Nyt kun suurin järkytys ja ahdistus kannattajien keskuudessa on hälventynyt, voidaan puhua KHL:n tarjoamista mahdollisuuksista. Osa näkee KHL:n uhkana, mutta ne jotka tietävät mitä se pystyy tarjoamaan, näkevät sen mahdollisuutena. Hjallis Harkimo yritti kymmenen vuoden ajan rakentaa yhtenäistä eurooppalaista jääkiekkoliigaa onnistumatta siinä. Osittain, koska muilla seuroilla ei ollut siihen riittäviä resursseja - tai tarvittavaa kiinnostusta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että KHL on tämä maat yhdistävä eurooppalainen liiga.
Oulun Kärpille mahdollisuutta liittyä KHL:ään tarjottiin vuonna 2008. Tapparassa samaa keskustelua käytiin jo vuonna 2006. Huhuja myös Ilveksen ja Espoon Bluesin suunnalta on ollut. Mikäli Hjallis on saanut aikaan sysäyksen, joka saa vedettyä mukaansa myös muita SM-liiga joukkueita kuten JYPn, IFKn ja Kärpät, on hän onnistunut tehtävässään sataprosenttisesti.
Mikäli Hjallis on saanut aikaan sysäyksen, joka saa vedettyä mukaansa myös muita SM-liiga joukkueita kuten JYP:n, IFK:n ja Kärpät, on hän onnistunut tehtävässään sataprosenttisesti.
Tulee pitää mielessä, että Harry Harkimo on ennen kaikkea bisnesmies. Kun tarkastellaan Jokereiden historiaa bisneskannalta, on se huikea esimerkki suomalaisesta onnistumisesta. Jokereilla oli kuusi miljoona markkaa velkaa, silloin kun Harkimo osti Jokerit vuonna 1991. Harkimo on ollut Jokereiden ruorissa nyt 22 vuotta, ja suunta on ollut aina siitä asti ylöspäin.
Myös suurin osa Jokeri-kannattajien huolista on turhia. Vaikka tavoitteena onkin suunnata KHL:ään kaudella 2014-15 ei Jokereiden halli tule siirtymään venäjälle, ikinä. Jokereiden nimikään ei tule vaihtumaan. Imago tulee pysymään täysin samana kuin aina ennenkin. On täysin turhaa ajatella, että Jokereiden henki olisi kuollut, tai että Jokerit olisi nyt öljymiljardöörien leikkinappula. Ainoa asia mistä kannattajien tulisi huolehtia, on menestys KHL:ssä.
Aikaisemmat esimerkit osoittavat, että KHL:ssä pystyy pärjäämään myös pienemmällä budjetilla. KHL:n keskivertobudjetin omaava Traktor Tšeljabinsk eteni viime kaudella aina finaaleihin asti. Mikäli Harkimon ajatus olisi kaksin- tai kolminkertaistaa Jokereiden budjetti, olisi se jo 16-24 miljoonaa euroa. Tämä olisi lähellä KHL:n keskiarvoa. Mikään ei kuitenkaan ole vielä varmaa. Venäläiset sijoittajat saattavat todeta, että sijoittaminen Jokereihin ei kannata ja vetäytyvät pois koko touhusta.
KHL-rooli tarjoaa Jokereille etulyöntiaseman suomalaisille pelaajamarkkinoille. Siinä missä pelaajia siirtyy NHL:ään, siirtyy niitä myös KHL:ään. Ainoana erona, että nyt KHL:ssä on myös suomalaisjoukkue. Tämä on asia, joka varmasti houkuttelee etenkin suomalaisia pelaajia. Pelaajilla on vihdoinkin mahdollisuus pelata isommassa liigassa ja asua samalla kotonaan Suomessa. Isomman budjetin myötä Jokerit pystyy myös poimimaan SM-liigasta lahjakkaita, KHL-pykälän omaavia pelaajia.
Mitä tulee Jokerit–organisaation junioreihin; Jarmo Kekäläinen uudisti koko toiminnan parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt jo d- ja c-junioreista asti pelaajiin kiinnitetään tarvittavaa huomiota. Kun pelaajat ovat kasvaneet liian isoiksi pelatakseen Jokerien A-juniorijoukkueessa, siirtyvät parhaimmat pelaamaan Mestistä Kiekko-Vantaassa. Mikäli siellä onnistuu niittämään menestystä, on seuraava kohde SM-liiga.
Jokerien suurin haaste tulevaisuuden junioritoiminnan kannalta on saada juniorit SM-liigan kautta KHL:ään. Alpo Suhonen kommentoi, että SM-liigan asema farmiliigana korostuu nyt entistä enemmän, vaikka se on sitä ollut jo kauan.
SM-liigaa on kuitenkin turha haukkua. Jokereilla on ollut laadukkaita pelaajia, mutta Kanada-malja on onnistuttu Ilmalassa näkemään vain kerran 2000-luvun puolella. SM-liigalle Jokerien lähtö on järjettömän kova isku. SM-liiga menettää Jokerien lähdön takia viihdearvoaan ja joutuu ottamaan hieman takapakkia. Liigan tulee miettiä tarkkaan miten menettelevät tämän kanssa, nolaamatta itseään täysin. Jokereiden siirtyminen KHL:n on yhden aikakauden loppu, ja toisen alku.