Pelicansin CHL-ottelua sävyttivät ulosajo, rangaistuslaukaukset ja Luboš Horkýn maalit – Ilveksen haaveet kaatuivat Ranskassa

CHL / Uutinen
Luboš Horký oli myös CHL-ottelussa juhlinnan keskellä.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans ryöväsi kolme pistettä ja otti leijonanloikan kohti pudotuspelejä. Ilves sen sijaan sai heittää jatkopaikalle hyvästit, kun se ei saanut täyttä pistepottia Ranskasta. Tupsukorvien huippupakki Daniel Gazda loukkaantui ruman taklauksen seurauksena.

CHL:n alkusarjan viidennen kierroksen viimeiset ottelut pelattiin keskiviikkoiltana. Pelicans vieraili Pardubicessa ja Ilves puolestaan Rouenissa.

Pelicans oli ennen illan kierrosta pudotuspeliviivan tuntumassa. Ilves sen sijaan majaili runkosarjan hännillä. Molempien pudotuspelipaikka oli vielä mahdollinen, mutta varsinkin Ilves kaipasi jo apuja muilta joukkueilta.

Pelicans riipi epätodennäköisen vierasvoiton

Illan ensimmäisessä ottelussa Pelicans kohtasi Dynamo Pardubicen. Liigassa voittoputkessa liihottavat lahtelaiset aloittivat ottelun pirteästi. Joukkue hallitsi peliä, ja Luboš Horký sekä Johannes Jonnesen veivätkin vieraat pian kahden maalin johtoon.

Ottelu sai kuitenkin äkkinäisen käänteen, kun Konsta Hirvonen taklasi Dynamon Jakub Lichtagin laitaa päin ulosajon arvoisesti. Nimekäs ja Extraligassa tulosta takova Dynamo ei jättänyt viiden minuutin ylivoimaansa hyödyntämättä, vaan teki kaksi maalia erikoistilanteen aikana.

Tämän jälkeen ottelu oli vahvasti Dynamon näpeissä. Vaikka toisessa erässä jaettiin runsain mitoin rangaistuksia ja rangaistuslaukaus molemmalle joukkueelle, kolmanteen erään lähdettiin samoissa lukemissa kuin toiseenkin erään.

Tehottomuuteensa langennut Dynamo voitti ottelun maaliodottamat selvästi lukemin 4,54–2,11, mutta paikoin varsin hurjassa mankelissa riutunut Pelicans voitti ottelun Horkýn illan toisella maalilla.

Dynamo voitti laukaukset maalia kohti peräti 47–14, mutta maalit se hävisi lopulta 2–3.

Voiton myötä Pelicans piti sijoituksensa pudotuspeliviivan yläpuolella, mutta Dynamo sen sijaan valahti useamman sijan viivan alapuolelle.

Ilveksen karmea Ranskan-reissu

Ilveksen retki Rouenin vieraaksi käynnistyi komeasti kansallislauluilla, ja etenkin ranskaaliskannattajien hurmiossa laulama Marseljeesi kirvoitti ottelulle sähköisen alkutunnelman. Tupsukorvien oli saatava ottelusta positiivinen tulos tai sen pudotuspelihaaveet kaatuisivat. Joukkue lähti kolmanteen erään maalin tappioasemassa ja nousi Jarkko Parikan osumalla tasoihin. Loppuratkaisusta muodostui trilleri, joka päättyi tamperelaisittain murheellisesti, sillä pelin venyminen yliajalle vesitti Ilveksen CHL-pudotuspelihaaveet.

Vaikka Ilves pääsi kiekollisena useasti syvälle hyökkäyspäähän, pystyi Rouen haavoittamaan tupsukorvia aika ajoin vaarallisilla pistohyökkäyksillään. Tällaisesta syntyi myös kotijoukkueen avausmaali, kun Jared Dmytriw karkasi Ilves-puolustukselta pahantekoon. Läpiajosta syntyi myös Rouenin toinen osuma, kun Tommy Perret ohitti Jakub Málekin. Ennen ensimmäisen erän päättymistä Ilves sai muutamia paikkoja, mutta Oskari Setänen oli hyvässä iskussa ranskalaisten veräjällä.

Toinen erä alkoi Ilves-näkökulmasta murheellisesti, vaikkei takaiskua tullutkaan – nuori hyökkääjä Eemil Laurell jätti kentän olkapäätään pidellen. Toisaalta eivät kenttätapahtumat pelillisesti sen paremmilta näyttäneet. Erik Borg toi kuitenkin tamperelaiset maalin päähän ylivoimalla Juho Tommilan istuessa kaksiminuuttista. Tulostaululle päästyään vieraat ottivat peliä enemmän hallintaansa.

Ilves tuli kolmanteen erään myrskyn lailla ja Parikan tasoitus vapautti ryhmän tekemistä entisestään. Kuten pitkin iltaa, myös kolmannessa erässä ranskalaisjoukkueen vastahyökkäykset olivat Ilveksen kiusana. Sebastian Bengtsson kirmasi viemään Rouenin uudestaan johtoon. Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella tupsukorvat hakivat hanakasti tasoitusta ja saivatkin sen minuutti ennen loppusummeria, kun Matias Mäntykivi ohitti Setäsen pyörityksen päätteeksi. Jatkoaika toi Ilvekselle kauhunhetkiä, kun huippupuolustaja Daniel Gazda joutui Vincent Nesan ruman polvitaklauksen kohteeksi. Kummankin peli päättyi tilanteeseen. Voittomaalikilpailu päättyi lopulta Ilveksen hyväksi, kun Samuli Ratinen ja Jens Lööke onnistuivat.

Kierroksen ottelut:

Dynamo Pardubice–Pelicans 2–3
Rouen Dragons–Ilves 3–4 vl.
Unia Oświęcim–Straubing Tigers 4–1
Sparta Praha–Fischtown Pinguins 4−2
HC Genève-Servette–KAC Klagenfurt 2−3 ja.
Lausanne HC–Storhamar Hamar 2−3 ja.

Alkusarjan päättävä kuudes ottelukierros pelataan jo viikon päästä. Ilves pelaa ensi tiistaina kotonaan Växjö Lakersia vastaan, kun taas Tappara mittelee ensi keskiviikkona kotonaan Lausanne HC:n ja Pelicans Lahdessa Rouen Dragonsia vastaan.