Ed Belfour siirtyy Leksandiin

NHL / Uutinen
Allsvenskanin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Leksand vastasi kilpailijoidensa hankintoihin, kun seura ilmoitti tehneensä sopimuksen NHL-legenda Ed Belfourin kanssa.

Urallaan 963 NHL-ottelua pelannut Belfour torjui viime kaudella kiekkoja Florida Panthersin maalin suulla. 42-vuotias Belfour on Panthersin lisäksi edustanut urallaan Chicagoa, San Josea, Dallasia ja Torontoa.

Viidesti NHL:n All Stars-ottelussa pelannut ja kertaalleen Stanley Cupin voittanut Belfour on NHL:n historian kolmanneksi eniten runkosarjaotteluita voittanut maalivahti. Edellä ovat ainoastaan Patrick Roy ja Martin Brodeur.

Belfour tunnetaan myös tempauksistaan kentän ulkopuolella. Viime keväänä hänet pidätettiin miehen riehuttua kapakkatappelussa ja hän on aiemminkin ollut vaikeuksissa virkavallan kanssa.

- On kunnia pelata Leksandin kaltaisessa klassisessa seurassa, Belfour kommentoi.

Vanha ja perinteikäs Leksand hakee tosissaan nousua Elitserieniin. Joukkue putosi maan pääsarjasta keväällä 2006 ja tuolloin seurajohto ilmoitti, että paluu korkeimmalle tasolle tulee tapahtua kahden vuoden sisään.

- Hän on ilman muuta suurin hankintamme. Tämä on iso askel kohti Elitserieniin palaamista, hehkutti seuran urheilupäällikkö Mikael Lundström.

Belfour saa seurakavereikseen myös kolme suomalaista, sillä Tomi Pettinen, Juha Lind ja Niko Mikkola pelaavat pääsarjaan nousua tavoittelevassa ryhmässä, joka muutoinkin vilisee eurooppalaista kiekkoa seuranneille tuttuja nimiä. Joukkueessa pelaavat muun muassa Libor Prochazka, Robert Petrovicky sekä Roman Vopat.

Belfour liittyy joukkuen mukaan lokakuun 12. päivä, jolloin hän on mukana ainoastaan kuusi kuukautta ja on ns. artistiverotuksen piirissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle