Stanley Cup: Anaheim voiton päässä mestaruudesta

NHL / Uutinen
Stanley Cup -finaaleissa tasaiset ottelut jatkuivat, mutta kun taisto kääntyi lopulta Anaheimin eduksi, alkaa Ottawa olla nyt pahasti alakynnessä. 3−2-vierasvoitto tiesi Ducksille kolmatta kiinnitystä finaalisarjassa.

Anaheimin sankari neljännessä finaalissa oli keskushyökkääjä Andy McDonald. Toisessa erässä hän teki minuutin sisään kaksi maalia ja kolmannessa erässä McDonald oli toisena syöttäjänä voittomaalissa. Voitto-osuman teki Dustin Penner, joka sai lapaansa tarkan syötön Teemu Selänteeltä.

Voiton myötä Anaheim on enää yhden kiinnityksen päässä Stanley Cupista. Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla Anaheimissa torstaiaamuna Suomen aikaa, jolloin joukkue saa mukaansa pelikiellosta vapautuvan avainpuolustaja Chris Prongerin.

Ottawa hallitsi ensimmäistä, Ducks toista erää

Ensimmäinen erä oli selvästi Ottawan, eikä vähiten siksi, että Anaheim kärsi neljä rangaistusta. Niistä vasta viimeinen kostautui viimeisellä mahdollisella hetkellä: Daniel Alfredssonin maali syntyi sekunti ennen erän päättymistä. Peter Schaefer antoi loistosyötön maalin takaa ja Alfredssonin nopea laukaus livahti Jean-Sebastian Gigueren kainalosta sisään.

Senatorsin painostuksesta huolimatta myös vierasjoukkueella oli paikkansa ensimmäisessä erässä. Lähimpänä maalintekoa oli Corey Perry, joka laukoi ylivoimahyökkäyksestä tolppaan.

Ducksin suurin ongelma pelin käynnistämisessä oli syöttöpelin tökkiminen. Toisessa erässä joukkue otti pelin hallinnan itselleen, mutta ylivoimapeli oli yhä kaukana kunnon Stanley Cup -tasosta. Chris Prongerin poissaolo näkyi kiekon liikuttelussa ja laukaisupelotteen puuttumisena.

Tasoitusmaali syntyi silti ylivoimalla, tosin nopean harppuunahyökkäyksen päätteeksi hieman samalla tavalla kuin Ottawan avausmaali. Andy MacDonald pelasi kiekon päätyyn, Corey Perry ja Todd Marchant siirsivät pelivälineen nopeasti takaisin McDonaldille, joka kiersi Ottawa-vahti Ray Emeryn ja laukoi maaliin.

Tasan minuutti myöhemmin McDonald iski uudestaan. Rob Niedermayer lähetti hänet pitkällä syötöllä vauhtiin ja puolustaja Anton Voltshenkov oli auttamatta myöhässä vikkelän Ducks-sentterin kanssa. McDonald ujutti kiekon Emeryn haarojen välistä sisään.

Komeita maaleja

Senatorsin valmentaja Bryan Murray reagoi joukkueensa vaisuuteen ja alkoi tehdä muutoksia. Maalintekijä Alfredsson siirrettiin väliaikaisesti Peter Schaeferin ja Mike Fisherin rinnalle, ja vähitellen kotijoukkue räpiköi pois alennustilastaan.

Alfredsson ei ollutkaan jäällä, kun Ottawan ykkösketju iski tasoitusmaalin kaksi minuuttia ennen toisen erän loppua. Vasta kevään kuudetta playoff-peliään pelannut Patrick Eaves antoi ratkaisevan syötön ja Dany Heatley ampui kiekon pienestä kulmasta ohi Gigueren.

Päätöserässä vaaralliset maalitilanteet vähenivät hiukan, mutta vauhti ei juuri vähentynyt. Jos usein NHL-pudotuspelejä pidetään räkämaalien kulta-aikana, tässä finaalisarjassa on syntynyt paljon komeita maaleja.

Hieno oli nimittäin Anaheimin kolmaskin maali. Teemu Selänne hyödynsi Ottawan keskeneräisen vaihdon, spurttasi ohi Wade Reddenin ja vapautti Dustin Pennerin helppoon maalintekoon.

- Teemu syötti minulle keskialueella, annoin hänelle takaisin. Sen jälkeen ajoin vain maalille, kiekko tuli suoraan lapaan ja edessä oli tyhjä maali, Penner kertasi voitto-osumaansa.

Johtoasemassa Ducksin tiivis puolustusryhmitys pystyi pitämään Senatorsin hyökkääjät kurissa. Voittomaalin jälkeen lähimpänä maalintekoa olikin ankkojen Corey Perry, joka laukoi jo toista kertaa ottelussa tolppaan.

Ottawa otti aikalisän ja maalivahdin pois puolitoista minuuttia ennen loppua. Tästä noin minuutin eteenpäin kiekko pysyi melkein koko ajan Senatorsin hyökkäysalueella, mutta viimein onnistuneen purun jälkeen Ducks piti pintansa viimeisillä sekunneilla helposti.

Ottawa-Anaheim 2−3 (1−0, 1−2, 0−1)

Anaheim johtaa sarjaa 3−1


Teemu Selänne, ANA: 0+1, +1, 15.05

» Lähetä palautetta toimitukselle