AHL:stä SaiPaan siirtynyt Oskari Salminen kertoo, että joukkuepelaaminen AHL:ssä sujuu huonommin – "Aika toksinen ympäristö"

LIIGA / Haastattelu
Maalivahti Oskari Salminen siirtyi täksi kaudeksi SaiPaan.
Kuva © Jarno Hietanen

Kuluva kausi ei Oskari Salmisen mukaan ole lähtenyt tulosten kannalta optimaalisesti käyntiin. Hän näkee kuitenkin paljon hyvää joukkueen pelissä.

– On ollut kuitenkin lupaavaa pelaamista ja taisteltu, mutta tänään oli heikompi (peli). Olemme kuitenkin taistelleet voitosta oikeastaan jokaisessa pelissä ja tänäänkin olisimme voineet voittaa, jos olisimme olleet paremmin valmiina.

Vaikka kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla, vastaanotto Lappeenrannassa on ollut lämmin.

– Joukkue ja fanit ottivat hyvin vastaan. Olen tykännyt kyllä kaupungista, kun on siellä kerennyt olla. Joukkueessa on muutama vanha tuttu ja on tullut myös paljon uusia kasvoja.

Aikaisemmat kaksi kautta AHL:ssä pelannut Salminen nimeää useita eroja sarjojen välillä.

– Siellä on vähän enemmän sitä, että heitetään (kiekko) päätyyn, jahdataan ja vähän mennään joka paikkaan. Nopeaa ja todella pahaa pelaamista. Siellä on paljon tappeluita ja taklauksia. Suomessa on organisoidumpaa ja ehkä vähän aikuismaisempaa kiekkoa.

– Maalivahdin näkökulmasta minä tykkäsin tosi paljon siitä pelistä. Siinä tuli paljon tilanteita. Paljon vaarallisempaa, kun voi tulla ihan mitä vaan. Täällä on organisoidumpaa.

Vaikka Salminen tykkäsi pelata AHL:ssä, kolikolla on myös kääntöpuoli. Monella pelaajalla on selkeä tavoite pelata NHL:ssä, ja se vaikuttaa pelaajien väliseen dynamiikkaan.

– Aika toksinen ympäristö. Ollaan kavereita, mutta astutaan toisen varpaille heti, kun pystyy. Kaikki haluavat mennä eteenpäin ja olla seuraava, joka pääsee ylös. Ei se ole kiva paikka.

– Huomaa, että kaikki keskittyvät omaan suoritukseen. Jos joku tekee jotain hyvin, ei nauti siitä. Kun joku epäonnistuu, on vähän niin kuin "jes".

Liigaan paluu on tuntunut Salmisesta hyvältä.

– On päässyt pelaamaan paljon hyviä pelejä. On ollut paljon kivampaa olla Suomessa. Ympäristö on paljon kivampi ja paljon ystävällisempi. Tykkään joukkuekemiasta enemmän. Tämä on paljon kivampi ympäristö.

» Lähetä palautetta toimitukselle