Liiga-kierros: HIFK suli, näki ja voitti – Ässät vei Satakunnan avaustaiston

LIIGA / Uutinen
Iiro Pakarinen teki maaleja perjantainakin.
HIFK voitti vaiheikkaan ottelun JYPiä vastaan jatkoajalla. Ässät kaatoi kauden ensimmäisessä Satakunnan paikalliskamppailussa Lukon. SaiPa jatkoi voittolinjalla ja Ilves hävisi jälleen.

Perjantain kierroksen runsasmaalisin ottelu pelattiin Jyväskylässä, jossa HIFK lähti JYPin vieraana 13 minuutissa neljän maalin karkumatkalle. Jori Lehterä oli tutun tehokas ja vankisti avauserän kolmella syöttöpisteellään johtoaan pistepörssissä. Lehterän kokonaistehot ovat nyt 5+28=33.

Ensimmäisen erätauon jälkeen Roni Jokinen löi alkutahdit JYPin hurjalle erälle Liiga-uransa avausmaalilla. Kun toista erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia, komeilivat taululla jo 3–4-lukemat. JYP viimeisteli kirinsä ja tuli tasoihin erän puolessavälissä. Sairastuvalta palannut HIFK:n Vincent Marleau iski kuitenkin vieraille taukojohdon.

Kolmas erä meni JYPin hallinnassa ja se näkyi myös tulostaululla Riku Tohilan 5–5-tasoituksena. Maalipörssiä johtava vieraiden Iiro Pakarinen iski jatkoajalla illan toisellaan ja kauden 19:nnellään osumalla loppunumerot 6–5 HIFK:lle.

Perjantaina nähtiin myös kauden ensimmäinen Satakunnan sisäinen välienselvittely, joka oli samalla myös koko kansalle näkynyt tv-ottelu. Ässät ilahdutti kotiyleisöään iskemällä avauserässä kaksi helpohkoa maalia Lukon John Lethemonin taakse.

Lukko tuli toisessa erässä maalin päähän, mutta Ässät vei päätöserän pomppumaalin ja tyhjiin viimeistellyn osuman myötä 4–1-voiton. Porilaisten tehomies oli kolme syöttöpistettä merkkauttanut Valtteri Lipiäinen. Rakkaat viholliset kohtaavat uudelleen heti lauantaina Raumalla.

TPS karkasi kotonaan 3–0-johtoon Ilvestä vastaan. Vieraat tulivat kahdesti maalin päähän, mutta loppulukemat kirjattiin 5–3. Ilves on ajautunut pirteän alkukauden jälkeen neljän ottelun tappioputkeen.

SaiPa puolestaan otti neljännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla kotonaan Pelicansin 3–1. Voittomaalin viimeisteli alivoimalla Eero Klintrup. Samalla katkesi myös Pelicansin 20 ottelun mittaiseksi venynyt pisteputki SaiPaa vastaan.

Kouvolassa Riley Sawchuk toi KooKoon kahdesti tasoihin Tapparaa vastaan, mutta pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 3–2. Kirvesrintojen Veli-Matti Savinainen tulistui toisen erän lopulla maalineduskahinasta saamastaan kaksiminuuttisesta niin, että tälle jaettiin epäurheilijamaisesta käytöksestä vielä toinen kakkonen ja ulosajo.

Jesper Piitulaisen jatkoaikamaali toi sarjajumbo Jukureille 3–2-voiton kärkipäässä majailevasta KalPasta. Kiekko-Espoo kaatoi kotonaan HPK:n numeroin 5–2 ja nousi sarjataulukossa jo kolmanneksi. Kotijoukkueen Joni Piipponen teki ottelun tiimellyksesssä ensimmäisen liigamaalinsa.