Liiga-kierros: Liiga-uran ensimmäisen nollapelin torjuneella Paavo Kohosella oli helppo työ Tapparan voittaessa SaiPan

LIIGA / Uutinen
Tappara oli vahva isäntä illan SaiPa-ottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen

Tiistai-illan ainoassa Liiga-ottelussa Tappara isännöi SaiPaa. Erikoistilanteiden sävyttämässä pelissä ei ylivoimalla juhlittu. Tamperelaiset nollasivat pirteästi kauden aloittaneet lappeenrantalaiset lukemin 3–0, Paavo Kohosen torjuessa Liiga-uran ensimmäisen nollapelinsä.

Maaliton avauserä oli Tapparan hallintaa, mutta SaiPalla oli myös omat paikkansa. Vieraiden Oskari Salmiselle kertyi kollega Kohosta enemmän torjuntoja, vaikka montaa laadukasta maalipaikkaa erä ei tarjoillut. SaiPan kiekonmenetykset tarjoilivat Tapparalle hyviäkin mahdollisuuksia maalintekoon, mutta Salminen piti vakuuttavin ottein maalinsa puhtaana.

Rangaistusten sävyttämässä toisessa erässä peli aaltoili avauserän tavoin tasaisesti kummassakin päädyssä. Veli-Matti Savinainen runnoi oman paluukiekkonsa maaliin, avaten ottelun maalinteon isäntien vahvan hallinnan päätteksi. SaiPa ei lannistunut maalista, vaan sai jälleen parhaimmat paikkansa erän loppupuolella. Erän kuohuttavin tilanne kohdistui Mikko Petmaniin, kun hän törmäsi kahden minuutin arvoisesti Tappara-vahti Kohoseen kotijoukkueen maalin takana.

Viimeinen kaksikymppinen eteni pääasiassa Tapparan hyökkäyspäässä, jossa Salminen torjui muutamia paraatipelastuksia. Kummankaan joukkueen ylivoimat eivät juhlineet osumilla, ja ottelun ainoa erikoistilannemaali syntyikin kauniisti Oiva Keskisen lavasta Tapparan pelatessa alivoimalla. Sitkeästä esityksestä huolimatta lappenrantalaiset eivät onnistuneet maalinteossa. Petteri Puhakka viimeisteli taiston viimeisen osuman tyhjään maaliin.