Kärpät uutta voittoputkea metsästämään

LIIGA / Ennakko
Janne Juvonen lienee täystyöllistetty Pelicansin maalilla keskiviikkona.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät pelaa todellista härkäviikkoa. Neljän ottelun viikolla pelissä numero kaksi oululaiset kohtaavat Lahden Pelicansin. Joko Patrick Davis katselee peliä katsomosta? Ottaako Pelicans ensimmäisen kerran tällä kaudella kolme perättäistä voittoa?

Liigan härkäviikot jatkuvat keskiviikkona Oulussa isäntäjoukkue Kärppien ja Lahden Pelicansin välisellä kohtaamisella. Ottelu on joukkueiden kauden kolmas keskinäinen välienselvittely. Lokakuussa Kärpät piti kriisipalaveria hävittyään Pelicansille Lahdessa. Marraskuussa Kärpät korjasi täyden pistepotin Raksilassa pelatussa ottelussa.

Kuluva viikko on erityisesti Kärpille raskas. Maanantaina oululaiset hävisivät voittomaalilaukauskisan jälkeen Ilvekselle Tampereella. Pelicansin lisäksi Kärpät kohtaa tällä viikolla vielä HPK:n ja TPS:n. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoista palanneet Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho palaavat työpaikalleen kreivin aikaan, sillä leveyttä ja pientä pelaajarotaatiota Kärpät viikon otteluissa tarvitseekin.

Pelillisesti Kärpillä menee tällä hetkellä kohtuullisen hyvin. Ennen Ilves-peliä oululaisilla oli vyöllään kuuden ottelun voittoputki. Tasakentällisin joukkue pelaa peli peliltä paremmin. Erikoistilannepelaaminen on kuosissa etenkin alivoiman osalta. Maalivahtipeli toimii hyvin, olipa maalilla sitten Joulukuun kuukauden pelaajaksi valittu Tomi Karhunen tai Iiro Tarkki.

Ilves-ottelussa Ouluun kovin odotuksin täksi kaudeksi siirtynyt Patrick Davis oli siirretty neloskenttään. Tämä lienee eräänlainen herättely-yritys päävalmentaja Lauri Marjamäeltä, sillä Davis ei ole noussut missään vaiheessa odotetulle tasolle. Tiistaina yritys ei tuottanut tulosta, joten nähtäväksi jää, onko seuraavaksi edessä katsomokomennus.

Pelicansilla pirteä vuoden aloitus

Vaikean syksyn pelannut Pelicans aloitti uuden vuoden vahvasti. Ensin kaatui HPK ja heti perään sarjakolmonen KalPa. Makeat voitot siivittävät varmasti jokaisen pelikaanin entistä kovempaan liitoon. Joukkueella on Oulussa mahdollisuus ensimmäistä kertaa tällä kaudella saalistaa kolme perättäistä voittoa Liigassa.

Joulutauolla Pelicansin kokoonpanossa oli hieman turbulenssia. Tšekkivahvistus Tomas Kudelka sai lähteä. Jyväskylästä lahtelaiset naarasivat Antti Jaatisen vahvistamaan joukkuetta. Jobin postia Pelicans sai sairastuvalta, kun selvisi, että maalivahti Jere Myllyniemen kausi on ohi. Aivan akuuttia paniikkia tämä ei Lahdessa aiheuta, sillä Janne Juvonen on pelannut kohtuullisen vahvasti ja oli muutekin kiinni jo ykkösmaalivahdin paikassa.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa Kärppien paras pistemies on ollut muuten vaisuhkon alkukauden pelannut Juha-Pekka Haataja. Lahtelaisten tehomies Kärppiä vastaan on ollut puolustaja Niko Tuhkanen.

Joukkueiden kokoonpanoissa tuskin nähdään suuria yllätyksiä. Oululaisten maalilla saatetaan nähdä tässä pelissä hyvinkin viime aikoina vähemmälle peliajalle jäänyt Tarkki. Lahtelaisten maalia vartioi tuttuun tapaan Juvonen. Nuorten MM-kisoista kotiin palanneet Puljujärvi ja Aho eivät pelaa vielä tässä ottelussa. 

Seuraa Heitä

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Päävalmentaja Lauri Marjamäki yritti herätellä alakanttiin pelannut Davisia nelosketjun komennuksella edellisessä pelissä. Ainakaan siinä pelissä se ei toiminut. Mikä on Davisin rooli ja panos keskiviikkona?

Jan Latvala #26 |

Puolustaja

Vuoden jatkosopimuksen pari päivää sitten allekirjoittanut nestori on todellinen vanhan liiton liigajyrä. Näitä näkee vuosi vuodelta vähemmän ja vähemmän. Kohta ei enää ollenkaan. Seuratkaa vielä kun pystytte.

» Lähetä palautetta toimitukselle