Liiga-kierros: Lenni Hämäläinen tuuletti Liiga-uransa avausmaalia Lukon voitettua SaiPan

LIIGA / Uutinen
Nuori hyökkääjä laukoi uransa ensimmäisen Liiga-osuman illan ottelussa.
Kierroksen ainoassa ottelussa Lukko oli väkevä vieras voittaessa SaiPan lukemin 4–1. Lukossa koko Liiga-uransa pelannut Hämäläinen onnistui maalinteossa 35. ottelussaan. Antti Saarela nousi Lukon sankariksi kahdella syöttöpisteellä.

Torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa kohtasivat aaltoilevasti kautensa aloittaneet SaiPa ja Lukko. Vieraiden puolustaja Kalle Ervasti pelasi illan ottelussa sadannen Liiga-ottelunsa. Ervastille tilastoitiin juhlaottelussa voiton lisäksi peliaikaa 13.08 ja kahden minuutin rangaistus.

Avauserä oli Lukolta vahvaa pelaamista, eikä SaiPalle siunaantunut kuin muutama mairitteleva maalipaikka muun muassa ykköskentänsä toimesta. Alkukaudella yskähdellyt raumalaisten ylivoima sai onnistumisen, kun Patrick Khodorenko sai vapaasti laukoa ottelun avausmaalin Antti Saarelan maukkaasta syötöstä illan ensimmäisen erikoistilanteen aikana. SaiPa tasoitti ottelun sille vaikean avauserän loppuhetkillä Roni Karvisen runnottua John Lethemonin pomputtaman kiekon maaliin.

Toista erää hallinnut Lukko tuli erätauolta väkevästi kaukaloon, sillä vieraat laukoivat ensimmäisen kolmen minuutin aikana kaksi maalia ohi Kari Piiroisen. Antoine Morand tuuletti kauden ensimmäistä ja Lenni Hämäläisen juhli uransa ensimmäistä maaliaan. Erä eteni avauserän tavoin vieraiden hallitessa enemmän kiekkoa. Erän erikoisin hetki koettiin, kun ensiksi Lukolle tuomittiin väärästä vaihdosta rangaistus ja reilu minuutti tuosta isännille tuomittiin samasta syystä rangaistus.

Kolmas kaksikymppinen oli SaiPalta parhain erä Lukon keskityttyä puolustamaan johtoasemaansa. Pirteästä erästä huolimatta isäntien tilanteet eivät tuoneet Lethemonin otsalle hikeä. Vieraat pelasivat viisaasti johtoasemassa, vaikka eivät päässet useasti kiekollisena hyökkäysalueelleen.

Pelikiellon vuoksi SaiPan kokoonpanosta sivussa olleen Ville Petmanin poissaolo näkyi suuresti lappeenrantalaisten otteissa varsinkin hyökkäysalueella. Ponthus Westerholm naulasi pelin loppulukemat kauden avausmaalillaan tyhjään maaliin. Illan toisen syöttöpisteensä saalistanut Saarela jätti tyylikkäästi ohjaamatta Westeholmin verkkoon laukomaa kiekkoa.