Lahtelaisilla jälleen pakkovoiton paikka

LIIGA / Ennakko
Pelicans ajaa kiivaasti viimeistä paikkaa takaa
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Lahden Pelicans on kerännyt keväällä pisteitä tiukalla tahdilla. Jälleen joukkueella on edessä ottelu, josta kolmen pisteen raapiminen on pakollinen teko, mikäli Lahdessa toivotaan kiekon jatkuvan kevään kovissa koitoksissa. Vastaan luistelee tällä kertaa Turun Palloseura.

TPS:llä on edessään enää kaksi runkosarjan ottelua, joista kumpikaan ei merkitse Palloseuralle mitään sarjataulukon suhteen. Pudotuspelipaikat ratkotaan muiden kesken, eikä pelkoa sijojen menettämiseenkään ole.

Joukkueen päävalmentaja Juha Pajuoja ilmoitti twitter-tilillään seuran hallituksen linjanneen A-nuorten olevan etusijalla, joten sunnuntaina Lahdessa TPS:tä puuttuvat kokoonpanosta juniori-ikäiset pelurit, lukuunottamatta Rasmus Ristolaista ja muita useamman ottelun tilille saaneita pelureita. Pajuoja myös vertasi tulevaa ottelua moottorinkoontikilpailuun, jossa TPS:llä on käytettävissään vain hylsysarja. Kuitenkin Pajuoja myös kertoi joukkueellaan olevan edelleen vain yksi tavoite: voitto.

Seitsemän ottelun tappioputkessa kauden loppua kohti kulkeva turkulaisryhmä saa lähteä haastamaan tiukasti mahdollisuudensyrjässään roikkuvaa Pelicansia vastaan, mikäli se haluaa kamppailusta voiton saavuttaa. Ryhmällä on yllätyksen suoma etu puolellaan otteluun.

Sama virsi jälleen kerran

Pelicansilla on jälleen kerran edessään saman kaavan peli, ainoastaan voitto on vaihtoehto. Häviöllä tai jatkoille mentäessä on lahtelaisten kausi taputeltu.

Turkoosit pääsevät lähtemään sunnuntain kamppailuun torstain tärkeän KalPa-voiton tuoman buustin antamassa myötätuulessa. Rinnalle ja ohi kuopiolaisia vastaan noussut Pelicans sai käännettyä ottelun maalivahdinvaihdon myötä, kun maalille luistellut Janne Juvonen piti omalla osallaan luukut kiinni. Silti voisi uskoa, että kokeneempi Jere Myllyniemi on lahtelaisten maalilla pyhäpäivän kamppailun alkaessa.

Kokoonpanoissa Pelicans pääsee lähtemään reilusti ehjämmällä kokoonpanolla peliin. TPS:n loukkaantuneiden lista on pitkä kun nälkävuosi, ja uudet miehet joutuvat hommiin. Pussinokkien paidasta puuttuvat pelikiellossa oleva Ilkka Pikkarainen, sekä loukkaantuneet Oskari Korpikari ja Jonas Junland.

Seuraa Heitä

Tero Koskiranta #60 |

Keskushyökkääjä

Pääsee taas vääntämään vanhaa seuraansa vastaan. Miten onnistuu nuorentuneen joukkueen rinnalla?

Markus Seikola #22 |

Puolustaja

Koomailut koomailtu taas hetkeksi. Pelannut hyvin kevään pitkittyessä. Räppäsi torstaina kaksi tärkeää maalia KalPan verkkoon.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Pelicans M S P
1.Tyler Redenbach 2 4 6
2.Pekka Jormakka 3 2 5
3.Markus Seikola 4 1 5
4.Janne Tavi 2 2 4
5.Miikka Männikkö 2 2 4
TPS M S P
1.Tero Koskiranta 3 1 4
2.Marko Anttila 1 2 3
3.Ville Vahalahti 0 2 2
4.Jarkko Hattunen 0 2 2
5.Rasmus Ristolainen 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle