Martins Karsums (LAT) - Dustin Boyd (CAN) - Mihail Varnakov
Artjom Podšendjalov - Igor Ignatuškin - Mihail Anisin
Daniil Tarasov - Dmitri Kazionov - Vladimir Brjukvin
Dmitri Markovin - Ivan Igumnov - Dmitri Sidljarov
Juuso Hietanen (FIN) - Andrei Kuteikin
Ilja Nikulin - Dmitri Višnevski
Jakov Rylov - Gleb Korjagin
Aleksandr Jerjomenko
Aleksandr Šaritšenkov
Päävalmentaja: Vladimir Vorobjov
Miten kesän kova turbulenssi vaikuttaa joukkueen peliotteisiin? Onko talousongelmat nyt selätetty? Nuorille pitäisi aueta osin pakon sanelemana isoja näyttöpaikkoja. Viime kauden apuvalmentaja Vladimir Vorobjov pääsee urallaan ensimmäistä kertaa päävalmentajaksi.
Hän oli kaksi edellistä kautta seuran apuvalmentaja, mutta päävalmentajan tontilta näyttöjä ei toistaiseksi ole. Kesän myllerryksen jäljiltä Vorobjovin uran ensimmäinen pesti päävalmentajana alkaa haastavista lähtökohdista.
Läntisen konferenssin kolmanneksi runkosarjassa sijoittuneen seuran maalisuhde oli 164-111. Joukkue päästi sarjassa toiseksi vähiten maaleja TsSKA:n jälkeen. Tie katkesi pudotuspeleissä mestaruuteen marssinutta SKA:ta vastaan lukemin 1−4. Dynamon peli näytti todella hyvältä Sergei Oreškinin komennossa.
Gagarin Cupin voitot seuralle vuosina 2012 ja 2013 torjuneen 37-vuotiaan Aleksandr Jerjomenkon jatkaminen oli elintärkeää. Hän voitti Gagarin Cupin myös kakkosvahtina vuotta aiemmin Salavatin riveissä. Palkintokaapissa on lisäksi kaksi maailmanmestaruutta ja kolme Venäjän Superliigan mestaruutta.
Jerjomenko torjui menneellä kaudella 37 ottelussa peräti torjuntaprosentilla 95,0, joka oli yli kymmenen ottelua pelanneista maalivahdeista toiseksi paras.
Ladaan siirtyneen ja hyvän kauden pelanneen Aleksandr Lazušinin kakkosmaalivahtina korvaa toissa kaudella Dinamossa kolmosvahtina pelannut Aleksandr Šaritšenkov, joka oli Jugran ykkösmaalivahti menneellä kaudella.
Hän torjui Jugran maalilla 92 prosentin tehokkuudella. Maalivahtien tasossa ei ole merkittävää muutosta suuntaan tai toiseen.
Seuralla on edelleen loistava puolustus kasassa, mikä on muuttunut yllättävän vähän huomioiden kesän tapahtumat. TsSKA:n riveihin lähti puolustuksen monipuolinen ykköstähti Mat Robinson ja Coloradoon runkopakki Andrei Mironov.
Tehopakki Robinsonin menetys on valtava, sillä hän on sarjan kärkipuolustajia ja loistava kiekkojen blokkaaja. Nuoren Mironovin jättämä aukko on huomattavasti helpommin paikattavissa.
Tilalle on tullut kaksi puolustajaa, mutta kumpikaan ei ole edes Mironovin tasoa. Ladasta saapuva 23-vuotias oma kasvatti Gleb Korjagin kantoi Toljatissa isoa ruutua ja pelasi vahvan kauden. Jugrassa minimaaliselle vastuulle jäänyt 21-vuotias Jegor Orlov on Korjaginin tavoin seuran omia poikia.
Korjagin saattaa pystyä täyttämään Mironovin saappaat, mutta Robinsonille ei ole toistaiseksi korvaajaa. Omista nuorista New Jersey Devilsin seitsemännen kierroksen varaus 19-vuotias Jegor Zaitsev hakee paikkaa kokeneesta pakistosta.
Ykkösviulua puolustuksessa soittaa mahtavaa uraa KHL:ssä luonut monipuolinen Juuso Hietanen, joka oli pakkien pistepörssin kahdeksas tehoilla 12+18=30.
Ak Barsin aikanaan kahteen Gagarin Cupin voittoon johdattanut entinen Venäjän maajoukkueen luottopuolustaja Ilja Nikulin on 35-vuotiaana edelleen kova tekijä, vaikka uran huippu on jo takana päin.
Pari vuotta sitten SKA:ssa 24 pistettä takonut isokokoinen Andrei Kuteikin kuului puolustuksen kärkinelikkoon menneellä kaudella tultuaan lokakuun lopulla Avangardista. Salavatissa ja SKA:ssa mestaruudet voittaneelta pakilta odotetaan erityisesti ylivoimalla tehoja Hietasen tavoin.
Monipuolinen Jakov Rylov muistetaan ehkä parhaiten TsSKA:n avainpuolustajana kaudelta 2012-13, kun mies takoi 51 peliin tehot 10+25=35. Rylov on edelleen kova tekijä, mutta samanlaista tehoilua ei ole enää realistista odottaa.
Maalivahti- ja puolustuskalusto eivät kärsineet valtavasti kesän myllerryksessä, mutta hyökkäys on kokenut valtavan kolauksen.
Kahdestatoista parhaasta pistemiehestä jatkavat vain sisäisen pistepörssin tehoilla 16+18=34 voittanut väkivahva ja ahkerasti taklaava Latvian maajoukkueen tähtihyökkääjä Martins Karsums ja 39 peliin tehot 9+11=20 tehnyt Artjom Podšendjalov, joka loisti toissa kaudella Admiralin erinomaisessa ykkösketjussa.
Lähtijöiden lista on sisäisen pistepörssin kärkipään nimien osalta karua luettavaa: Denis Kokarev, Aleksei Tsvetkov, Artjom Fjodorov, Maksim Karpov, Aleksei Terešenko, Lukas Kaspar, Konstantin Gorovikov, Ansel Galimov ja monta muuta hyökkääjää jättivät seuran.
Tilalle on hankittu muutama laatupelaaja: Barysista tarttui joukkueen tähtiketjun ykkössentterinä kuusi vuotta loistanut Dustin Boyd, Sotšissa kolme hyvää kautta pelannut sentteri Igor Ignatuškin ja Ak Barsista saapui kovana maalintekijänä tunnettu Mihail Varnakov.
Ehkä mielenkiintoisin hankinta oli sarjan jumboseura Metallurg Novokuznetskista farmisarjaan kesken kauden pudotettu 29-vuotias Mihail Anisin. Kentän ulkopuolisten ongelmien kanssa urallaan paininut Anisin oli seuran ensimmäisellä mestaruuskaudella vuonna 2012 pudotuspelien paras maalintekijä 14 osumallaan.
Hänet muistetaan tuota aiemmin Vitjazista Artemi Panarinin tutkaparina. Nopea ja todella taitava väkkärä saattaa olla sarjan pienikokoisin pelaaja. Vieläkö ura lähtee nousuun tutussa ympäristössä vai jatkuuko raju syöksykierre?
Yhteenveto:
Kriisiseura on noussut ainakin osittain jaloilleen, mutta onko kesän ongelmat selätetty?
Uusi päävalmentaja Vorobjov joutuu haastavan tilanteen eteen, mutta ainakin erinomaisesti puolustavana joukkueena tunnettu Dinamo on saanut pidettyä pääosin maalivahti- ja puolustuskaluston kasassa, vaikka Robinson jättikin aukon puolustuksen terävimpään kärkeen. Syvyyttä puolustuksessa saisi myös olla enemmän.
Hyökkäyskalusto ei erityisesti vakuuta. Mestaruudesta nykyisellä hyökkäyksellä on turha haaveilla, vaikka joukkue puolustaisi viime kauden tasolla. Monen keskikastin seuran hyökkäys kestää heittämällä vertailun Dinamon hyökkäykseen, jopa joidenkin pienten seurojen.
Anisin on jokerikortti, jonka pitää onnistua. Miten Boyd pärjää ilman Nigel Dawesia ja Brandon Bochenskia, joiden kanssa hänellä natsasi kemiat täydellisesti yhteen? Hyökkäys on kapeilla kantimilla, joten paljon kehitysaskelia toivotaan varmasti lukuisilta nuorilta pelaajilta. Boyd voi olla kuitenkin se kauan kaivattu huippuluokan ykkössentteri.
Erikoistilannepelaaminen oli joukkueella kunnossa. Alivoimalla Dinamo oli kolmanneksi paras, ylivoimalla puolestaan kahdeksas.
Erityisesti ylivoiman voi olettaa kärsivän kärkipään hyökkääjien ja viivalla loistavan Robinsonin lähdön seurauksena. Kaksinkertainen KHL-mestari ei ole jäänyt yhdeksän kauden aikana kertaakaan pudotuspelien ulkopuolelle, mutta nyt uhka on todellinen.
Arvio: Kotietu jää haaveeksi, mutta punnertaa mukaan pudotuspeleihin, jos talous pysyy kasassa.