Mestis-viikko: TUTOn maksuvaikeudet veivät huomion voittokululta, Vantaalla jouduttiin evakkoon

MESTIS / Artikkeli
TUTOlla kulki kaukalossa, mutta toimiston puolelta kantautui ikävämpiä uutisia.
Kuva © Tiia Mahkonen
Mestiksessä pelattiin kauden toinen kokonainen peliviikko, joka tarjoili yhteensä yhdeksän ottelua ympäri Suomea.

Mestis-kauden toinen kokonainen peliviikko tarjoili uuden sarjakärjen, kun viikon kaikki kolme otteluaan voittanut TUTO kipusi taulukon piikkipaikalle. Myös KeuPa jatkoi vahvoja otteitaan, ja alavireisesti kauden aloittanut Ketterä nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa K-Vantaan kustannuksella.

Viikko tarjoili myös kauden toisen valmentajanvaihdoksen, kun Rovaniemellä Sakari Salmela vapautettiin RoKin päävalmentajan tehtävistä, ja hänet korvasi kauden HPK:n penkin takana Maso Lehtosen apuvalmentajana aloittanut Mikko Sirento-Manninen. Lappi Areenan käytävät ovat uudelle valmentajalle tutut, sillä Sirento-Manninen toimi Lehtosen apuvalmentajana myös tämän valmentaessa RoKissa.

Valmentajanvaihdos vaikutti ainakin lyhyellä aikavälillä onnistuneelta, sillä RoKi nappasi Etelä-Suomen kiertueeltaan kaksi voittoa Jokerien ja K-Vantaan kustannuksella. 

Viikon onnistuja

Päättyneellä viikolla kaikki kolme otteluaan voittanut TUTO esiintyi vahvasti ja kipusi sarjan piikkipaikalle. Yhdeksän sarjapistettä rapisi lopulta laariin vakuuttavalla 13–2-maalierolla, kun jyrän alle jäivät RoKi, Hermes ja Hokki.

Turkulaisjoukkueessa onnistujia riitti laajalla rintamalla. Jokaisessa viikon ottelussa pisteitä kirjautti yhteensä tehot 2+2 summannut Joona Korhonen. Puolustaja Roope Reini tehoili Hermestä vastaan pisteet 1+2. Maalilla Jani Lampinen sai pelivuoron Kajaanissa ja torjui nollapelin. Emil Vuoriokin laski pelaamassaan kahdessa ottelussa selkänsä taakse ainoastaan maalin per peli.

Turkulaisten komeilta kaukalo-otteilta palstatilaa vievät kuitenkin Turun Sanomien ensimmäiseksi julkaisemat uutiset, jotka paljastivat seuralle kertyneen lähes 30 000 euron edestä maksamattomia laskuja viimeisen kahden kuukauden ajalta.

Viikon pettymys

Viikon pettymys oli viime viikolla Hokki. Kauden avauspelissään seitsemän osumaa Hermeksen verkkoon hurjastelleet kajaanilaiset ovat tuon jälkeen pelaamassaan neljässä ottelussa osuneet ainoastaan kolmesti.

Viikon kahdesta ottelusta saldona oli nolla pistettä ja yksi tehty maali. Erityisen kirvelevä oli jo kauden toinen tappio ennakkoon Hokin kauden päävastustajaksi ennakoidulle KeuPalle. Tappiot ovat sysänneet Hokin sarjajumboksi. 

Viikon yllättäjä

Viikon positiivinen yllättäjä oli sarjan häntäpäähän ennakoitu KeuPa, joka keikkuu kuitenkin taulukon kolmospaikalla voitettuaan neljä kauden viidestä ottelustaan. Tällä viikolla saldona oli kotivoitot RoKista ja Hokista ja kuusi arvokasta pistettä lisää pussiin. 

KeuPalla on ollut aihetta riemuun. Hokilla on ollut takkuisempaa.

KeuPa on pienoinen tilastokummajainen, sillä voitokkuudestaan huolimatta se on iskenyt viiteen peliin ainoastaan yhdeksän maalia. Keuruulaiset ovatkin nojanneet vahvaan puolustus- ja maalivahtipeliin, sillä omissa on soinut ainoastaan neljästi.

Viikon peleissä Faustas Nauseda ja Juho Helander jakoivat torjuntavastuun tasan, kuten koko alkukauden aikana. Nauseda selvisi RoKia vastaan 19 torjunnalla, Helander pysäytti Hokkia vastaan 27 kiekkoa. 

Viikon erikoisuus

Viikon erikoisin käänne nähtiin Vantaalla, jossa K-Vantaan ja RoKin lauantainen ottelu jouduttiin siirtämään evakkoon Myyrmäen jäähalliin. Vantaalaisten kotiluolassa Tikkurilassa oli sattunut vahinko, kun maalitolppan tappia varten oli porattu liian syvä reikä, ja poran terä oli osunut jäähdytysputkeen. Jäälle oli virrannut jäähdytysainetta.

Myyrmäessä 417 katsojan edessä nähtiin jännittävä, voittomaalikilpailuun saakka venynyt vääntö, jossa RoKi oli lopulta parempi lukemin 4–3 ja kruunasi voittoisan pääkaupunkiseudun vieraskiertueensa.

Alkavan viikon nostot

Mestis-viikko käynnistyy tiistaina sarjan jumbofinaalilla, jossa viisi pistettä kerännyt Ketterä isännöi kolme pinnaa napannutta Hokkia. Sanomattakin lienee selvää, että voitto olisi molemmille arvokas, jotta pudotuspeliviiva ei karkaa heti kättelyssä.

Perjantaina nähdään puolestaan taulukon täysin toisen ääripään välienselvittely, kun taulukon sijoja yksi ja kaksi miehittävät TUTO ja Joensuun Kiekko-Pojat iskevät yhteen Kupittaalla. Eroa vahvasti kautensa aloittaneen kaksikon välillä on ainoastaan yksi piste, joten ottelusta voidaan ennakoida viihdyttävää ja laadukasta Mestis-vääntöä.

» Lähetä palautetta toimitukselle