SaiPan voittohaaveet olivat murskautua Espoossa

LIIGA / Raportti
Jari Sailion tasoitusmaali oli laiha lohtu espoolaisille.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Keskiviikkona Espoossa kohtasivat hyvässä kotivireessä oleva Blues ja vieraissa loistavasti esiintynyt SaiPa. Lappeenrantalaiset nappasivat kaksi pistettä monien vaikeuksien jälkeen.

Ottelun avauserään luisteli vain yksi joukkue − Lappeenrannan SaiPa. Täysin telineisiin jäänyt kotijoukkue oli jatkuvasti kaksikin potkua jäljessä, kun SaiPan pirteä pelaajisto aiheutti tilanteita jatkuvalla syötöllä Bluesin maalia vartioineen Eetu Laurikaisen nenän eteen.

Avauserässä nähtiin kaksi maalia, joista molemmista vastasi juurikin vierasjoukkue SaiPa. Ensin erän kolmannella minuutilla Ville Korhosen huidottua itsensä jäähylle sai SaiPa aikaan hurjan pyörityksen kotijoukkueen maalille. Lopulta toista liigaotteluaan pelaavan Chad Rau sai siirtää kiekon ohi täysin vailla mahdollisuutta jätetyn Eetu Laurikaisen.

Bluesin puolustus oli koko pelin todella pahasti tuuliajolla, joka myös kostautui SaiPan toisessa osumassa. Hyökkäyspään menetyksen jälkeen laiskasti omaan päähän lähtenyt Blues joutui nöyrtymään toistamiseen, kun Jesse Mankinen pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen yhdessä Janne Tavin kanssa − loistava lättysyöttö napsahti kohdalleen ja Tavi sai tuulettaa joukkueensa toista osumaa.

Hylättyjä ja hyväksyttyjä maaleja

Toinen eräkään ei alkanut espoolaisittain loistavasti, kun tilanteita sateli edelleen kohti Laurikaisen maalia. Kertaalleen kiekko saatiin jo ohi Laurikaisen, mutta Tommi Jokisen ohjaus ilmasta osoittautui korkeaksi mailaksi. Tilannetta tarkisteltiin yllättävänkin kauan videolta, mutta lopulta päätuomari Timo Favorin levitti kädet maalin hylkäämiseksi.

Tehokkaasta ylivoimasta tunnettu Blues jatkoi ylivoimansa tehokkuuden lisäämistä, kun Dave Spina hakkasi itsensä kahden minuutin istunnolle. Hetken näytti että ylivoima kuihtuu kasaan, mutta SaiPa puolustuksessa luutineen Simon Backmanin järkyttävä virhe kostautui ja Stefano Giliati pääsi puoliksi kasvokkain SaiPan maalia vartioineen Jussi Markkasen kanssa.

Kiekko tuli Giliatille hieman yllättäen Backmanin rynnättyä ohi kiekosta, mutta lopulta löysähkö rannelaukaus yllätti Markkasen kilpikäden puolelta.

Peli ei ole ohi ennen loppusummeria

Kolmanteen erään saatiin todella uudesti syntynyt Blues, kun liukkaalla jalalla pukukopista tulleet espoolaiset alkoivat painostaa toden teolla Lappeenrantalaisten maalia. Paras paikka aukesi jo ensimmäisellä minuutilla, kun Roope Talaja pääsi kasvokkain Markkasen kanssa maalia kuitenkaan tekemättä.

Ennen erän puoliväliä alkoi Kai Kantola − show, kun todella vahvasti hyökkäyssuuntaan pelannut Kantola sai Korhoselta loistavan syötön B-pisteelle, josta mies laukoi vastuttamattomasti lyöntilaukauksella kiekon ohi voimattoman Markkasen.

Tämän jälkeen ottelu alkoi valumaan kohti jatkoaikaa, mutta erässä nähtiin silti kaksi maalia. Ensin Dave Spina sai siirtää vierasjoukkueen johtoon läpiajosta, mutta vain minuutti tästä sai Jari Sailio tuulettaa kotijoukkueen tasoitusmaalia.

Jatkoajalla tilanteita oli tasan yksi, kun Bluesin Mikko Kuukka lähti kahden minuutin istunnolle koukkaamisesta. Tämän ylivoiman SaiPa käytti tehokkaasti ja nappasi tärkeät kaksi pistettä. Ottelun ratkaisu nähtiin, kun David McIntyren laukauksen tielle ehtinyt Chad Rau ohjasi kiekon ohi pahasti maskiin jääneen Laurikaisen.

Vierasjoukkue SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli todella tyytyväinen kahteen pisteeseen, vaikka yhden pisteen menetys kirpaisikin.

− Vaihderikas ottelu se tiedettiin jo tänne tullessamme. Iskimme ensimmäisessä erässä lujasti Bluesin puolustukseen, sillä tiesimme että joukkueella on kova otteluruuhka joka varmasti painaa jalassa. Kolmannessa erässä pari herpaantumista, mutta voitto maistuu silti hyvältä.

Bluesin valmentaja Jyrki Aho oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun ja yhteen pisteeseen.

− Avauserässä oltiin useaan otteeseen pulassa, joka myös näkyi tulostaululla. Toinen erä jo hieman parempaa ja tärkeä onnistuminen ylivoimalla. Kolmannessa erässä tultiin tasoihin, jonka jälkeen tultiin vielä toisen kerran tasoihin. Kaksi pistettä olisi maistunut, mutta yhteen pisteeseenkin olen tyytyväinen.

Kotijoukkue Blues saa nuolla haavojaan nyt muutaman päivän, kun seuraavan kerran joukkue on kehässä sunnununtaina. Tuolloin vastassa on Rauman Lukko. Vierasjoukkue SaiPa jatkaa vieraskiertuettaan perjantaina, kun se lähtee haastamaan Tapparaa Tampereelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle