Laatikaisella vakuuttava ensi-ilta

LIIGA / Haastattelu
Arto Laatikainen uurasti isot minuutit.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Arto Laatikainen pelasi itsensä vakuuttavalla tavalla sisään Turun Palloseuran kokoonpanoon. Aivan mukavaksi hän ei vielä oloaan uuden joukkueen pelisysteemeissä tuntenut, mutta peliesitys oli taattua laatua.

Arto Laatikainen keräsi joukkueensa muhkeimmat peliminuutit ykköspakkiparissa Simon Gysbersin kanssa. Vastuuta tuli niin yli- kuin alivoimallakin. Ottelun alussa oli kuitenkin vaikeuksia.

- Valehtelisin, jos sanoisin, että pääsin tosi hyvin systeemeihin sisään. Heti ensimmäisessä vaihdossa huomasin, että siinä oli yksi juttu minkä olin tottunut tekemään eri tavalla. Ehkä siinä oli vähän perhosia itselläkin, joten se meni sitten selkäydintouhulla. Mutta kyllä se pikku hiljaa sieltä tulee, eikä liikaa saa miettiäkään, tai muuten on heti sekunnin myöhässä.

Torstai-iltana TPS:n riveihin liittynyt Laatikainen on päässyt joukkueeseen hyvin sisään. Mitään isällistä kokeneen pelaajan roolia hän ei kuitenkaan ole ottanut.

- Muutamia tuttuja kavereita on, ehkä neljä. Sillä tavalla oli helppo päästä joukkueeseen sisään. Joukkue ja huolto ovat tehneet kaikkensa, että minulla olisi hyvä olla.

- Ihan vielä en edes osaa kaikkien nimiä. Tietysti tuolla jäällä yrittää antaa esimerkkiä peleissä ja harjoituksissa. Sitten kun alan tuntea jätkiä paremmin, niin sitten voi varmaan jotain vinkkejäkin antaa.

Laatikainen viiletti jäällä välillä hyökkäysten kärkenäkin. Hänelle itselleen lentokeli ei ollut yllätys.

- Tiedän, että olen hyvässä kunnossa. Olen saanut treenata kesän kunnolla, eikä ole tarvinnut jarrutella missään. Mutta onneksi nyt heti ei tule toista ja kolmatta peliä, vaan vasta perjantaina pelataan seuraavaksi. Ihan OK oli, eipä tarvitse ainakaan hävetä, mutta tiedän, että pystyn parantamaankin.

Pelituntuman puute tietysti vaivasi, eikä Laatikaisen pelaaminen ollut vielä täysin luontevaa. Lopussa alkoi jo jalkakin painaa.

- Olihan vauhtia. Vika kymppi alkoi jo vähän tuntua kropassakin. Fyysisesti oli muuten ihan hyvä fiilis, mutta systeemit olivat tietysti erilaiset kuin mihin olen tottunut. Hiukan varpaillaan jouduin olemaan.

Viiden ottelun sopimuksella Turussa pelaava Laatikainen ei mieti mahdollista jatkoa.

- Jatkosta ei ole puhuttu mitään. Minä keskityn nyt näihin peleihin, ja jatkoasioita hoitavat sitten ihan muut miehet. Ensi viikolla on kiva päästä treenaamaan jengin kanssa kunnolla, oikein kunnon viisikkotreenejä en ole päässyt liiaksi vetämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle