Tuokkola KalPan turvana

LIIGA / Raportti
Luke Pither punnersi voitto-osumaksi jääneen avausmaalin.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Keskinkertaisen iltapuhteen esittänyt KalPa nollasi turkulaisvieraansa totaalisesti. Tolppien välissä varmasti esiintynyt Pekka Tuokkola vakuutti, mutta myös tasaisen varmasti esiintynyt koko joukkue otti kokonaisuutena aimo harppauksen eteenpäin

Keskinkertainen ei välttämättä tarkoita huonoa. KalPan esitys kotihallissaan ei hiponut täydellisyyttä, mutta oli kokonaisuutena sellainen, jonka päälle on hyvä rakentaa muutama viime peli nousujohtoisesti edennyttä alkukautta.

Kolmea tehtyä maalia voidaan pitää mainiona suorituksena, vaikka useampaankin kihaukseen olisi ollut lauantaina aineksia. Vastaavasti TPS olisi voinut nousta peliin useamman kerran mukaan, mutta pomputkaan eivät tällä kertaa olleet vierailijoiden eduksi.

TPS-valmentaja Kai Suikkanen näki ottelun ratkenneen ennen kaikkea maalineduspelaamiseen. Kaksi maalia kolmesta toden totta syntyivät aivan TPS-vahti Fredrik Norrenan ristikon alta. Avausosumassa Luke Pither pääsi itse asiassa sorkkimaan paluukiekkoa jopa kahteen kertaan onnistuen jälkimmäisellä yrittämällä.

Toisessa maalissa onnikin oli kuopiolaisten puolella, sillä kiekko pomppi sekavien vaiheiden jälkeen Norrenan jalkojen välistä maaliin. Kolmas osuma puolestaan syntyi tyhjään verkkoon ottelun loppuhetkillä.

Tasainen roolitus KalPan aseena

Vaikka illan ratkaisuhahmoksi itsensä torjunnoillaan nostanut Pekka Tuokkola oli KalPan näkyvin hahmo, onnistui kotijoukkue erinomaisesti kokonaisuutena. Erityisesti kuopiolaisten nelosketju teki jälleen pyyteetöntä työtä joukkueen eteen. Maalisarakkseessa suoritus ei vielä näkynyt, vaikka Jyri Junnilla oli laittaa kiekon viime minuuteilla tyhjään häkkiin. 

Troikan sentterinä häärineelle Joonas Riekkiselle iltapuhde oli mieluinen. Hyökkääjälle kirjattiin syöttöpiste kuopiolaisten viimeiseen osumaan.

- Saimme tehtyä hyvin niitä asioita, joita valmennus meiltä haluaa. Tasakentällisin viisikko pysyi tiiviinä ja alivoimalla omissa ei soinut, Riekkinen summasi.

Koostumus osoitti jälleen vaarallisuutensa kiekollisessa pelissä. On KalPan onni, että siltä löytyy tällä hetkellä neljä kiekolliseen peliin kykenevää kenttää. Riekkisen vitja pelasi totutusti myös lauantaina ylivoimien loppusekunteja.

Riekkinen totesi, ettei kiekon pitäminen ole kuitenkaan itseisarvo.

- Koko joukkueelta edellytetään kykyä pelata kiekollista peliä. Sikäli pelitapa on säilynyt täällä useamman vuoden samantyyppisenä. Välillä pitää uskaltaa luopua myös kiekosta. Joinain iltoina pitää itse tajuta, että nyt on parempi luopua kiekosta ja pelata hieman eri tavalla.

Palloseuraa vastaan KalPa ei hevillä kiekosta luopunut. Näennäisen fyysisesti pelannut TPS ei kyennyt horjuttamaan isäntiään kunnolla missään vaiheessa peliä, vaikka sillä olikin omat hetkensä. Takaisin ykkösketjuun palannut Tero Koskiranta kyennyt nostamaan turkulaisten terävintä syömähammasta parhaaseen mahdolliseen iskuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle