Blues avaa kotikautensa

LIIGA / Ennakko
Espoon Blues lähtee kotiavaukseen JYPiä vastaan ärsyyntyneenä Oulun karvaan tasapelin jälkeen. Vierasjoukkue JYP puolestaan yllätti heti alkuun voittamalla TPS:n kotonaan. Mielenkiintoinen ottelu lienee siis luvassa.

Kiintoisat asetelmat

LänsiAuto-Areena täyttyy, ainakin toivottavasti, jälleen torstaina, kun kauteen huippujoukkueella lähtevä Blues saa vastaansa Jyväskylän JYPin. Lähtökodat ovat seuraavanlaiset: JYPillä on voitto alla kotoa TPS:aa vastaan, joten siltä voidaan odottaa hyviä otteita, joskin joukkue on tunnetusti kova nimenomaan kotonaan. Vieraissa pelityyli muuttuu yleensä jonkin verran jarruttelevammaksi. Sairaslista JYPillä on lyhyt, ei mainittavia loukkaantumisia.

Blues puolestaan pelasi Oulussa Kärppiä vastaan tasan. Tasapeli on sinänsä hyvä tulos, mutta tapa, jolla se tuli, ei. Tästäkin johtuen Blues tulee hyökkäämään aggressiivisesti ja laajalla arsenaalilla. Blues on hyvä kotijoukkue, ja tullee rankaisemaan vieraitaan varsinkin yv:llä. Sivussa joukkueesta ovat puolustaja Mikko Viitanen sekä nivusvaivainen Mikael Jämsänen. Lisäksi tähtihyökkääjä Jan Caloun kärsii yhä kolmen ottelun pelikieltoaan.

Blues puskee, JYP puolustaa

Pelin henki lienee kaikille selvä. Monikaan joukkue ei lähde vieraskaukalossa soitellen sotaan, vaan perustaa pelinsä tiukkaan viisikkopuolustamiseen. Erityisesti tämä sääntö pitää paikkansa ns. pienten ja suurten välisissä kamppailuissa, josta nytkin on kyse, ainakin budjettia ja nimilistaa ajatellen. JYP ei siis ota ottelussa aloitetta, vaan odottaa omia tilanteitaa, jotka lähtevät liikkeelle ykkösketjun voimin. Chlubna, Virtanen, Perrin ja Vostrak ovat miehiä, jotka saavat aikaan kentällä. He iskevät nopeasti ja vaarallisesti vastaan. Silloin Bluesin on oltava hereillä, ja varsinkin maalivahti Mika Oksan rooli tulee olemaan suuri. Hänen on pystyttävä pitämään tuntuma yllä pienilläkin torjutamäärillä.

Bluesin peli perustuu hyökkäykseen, ja joukkue näyttääkin varsin vahvalta jo nyt sillä osastolla. Lisäksi puolustus on selvästi parempi viime kauteen verrattuna, joten se tukee hyökkäystä entistä enemmän. Ylösen ketju vie väkisin pelin JYPin päätyyn, ja mikäli tie maalille on toivottoman tukkoinen, tullaan todennäköisesti näkemään ainakin ylivoimapeliä vieraiden kenttäpäätyyn. Erikoistilanteet ovat nimenomaan niitä, joissa Bluesin pitää peli ratkaista, jos se muuten ei onnistu.

Ottelun asetelmat huomioon ottaen voi siitä ennustaa suhteellisen vähämaalista peliä. Voitto lienee kuitenkin kotijoukkueen, elleivät jyväskyläläiset sitten intoudu huikeisiin suorituksiin. Bluesin ryhmä on yhtenäinen ja kova, eikä sitä ole kenenkään helppo kaataa kotona. Todennäköiset lukemat ovat kahden tai kolmen maalin marginaalilla Bluesille. Mahdollisuudet yllätykseen ovat silti aina olemassa, ja JYPin tausta LA-Areenalta on yllättävän hyvä. Luvassa siis tosiaankin mielenkiintoinen ilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle