Patrik Laine aloitti uudessa seurassa Dachin ja Newhookin kanssa – Slafkovsky arvioi heti luistelua

NHL / Uutinen
Patrik Laine sai heti harjoitusleirin aluksi palautetta luistelustaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Patrik Laineen ura Montreal Canadiensissa ei ala nimekkäässä seurassa.

Patrik Laineen ensimmäinen hyökkäysketju hänen uudessa seurassaan Canadiensissa on nyt tiedossa. Laine pelasi ensimmäisessä joukkueen sisäisessä harjoitusottelussa keskushyökkääjä Kirby Dachin ja laitahyökkääjä Alex Newhookin kanssa. Harjoittelussa käytettyjen kentällisten perusteella on luultavaa, että kolmikkoa kaavaillaan Canadiensin kakkosketjuksi.

Kanadalaiset Dach ja Newhook eivät kumpikaan ole erityisiä nimimiehiä NHL:ssä. Kumpikaan ei ole tehnyt yli 40 tehopistettä NHL-kaudella. Dach on entinen huippulupaus ja koko sarjan kolmosvaraus vuodelta 2019, mutta NHL-ura on alkanut verkkaan ja loukkaantumisten hidastamana. Dach oli käytännössä pelaamatta koko viime kauden. Newhook on ykköskierroksen varaus samalta vuodelta, mutta pelannut vasta kaksi NHL-kautta ilman farmikomennuksia.

26-vuotias Laine on ketjun konkari ja suurin tähti.

Joukkueen suurimpiin tähtiin lukeutuva slovakialainen Juraj Slafkovsky kommentoi montreallaiselle medialle ensivaikutelmaansa Laineesta. Joukkuetta työkseen seuraavan toimittajan Eric Engelsin mukaan Slafkovsky hehkutti Laineen kiekkovarmuutta, mutta huomautti suomalaisen liikkumisesta.

Engles kertoi Slafkovskyn otaksuneen näkemänsä perusteella, ettei Laine ollut tehnyt viime aikoina juurikaan luisteluharjoituksia ennen saapumistaan Canadiensiin.

Muokattu 21.9.2024 kello 19.30: Muutettu otsikkoa. Otsikossa luki aiemmin sitaatti, joka on artikkelissa lainatussa somepäivityksessä, mutta ei artikkelissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle