Kestääkö Kerho Hippoksen paineen?

LIIGA / Ennakko
Maalintekijä Markus Nenonen on ollut JYPin ykköspyssy.
Kuva © Samppa Toivonen
Hippoksen lauantaisaunassa kohtaavat JYP ja HPK. Molemmat joukkueet pelasivat perjantai-iltana tiukan ja uuvuttavan kamppailun. Hurrikaaniryhmän etuna on alkuviikon lepotauko.

Jyväskylän Hippoksella nähtäneen väsyneiden joukkueiden taisto. Liigakausi on vielä alkumetreillä, joten joukkueiden pelikunto ei voi olla vielä parhaimmillaan, varsikaan perättäisinä pelipäivinä.

Molemmilla joukkueilla on takana raskas ottelu, ja parin tunnin matka Jyväskylään.

Kliseisesti voikin todeta, että ottelu ratkesi pitkälti jo perjantai-illan huoltotoimiin. Palauttava treeni kahden kovan liigapelin välissä on tehtävä huolellisesti. Ennen kaikkea, kun joukkueet vielä hakevat pelitapaa ja pelikuntoa.

JYP pelasi perjantaina Lahdessa jälleen kerran tasapainoisen ottelun. Pelitapaansa kiekollistanut jyväskyläläisjoukkue hallitsi varsinkin päätöserää, mutta maalipaikoissa ruuti oli märkää. Aiempien otteluiden tapaan JYP loi paljon maalipaikkoja, mutta tällä kertaa viimeistely ontui.

Hurrikaaniryhmän kaksi puolustuspään merkkausvirhettä kostautuivat, ja Pelicans jatkoi vakuuttavaa kulkuaan 2-1-voitolla.

Myös HPK pelasi perjantaina tasaisen ottelun. Kerho kohtasi kotonaan Kärpät, joka hallitsi ottelua hienokseltaan ottelun puoliväliin saakka. Kärppien Ivan Humlin törttöilyjen jälkeen Kerho sai otteen pelistä ja marssi lopulta vakuuttavaan 3-2-voittoon.

Sarjan häntäpäähän veikattu HPK nousi voitollaan jo aivan JYPin kintereille.

Hippoksen paine

Jyväskylässä kiekkokauden suurin puheenaihe on ollut kotijoukkueen uusittu pelitapa. JYP on monipuolistanut varsinkin hyökkäyspelaamistaan, mutta lopulta muutokset eivät ole olleet niin suuria kuin käytäväpuheet antavat ymmärtää. JYP on kiekollisempi ja monipuolisempi, mutta silti se vanha ja tuttu JYP.

Kotiotteluissaan JYP pyrkii edelleenkin prässäämään aktiivisesti, ja joukkue luottaa edellisvuosilta tuttuun paineeseen, vaikka tietyissä tilanteissa karvauspeli onkin edellisvuosia maltillisempaa.

Ottelun kannalta olennaiseen osaan nouseekin Kerho-puolustuksen luisteluvoima. JYP huilasi alkuviikon. Pelicans-tappion myötä on varmaa, että kotijoukkue iskee kovaa heti ensiminuuteista lähtien. HPK-puolustus joutuu kovaan paineeseen.

Kerhon otteluohjelma on ollut tällä viikolla aavistuksen verran tiukempi, sillä joukkue kohtasi tiistaina SaiPan kotijäällään. HPK on ollut vierasotteluissaan jopa unelias. Hippoksen paineessa on oltava hereillä heti aloituskiekosta lähtien.

Kerho on pelannut kaksijakoisen alkukauden. Joukkue on voittanut kaikki kotiottelunsa, mutta puolestaan hävinnyt kaikki vierasottelunsa. Jyväskylän Hippos on Liigan vaikeampia paikkoja avata vierasvoittotili.

Kokoonpanot

JYP pääsee otteluun miltei parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Poissa on vain Jere Karalahden taklauksesta toipuva Markus Poukkula.

Kerhon sairaslista on aavistuksen verran pidempi. Sairastuvan puolella ottelua seuraavat Tuomas Vänttinen ja Jesse Saarinen sekä puolustaja Jyri Niemi. Puolustajista Juho Mielonen ei ole mahtunut viime peleissä kokoonpanoon.

JYPin leveä materiaali ja hyvä terveystilanne mahdollistavat pelaajien kierrätyksen. Mahdollista onkin, että JYP muuttaa hieman kokoonpanoaan, ja hurrikaaniryhmä hakee joukkueeseensa tuoretta luisteluvoimaa.

Ottelun ratkaisun kannalta oleellinen kysymys on se, saako HPK vieraspelinsä toimimaan? Hippoksen paineessa ei ole varaa jäädä ihmettelemään.

Seuraa Heitä

Mikko Luoma #5 |

Puolustaja

Luoma teki paluun kokoonpanoon perjantaina Pelicans-ottelussa. Upean harjoitusottelukauden pelannut Luoma ei ole vielä päässyt liigaotteluissa ET-pelien tasolle. Jyväskyläläläisten puolustuspään kiekollinen liideri on isossa vastuussa.

Craig Schira #6 | Rögle

Puolustaja

Toinen noteerattava puolustaja. Päässyt hyvin sisälle liigarytmiin ja parantanut ottelu ottelulta. Vaarallinen ase ylivoimapelissä.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

JYP M S P
1.Ossi Louhivaara 0 5 5
2.Max Wärn 3 2 5
3.Markus Nenonen 3 1 4
4.Miika Lahti 3 1 4
5.Anssi Löfman 0 3 3
HPK M S P
1.Jere Sallinen 2 3 5
2.Craig Schira 0 4 4
3.Juha Kiilholma 2 1 3
4.Borna Rendulic 1 2 3
5.Teemu Rautiainen 2 1 3

» Lähetä palautetta toimitukselle