Teuvo Teräväinen - taikuri ilman viittaa

LIIGA / Haastattelu
Teuvo Teräväinen on 19-vuotiaana Jokereiden tämän hetken pelillinen johtaja.
Kuva © Timo Savela
Jokerit kävi kairaamassa Jyväskylästä 3-0-vierasvoiton. Narripaitojen taikurimainen keskushyökkääjä Teuvo Teräväinen ei pelannut tänään mitään erityisen häikäisevää ottelua, mutta saalisti yhden syöttöpisteen ja auttoi joukkuetta pelaamalla uhrautuvaa alivoimaa.

Kun numero 86 luistelee kentälle, voi odottaa melkein mitä tahansa. Yksi liigakaukauloiden valovoimaisimmista tähdistä tuikkii juuri nyt kirkkaammin kuin koskaan. Pääkaupungin kirkkaat valot eivät tätä nuorta taikuria ole joulun jälkeen häikäissyt. Viimeisessä 15 ottelussa Teuvo Teräväinen on jäänyt pisteittä vain kerran.

Jokerit ovat tilanteessa, jossa jokainen piste on elintärkeä. Suora pudotuspelipaikka on omissa käsissä, mutta hetkenkin herpaantuminen voi johtaa sen karkaamiseen.

Tässä taistelussa Teräväinen on tämän orkesterin kapellimestari – 19 vuotiaana. Eilisessä TPS-ottelussa rintaa koristi C-kirjain, ja tänäänkin hyökkääjä toimi varakapteenina. Hän oli jäällä niin ylivoimalla kuin alivoimallakin. Suuri vastuu ja luottamus tuntuvat nuoresta pelurista hyvältä.

− Luottamus tuntuu totta kai hyvältä. Alkukausi oli todella vaikea, ja nyt olen päässyt koko ajan paremmin ja paremmin peliin sisään. Tänään ei ollut itseltäni paras ottelu pisteiden valossa, mutta silloin autetaan joukkuetta kaikilla muilla keinoilla.

Jokerit saapui Jyväskylään tiukalla asenteella. JYP oli voittanut kaikki kolme aiempaa tämän kauden kohtaamista pistein 8-1. Torstain ottelu tasoitti pisteitä tällä saralla, kun vieraat taistelivat 3-0-voiton.

JYP oli ottelussa pääosin niskanpäällä, mutta uhrautuvasti puolustanut jokerilauma, ja maalissa muurina toiminut Leland Irving eivät kotiyleisölle riemunaiheita antaneet. Teräväinen näki voiton takana tiukan taistelun lisäksi ripauksen onnea.

− Saatiin hyvä lähtö peliin, vaikka pelillisesti emme olleet niskan päällä. Meidän molemmat maalit tulivat hieman onnenkantamoisilla.

− Tämä on jo tässä vaiheessa tällaistä pudotuspelikiekkoa. Kaveri painoi päälle ja silloin täytyy vaan puolustaa tiukasti. Pysyimme hyvin pelin sisällä ja silloin ei tarvitse hönkiä joka suuntaan. Tänään puolustimme niinä hetkinä hyvin, kun olimme hieman helisemässä.

Jokereiden 2-0-maali aiheutti valtaisaa parranpärinää ainakin kotijoukkueen kannattajien keskuudessa. Jokerit pelasi 5-3-ylivoimaa, kun Jarkko Ruutu survoi kiekon Tuomas Tarkin patjojen alta maaliin.Tuomarit eivät tilanteessa rikettä nähneet ja maali luonnollisesti hyväksyttiin.

− Pelattiin tilanne loppuun asti, kun vihellystä ei ollut tullut.  Ruutu näki, että kiekko oli vielä pelattavissa ja teki miehekkään maalin.

Vaikka Jokerit oli numeroiden valossa selkeästi parempi, ei Teräväinen heittänyt hattua ilmaan, vaan antoi rehellisen tunnustuksen vastustajalle.

− JYP pelasi hyvän ottelun ja mielestäni numerot hieman jopa valehtelevat. Meille erittäin hyvä tulos, vaikka pelillisesti emme olleet parhaimmillamme.

Jokereiden seuraava ottelu on ulkoilmaottelu Olympiastadionilla lauantaina HIFK:ta vastaan. Tuota ottelua jokerihyökkääjäkin oli jo valmis maiskuttelemaan.

− Nuo stadionottelut ovat ainutlaatuisia. Voi olla, että se on myös viimeinen peli HIFK:ta vastaan, joten unohtumaton tapahtuma on tulossa, päätti Teräväinen hymyillen.

» Lähetä palautetta toimitukselle