Ahmat pelaa tulevaisuudestaan

MESTIS / Artikkeli
Ahmat ei pelaa Suomi-sarjan karsinnoissa ainoastaan sarjapaikasta, vaan luultavasti myös seuran tulevaisuudesta. Talous tuskin kestäisi toista perättäistä sarjatason alenemista. Säilyminenkään ei vielä varmuudella takaa sitä, että Ahmojen pelit todella jatkuisivat ensi syksynä Suomi-sarjassa. Taustaorganisaatio on saatava vahvemmaksi.

Hyvinkään Ahmojen tulevaisuus kiekkokartalla on auki. Ensi kauden kuviot alkavat selvitä, kun karsintasarjan tulos on selvillä.

- Jos putoaminen tulee, hyvin vaikea on sen jälkeen ajatella, että miten jatkossa. Kakkosen tasolla on tällä velkamäärällä aika hankalaa, seuran puheenjohtaja Markku Hietaniemi toteaa.

- Suomi-sarjassa jatkaminen on mahdollista, jos saadaan muuten organisaatio kuntoon. Täytyy myöntää, että meitä on liian vähän tässä tekijöitä. Kyllä tähän kaivattaisiin muutamaa sellaista ihmistä, jotka ottaisivat vähän enemmän työtaakkaa vastatakseen, ja paria-kolmea ihmistä, jotka pystyvät hankkimaan muutaman euron rahaakin. Tämä on aika pitkälti meikäläisen varassa ollut, Hietaniemi sanoo.

Hommia puheenjohtaja Hietaniemellä tosiaan riittää. Ahmat kohtasi etelälohkon runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Naantalin VG-62:n. Oberstdorfin MM-hiihtojen joukkuemäki verotti yleisömäärän tavallistakin matalammaksi, vain 107 henkeen, mutta ainakin paikalle vaivautuneet tunsivat itsensä tervetulleiksi, sillä itse seuran puheenjohtaja oli heitä lippuluukulla vastaanottamassa.

Lipunmyynnin jälkeen Hietaniemi sai uusia tehtäviä. Naantalilaishyökkääjä Janne Järvi sai pelin tiimellyksessä kiekon päähänsä, ja Hietaniemi kyyditsi keltapaitaisen nuorukaisen terveyskeskukseen paikattavaksi.

- Ei se nyt oikein ole mielestäni enää mistään kotoisin, jos seuran puheenjohtaja toimii lipunmyyjänä ja ambulanssikuskina. Kyllä se osoittaa, että organisaatiossa ei ole riittävästi ihmisiä. Tässä ei montaa kaveria ole, jotka tosissaan töitä tekevät. Niitä pitää saada ehdottomasti lisää, muuten ei ole mitään järkeä jatkaa, Hietaniemi puistelee päätään.

Pieniä pilkahduksia kevätauringosta näkyy ahmaorganisaatiossakin.

- On tuossa muutamia kavereita, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa, että voivat tulla jeesimään.

- Valmentaja tuohon pitäisi löytää ja jonkin verran pelaajia saada tämänvuotisesta ryhmästä kiinnitettyä plus sitten muutama uusi siihen, niin sitten olisi jonkunlaista järkeä jatkaa, Hietaniemi suuntaa kaikesta huolimatta katseen jo varovasti uutta kautta kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle