KooKoolle kokoa ja näköä

MESTIS / Uutinen
Kuluneen viikon aikana ahkerasti uusia pelaajasopimuksia tulevan Mestis-kauden 2007–2008 joukkueeseensa solminut Kouvolan KooKoo tiedotti jälleen neljästä uudesta kiinnityksestä. Kouvolalaisseuran värejä ensi kaudella kantavat puolustajat Mikko Heiskanen ja Steve Makway. Lisäksi KooKoo solmi jatkosopimukset hyökkääjiensä Aapo Lampisen ja Matti Huillan kanssa.

Ryhmän mielenkiintoisin nimi on ehdottomasti 196-senttinen ja 112-kiloinen CHL-liigan Mississippi River Kingsista Mestikseen tuleva puolustajakolossi Steve Makway. Lähinnä Pohjois-Amerikan alasarjoja kolunnut 25-vuotias Makway merkkautti päättyneellä kaudella tilastoihinsa 64 ottelussa tehopisteet 11+32 ja höysti tätä vielä 147 jäähyminuutilla.

– Steve pelaa kovaa fiksulla tavalla ja isoksi mieheksi hän liikkuu hyvin ja lukee peliä erinomaisesti sijoittuen kentällä hyvin. Mukanaan hän tuo joukkueellemme myös työrauhan ja uskallusta pelata tiukoissakin paikoissa, toteaa KooKoon pelaajakoordinaattori Jukka Suutari.

Toinen tuore hankinta KooKoo-miehistöön on viime kaudella SM-liigaa Pelicansin sekä Mestistä HeKin ja TuTon riveissä pelannut järkälemäinen Mikko Heiskanen. 22-vuotias puolustaja päätti kautensa lopulta Mestiksen mestarina turkulaisjoukkueen riveissä. Varsin kelvolliset tilastolukemat tehnyt Heiskanen sai kokoon runkosarjan 41 ottelussa tehot 6+9. Pudotuspeleissä tuli vielä lisää täkyjä koriin yhteensä kuuden (3+3) pisteen verran 11 ottelussa.

– Mikko tuo mukanaan todella nöyrää puolustuspelaamista ja hyvin kaveri kykenee myös hyökkäyspäässäkin tekemään tuhojaan, pelasihan Mikko jopa TuTon ylivoimakentissä maskimiehenäkin useassa ottelussa, tuumii Suutari.

Runkohyökkääjille jatkosopimuksia

KooKoo julkaisi uusien puolustajanimien lisäksi myös kaksi jatkosopimusta hyökkäyskalustoonsa, kun runkohyökkääjät Aapo Lampinen, 22, ja Matti Huilla, 21, jatkavat joukkueen riveissä myös tulevalla kaudella.

Päättyneellä kaudella monessa eri roolissa ja välillä jopa katsomossakin istunut laitahyökkääjä Lampinen sai lopulta kasattua kokoon 43 runkosarjaottelussa tehot 8+10. Pudotuspeleissä miestä ei pahemmin kaukalossa nähty, joten 3 ottelun saldoksi tuli vain yksi syöttöpiste.

Loukkaantumisista kärsinyt keskushyökkääjä Huilla ehti edustamaan KooKoota Mestiksen runkosarjassa yhteensä 13 ottelussa tehoin 0+6. Keväällä jatkoa seurasi 8 pudotuspeliottelun ja kahden maalisyötön verran.

Uusien kiinnitysten myötä KooKoolla on kasassa 18 pelaajasopimusta ensi kauden miehistöönsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle