Tavoitteena täyden tunnin suoritus

LIIGA / Ennakko
Mika Pyörälä löysi viimein hyvän vireen tiistaina. Tappara-otteluun oululaiset tarvitsevat häneltä jälleen kovaa panosta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Tampereen Tappara lähtivät kauteen suurina ennakkosuosikkeina. Kummankaan peli ei ole kuitenkaan ollut vielä uomissaan, vaikka pieniä välähdyksiä paremmasta on ajoittain näkynytkin.

Viime kaudella Tappara oli Kärpille ylitsepääsemätön vastus. Tamperelaiset veivät mukanaan kaikki 12 pistettä, eivätkä oululaiset saaneet kertaakaan aikaan kahta maalia enempää. Tuolloin Tapparan maalilla hääri Juha Metsola, ja sama mies lienee veräjällä myös torstai-iltana.

Kärpät tarpoi viime viikolla syvissä vesissä ja tappioputki venyi jo neljään otteluun. Tiistaina kurssi kuitenkin kääntyi, kun oululaiset saivat viimein pelinsä käyntiin kotiottelussa Ässiä vastaan. Varsinkin kahdessa viimeisessä erässä Kärppien peli vaikutti viimein asettuvan uomiinsa.

Oululaisten kannalta tärkeää oli, että trio Toni Kähkönen, Jari Viuhkola ja Mika Pyörälä alkoi löytää yhteistä juonta sekä tasakentällisin että ylivoimalla. Näiden miesten odotetaan johtavan joukkuetta myös jatkossa.

Suurimmat ongelmat Kärpillä on ollut oman pään lähdöissä, kun joukkue ei vain pääse mihinkään ja menettää kiekkoja harhasyötöillä. Vielä tiistainakin tuosta ongelmasta oli viitteitä. Eniten hankaluuksia puolustajista on ollut Ari Vallinilla sekä Mikko Niemelällä. Osittain ongelmat poikivat myös Kärppien sentteritilanteesta, joka on ollut alkukaudella levällään.

Sama ongelma kummassakin leirissä

Oululaisilla ja tamperelaisilla on ollut tämän kauden otteluissaan samoja ongelmia. Ehjää 60 minuutin suoritusta ei ole mahtunut käytännössä koko syksyyn. Kummankin ottelut ovat olleet usein varsin tiukkoja, ja ratkaisu on tullut maalin erolla tai vasta varsinaisen peliajan ulkopuolelta.

Kärkeen povatut joukkueet majailevatkin tällä hetkellä alemmassa keskikastissa, mikä ei takuulla tyydytä kumpaakaan organisaatiota. Torstaina molempien teemana onkin varmasti juuri koko ottelun kestävä hyvä suoritustaso.

Tapparan pelaajapuolella ulkomaalaisiin ja veteraaneihin kohdistettiin kovia odotuksia. Oulussa pahasti flopannut ja Tampereelle viime kesänä kaupattu Tomas Plihal on ollut iso pettymys Tapparassakin. Ville Nieminenkään ei ole saanut itsestään aivan niin paljon tehoja irti kuin huikeasti sujuneella viime kaudella.

Vieraita ovat kannatelleetkin hieman nimettömämmät pelaajat. Kultapottaa torstaina kantaa Olli Palola, joka oli tiistaina yksi joukkueen sankareista, kun hyökkääjä tasoitti JYP-ottelun aivan viime hetkillä. Taisto päättyi lopulta Tapparan voittoon voittomaalilaukauksilla ja katkaisi orastavan tappioputken.

Kärppien sairaslista lyheni tiistaina, kun maalivahti Jussi Rynnäs palasi tositoimiin. Lasaretin puolella olivat edelleen Juhamatti Aaltonen, Mikko Lehtonen sekä Ben Maxwell. Uutena miehenä sairastuvalle poistui joukkuekaverinsa tyrmäämä Mikko Alikoski.

Tapparan lista on paremmalla mallilla, kun sivussa on vain Elmeri Kaksonen.

Seuraa Heitä

Julius Junttila #13 |

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen laituri, joka on erinomainen vaihtamaan rytmiä. Kun Junttila polkaisee liu`usta pari terävää potkua, on pakilla jo todella kiire.

Tomas Plihal #39 | HC Trinec

Keskushyökkääjä

Ei kulkenut Oulussa, ei kulje Tapparassa. Herättäisikö viime talvelta tuttu Raksilan halli sentterin pelaamaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Mika Pyörälä 4 2 6
2.Jari Viuhkola 0 4 4
3.Ville Pokka 1 3 4
4.Ivan Huml 1 2 3
5.Joonas Donskoi 0 3 3
Tappara M S P
1.Jukka Peltola 2 3 5
2.Teemu Aalto 1 3 4
3.Olli Palola 2 2 4
4.Antti Erkinjuntti 1 2 3
5.Pekka Jormakka 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle