HPK:lle yllättävä vahvistus – kulttipelaaja Jari Sailio palaa Hämeenlinnaan

LIIGA / Uutinen
Sailio nähtiin Liigassa viimeksi kaudella 2020–21.
Kuva © Joonas Kämäräinen
HPK tiedotti sunnuntai-iltana yllättävästä hankinnasta. Hämeenlinnassa keväällä 2006 Suomen mestaruuden voittanut Jari Sailio palaa seuraan loppukauden mittaisella sopimuksella. Sopimukseen sisältyy kuukauden koeaika.

HPK on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Jari Sailion kanssa. Seura tiedotti hankinnasta sivuillaan sunnuntai-iltana. Sopimus on loppukauden mittainen, mutta siihen sisältyy kuukauden mittainen koeaika.

Sailio edusti Pallokerhoa kausina 2005–10 voittaen seurassa Suomen mestaruuden keväällä 2006. Mestaruuden lisäksi Sailio saavutti HPK-paidassa hopeaa keväällä 2010 ja pronssia keväällä 2007.

38-vuotias hyökkääjä palaa Hämeenlinnaan pelattuaan viime kaudella Ranskan pääsarja Ligue Magnusissa Chamonixin riveissä. Laitahyökkääjä merkkautti 31 runkosarjaotteluun 23 (10+13) tehopistettä.

Sailio on nähty Liiga-jäillä viimeksi kaudella 2020–21, jolloin hän pelasi Kärpissä HPK:n nykyisen päävalmentajan, Mikko Mannerin alaisuudessa. Liiga-urallaan Sailio on edustanut HPK:n ja Kärppien lisäksi Bluesia ja HIFK:ta. Hän on pelannut urallaan 725 runkosarjaottelua, joissa hän on tehtaillut 206 (81+125) tehopistettä.

– Jari on jääkiekossa paljon nähnyt ja kokenut todellinen joukkuepelaaja. Hän on hämeenlinnalaisille ja päävalmentajallemme hyvinkin tuttu ja on hienoa saada hänet takaisin Hämeenlinnaan. Jari on pelannut monissa menestyneissä joukkueissa ja tuo kokemuspankkinsa nyt meidän käyttöömme, HPK:n jääkiekkojohtaja Erkki Rajamäki kommentoi seuran tiedotteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle