Esa Tikkanen Jokipoikien ruoriin

MESTIS / Uutinen
Jo pitkään uutta päävalmentajaa etsinyt hallitseva Mestis-mestari Jokipojat on tehnyt kovan luokan kaappauksen peräsimeensä. Seura on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjälegenda Esa Tikkasen kanssa. (päivitetty klo 15.08)

Esa Tikkanen, 45, ei liiemmin esittelyjä kaivanne. Helsinkiläislähtöinen legenda on pelannut urallaan 877 NHL-kamppailua, joissa hän teki kunnioitettavat 630 tehopistettä. Viisi kertaa Stanley Cup -pystiä nostelemaan päässeellä Tikkasella on aiempaa valmentajakokemusta Norjasta ja Etelä-Koreasta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä innoissamme Esa Tikkasen saamisesta tänne Joensuuhun. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus niin meille kuin ”Tikillekin”, myhäilee seuran puheenjohtaja Jussi Jormakka tyytyväisenä.

– Odotamme Tikkasen tuovan omalla olemuksellaan ja kertaansa vailla olevalla kokemuksellaan ryhtiä, tehoa ja terävyyttä joukkueen otteisiin. Tämänhetkisestä sarjasijoituksesta huolimatta tavoitteenamme on edelleenkin nousta pudotuspeleihin ja parhaassa tapauksessa taistella kotiedusta.


Tikkanen esiintyi pirteänä medialle.
Joona-Pekka Hirvonen - http://jphirvonen.net/

Innolla uuteen tehtävään

Tikkasen mukaan päätös tulla Joensuuhun oli helppo.

– Tuli soitto kotiin ennen joulua. Vaimon kanssa keskusteltiin asioista ja päätettiin, että mikä ettei. Päätös syntyi alle vuorokaudessa. Hieno joululahja seuralta, kertoi Tikkanen.

Tuoreen päävalmentajan aisaparina jatkaa ennen joulua päävalmentajana yhden ottelun toiminut ex-hyökkääjä Jani Keränen. Jukka Varmasen mahdollisesta uudesta roolista seurassa ei ole vielä varmuutta.

– Tyytyväinen pitää olla valmennustiimiin. Viime kauden kapteeni on iso apu, sillä puhtaalta pöydältä olisi vaikea lähteä. Hänellä on tietoa joukkueen ketjukoostumuksista, taktiikasta ja pelaajista.

Miehen ensikosketus joukkueen kanssa oli maanantai-aamun jääharjoitukset.

– Aika hiljaista poikaa oli, kun menin koppiin, naureskelee Tikkanen ja jatkaa:

– Siitä pojat sitten rentoutuivat, kun vähän juteltiin. Uskon, että tulee olemaan avoin ja rehellinen suhde pelaajiston ja minun välillä. Silloin homma toimii.

Pelillisesti mitään hienouksia Tikkanen ei lupaa.

– Pelataan suoraviivaista kiekkoa, aivan kuten minun aikoina. Kulmiin ei mennä pyörimään, sieltä maaleja ei kuitenkaan tehdä. En usko mihinkään pelikirjoihin, olen sen verran vanhanaikainen, että uskon pelaamisen tulevan selkäytimestä.

– Erityisen hienoa on se, että joukkueessa on paljon rightin puoleisia pelaajia. Heistä on pula koko suomalaisessa jääkiekossa.

Jokipojat on jumittunut sarjataulukossa karsintaviivan alapuolelle. Viime vuoden mestarin tilanne on tukala, mutta Tikkanen uskoo parempaan huomiseen.

– Tosissaan on haastava paikka, playoffeihin on päästävä. Heti keskiviikkona on tärkeä kuuden pisteen peli Heinolassa, silloin pojat ovat varmasti valmiita pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle