Kärpät jäädyttää pelaajalegendansa Saija Tarkin pelinumeron

Auroraliiga / Uutinen
Saija Tarkki saa Kärpiltä komean kunnianosoituksen.
Kuva © Timo Savela
Kärpät kunnioittaa nelinkertaisen olympiakävijän ja kahdeksat MM-kisat pelanneen Saija Tarkin uraa jäädyttämällä tämän pelinumeron 20. Tarkki pelasi oululaisseurassa Suomen mittakaavassa merkittävän uran.

Kärpät tiedotti sunnuntaina, että koko seura jäädyttää Saija Tarkin, 41, pelinumeron 20. Tarkin juhlallisuudet järjestetään lauantaina 23. marraskuuta ennen Kärppien naisten kotiottelua. Tarkin muistamiset jatkuvat saman illan miesten liigaottelussa.

Naisleijonalegenda pelasi 21 kauden aikana kärppänutussa 390 pääsarjaottelua ja teki niissä 404 tehopistettä. Hän on kaikkien aikojen ottelutilaston yhdeksäntenä. Sekä hyökkääjänä että puolustajana pääsarjaurallaan pelannut Tarkki debytoi oululaisten riveissä vuonna 1997 ja paketoi mittavan uransa vuonna 2019.

Maajoukkueessa hän edusti Suomea aikuisten MM-kisoissa kahdeksan kertaa ja olympialaisiin hän puki leijonapaidan neljässä eri turnauksessa.Palkintokaappiin Tarkki sai maajoukkueuraltaan yhden olympiapronssin ja kolme MM-pronssia.

Uransa jälkeen Tarkki on toiminut Kärppien naisten edustusjoukkueen eri tausta- ja valmennustehtävissä sekä työskennellyt TV:ssä asiantuntijana Nais- ja Tyttöleijonien otteita seuraten.

» Lähetä palautetta toimitukselle