Punaista lankaa etsimässä

LIIGA / Ennakko
TPS kaipaa asennetta.
Kuva © Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com
Ensimmäisen lähes ehjän kuusikymmenminuuttisen tiistaina pelannut KalPa lähtee hakemaan kauden toista voittoaan TPS:n kustannuksella. Aneemisesti HIFKn vieraana esiintyneellee Palloseuralle Savon-visiitti on rohkaistumisen paikka, sillä peruuttelemalla pistetili tuskin lauantaina karttuu. Molemmissa leireissä on peräänkuulutettu asenteen merkitystä.

Kuudenkymmenen minuutin ehjä suoritus lienee se asia, jota Jari Laukkanen ja Kai Suikkanen haluavat omiensa esittävän Kuopiossa. Jos ensimmäisen erän puolivalmis asenne katsotaan läpi sormien, tuohon tekoon KalPa pystyi jo edellisessä kotiottelussaan.

Sinne päin -asenne ei riitä kuvaamaan kylliksi sitä kokonaiskuvaa, jonka TPS jätti jälkeensä kotikentälleen. Omiensa esitystä neitikiekoksi kuvaillut Camilo Miettinen näki ottelun olleen samalla heikkoa myyntityötä maksavalle yleisölle.

Asenteen problematiikka onkin mielenkiintoista pureksittavaa näin kauden alkutaipaleella. Kun kuuden pelatun pelin jälkeen puhutaan heikosta asenteesta, kuulostaa se perin oudolta. TPS-valmentaja Kai Suikkanen ei tunnetusti anna armoa vaillinaisella asenteella töihin tuleville pelimiehille. TPS-leiristä Suikkanen ei ole kuitenkaan julkisesti huomauttanut omiaan siitä, että haalarit olisivat jääneet naulaan.

Puolivalmista surffailua?

Sen paremmin Kuopiossa kuin Turussakaan alkukauden yleisömäärät eivät ole hivelleet markkinajaoston silmiä. Niiralassa kahdessa edellisessä kotiottelussa ollaankin jääty jopa alle 3000 katsojan. Puolityhjät hallit viikonloppuottelussa ovat hälyttävä signaali.

Alkukaudesta on tapana puhua pelillisen puolen olevan vielä kehitysvaiheessa. Illan kotijoukkueen kohdalla pelisapluuna ei ole ainakaan tässä vaiheessa kautta kirkastunut savolaisyleisölle. Mielenkiintoinen huomio tappiollisesta Ilves-pelistä oli se, että joukkue menetti otteensa peliin luovuttuaan kiekosta.

Nykyisellä pelaajamateriaalilla KalPa ei kykene ottamaan vastuuta pelivälineestä kokonaista kuusikymmenminuuttista. Pelirohkeutta absoluuttiseen kiekonhallintaan ei ole olemassa. Pelaamisen punainen lanka pitää löytää toista kautta,

Näin ollen kohtaamisesta on lupa odottaa puolivalmista surffailua. Siinä missä TPS tarvitsee asennetta, kaipaa keltamusta rykmentti Artturi Lehkosen kaltaisia ennakkoluulottomia toimintamalleja kiekon ajautuessa lapaan. Kasperi Kapasen poissaolo ei ainakaan tilannetta helpota.

KalPan pirteä Joonas Riekkisen ja Jyri Junnilan nelosketju sai tiistaina kolmanneksi lenkikseen Heikki Liedeksen. Nelostroikka ei ole kuitenkaan profiloitumassa minkään sortin jarrukentäksi, vaan kerää kohtalaisia peliminuutteja illasta toiseen. Vielä kuitenkin ilman maalimerkintöjä oleva koostumus on potentiaalinen ratkaisukenttä lauantain koitokseen.

Vastuunkantajia KalPa tarvitsee terävimpään kärkeen, sillä Ässät-ottelussa itsensä loukannut Kasperi Kapanen huilaa alustavien tietojen mukaan 2-3 viikkoa. Joukkueen kapteeni Jukka Voutilainen on niin ikään sivussa.
TPS-leirissä muutoksille voisi olla myös tilausta. Niklas Frimanin, Mikko Rantasen ja Rasmus Kulmalan peluuttaminen HIFK-ottelussa oli merkki siitä, että Suikkasen hihasta löytynee kortteja enemmänkin.

Seuraa Heitä

Janne Kolehmainen #55 |

Laitahyökkääjä

Nelosketjun sentteri pelaa viisaasti myös ylöspäin. Ei tyydy pelkästään jarruttamaan vastustajien pelaamista. Tehopisteistä lisää virtaa?

Camilo Miettinen #52 |

Laitahyökkääjä

Pelirohkea yksilö. Kykenee johtamaan joukkuetta. Aika ottaa roolia lisää jään ulkopuolella?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Sami Kapanen 2 3 5
2.Artturi Lehkonen 3 2 5
3.Marko Kauppinen 1 3 4
4.Luke Pither 2 1 3
5.Jasse Ikonen 2 1 3
TPS M S P
1.Tero Koskiranta 2 1 3
2.Francis Paré 1 2 3
3.Tuomas Suominen 0 2 2
4.Dan Sexton 1 1 2
5.Jeff Halpern 2 0 2

» Lähetä palautetta toimitukselle