Pelicansin ruuti märkää - karkaako TPS?

LIIGA / Ennakko
Tuoko Vili Sopasen paluu helpotusta Pelicansin maalinteko-ongelmiin?
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
176 minuuttia ja 42 sekuntia. Niin kauan Pelicans on pelannut tekemättä ainuttakaan pelitilannemaalia. Keskiviikkona kiekon olisi syytä löytää tiensä maaliin, sillä ottelun panokset ovat kovat.

Asetelmat keskiviikon kamppailulle ovat selvät. Jos TPS voittaa ottelun, niin Pelicansin haaveet playoff-paikasta kokevat kovan kolauksen. Jos Pelicans voittaa, niin se pysyy yhä iskuetäisyydellä. Tämä luvannee tiukkaa taistoa sarjapisteistä.

Tasaista ottelua lupaa myös se, että molemmat joukkueet ovat viime peleissään onnistuneet puolustuspelissään. Pelicans ei ehkä ole lähes kolmeen otteluun tehnyt maalia muutoin kuin voittomaalikilpailussa, mutta sen sijaan oman pään peli on ollut tiukkaa jo kahdessa perättäisessä pelissä. Kiekko ei ole löytänyt tietään lahtelaisverkkoon kuin kerran.

Parantuneen oman pään luutimisen ohella kiitosta voi huoletta antaa myös NHL-vahti Ondrej Pavelecille, joka on torjunut lahtelaisten maalilla loistavasti.

TPS:n kohdalla epäilyt kohdistuivat viime viikon otteluissa erityisesti siihen, että nousevatko johtaviin rooleihin alunperin hankitut pelaajat esiin, kun NHL-vahvistukset Mikko Koivu ja Lauri Korpikoski palasivat rapakon taakse. Kokeneempi kaarti vastasi huutoon etenkin Oulussa viime lauantaina, jolloin TPS haki yllätyspisteet Raksilasta maalein 1-4.

Puolustusten taisto

Koko ottelun ratkaisun kannalta mielenkiintoinen kysymys on se, että kumpi valmennusryhmä saa joukkonsa paremmin valmistettua illan koitokseen. Vaikka TPS on tällä kaudella ollut parhaimillaan nimenomaan kotiotteluissa, niin sillä on paikoin ollut melko koviakin käynnistysvaikeuksia, jotka ovat avanneet vastustajalle mahdollisuuksia rokottaa heti kärkeen.

Pelicansin olisi puolestaan löydettävä otteisiinsa rentoutta ja tavallaan pystyä sivuuttamaan ottelun merkitys. Paineita on puserossa jo aivan tarpeeksi, joten niitä tuskin kannattaa haalia lisää.

Kotijoukkueen intresseissä on taatusti iskeä nopea avausmaali ja ottaa peli sen kautta haltuun. Pelicans on muutenkin pakkoraossa, joten on hankala uskoa sen palvelevan entisestään kärjistyneitä maalinteko-ongelmia.

Tosin on myös täysin mahdollista, että yksi onnistuminen voisi avata sen kuuluisan ketsuppipullon edes yhden ottelun ajaksi ja siivittää pelikaanit lentoon Turkuhallin jäällä.

Pelicansin on pelattava puolustuksellisesti moitteeton peli, jälleen kerran. Vierasjoukkueen on kuitattava TPS:n virheet, joihin sen liiankin huoleton kiekollinen pelaaminen johtaa ja painettava kiekko maaliin vaikka väkisin.

Haaste on kova, sillä jos jokin osa-alue TPS:n pelissä on parantunut sen jälkeen, kun Juha Pajuoja astui puikkoihin, on puolustus. TPS toki tekee yhä virheitä niin kiekottomana kuin kiekollisenakin, mutta puolustuspelissään se on pystynyt ne paikkaamaan.

Jos maalinteon tuska on päässyt lahtelaisten ihon alle, niin ratkaisut saattavat kestää juuri sen ylimääräisen hetken, joka tarjoaa TPS:lle lisäsauman paikata merkkausvirhe tahi kiekonmenetys.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen rivit ovat viime kierroksilla harventuneet. Puolustuksesta varmuudella ovat poissa Travis Ehrhardt, Alec Martinez sekä Markus Palmroth. Hannu Pikkarainen kärsi viime viikolla kuumeesta, mutta lienee pelikuntoinen keskiviikkona. Hyökkäyksestä poissa ovat pitkäaikaistoipilas Timo Salo sekä viimeismpinä lisäyksinä Jarkko Hattunen ja Marko Virtala.

Loukkaantumissumaa paikatakseen TPS hankki lainamiehiä Mestiksestä, kun puolustaja Anssi Rantanen ja hyökkääjä Nestori Lähde liittyvät TPS-ryhmään. Molemmat ovat todennäköisesti kokoonpanossa keskiviikkona.

Pelicans pääsee vierasreissulle suhteellisen terveenä. Sivussa ovat puolustaja Jonas Junland sekä aivotärähdystä paranteleva hyökkääjä Joni Isomäki.

Seuraa Heitä

Anssi Rantanen #6 | FPS

Puolustaja

Rantanen tulee Turkuun lainalle Rauman Lukosta. Kookkaan puolustajan lainasopimuksessa on myös optio loppukaudesta, joten Rantasen on käytettävä näyttömahdollisuus hyväkseen heti ensimmäisestä pelistä lähtien.

Ondrej Pavelec #31 |

Maalivahti

Winnipeg Jetsin ykkösmaalivahti pystyy torjunnoillaan tarjoamaan joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Tsekkivahdin hyvän vireen on jatkuttava myös Turussa, mikäli Pelicans mielii pisteitä mukaansa napsia.

» Lähetä palautetta toimitukselle