Ykkönen kohtaa kakkosen

LIIGA / Ennakko
KalPa juhli viimeksi. Kumpi nostaa kädet kohti kattoa Helsingissä?
Kuva © Teemu Soini
Neljän ottelun voittoputkessa liitävä KalPa ottaa mittaa liigan parhaasta kotijoukkueesta Jokereista - panoksena runkosarjan kärkipaikka. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Mikko Koskinen nollasi Jokerit ja tulokas Artturi Lehkonen iski kaksi maalia. Ketkä ovat pääosissa tämän kerran kamppailussa?

Maanantaina SM-liigan kärkeen noussut kotijoukkue Jokerit on saalistanut sarjapisteitä viimeisestä neljästä ottelusta. Näistä kolme ovat olleet voittoja ja vain yksi tappio, joka sekin vasta voittomaalikilpailussa.

Jokerit on saanut puolustuksen osalta sairastuvan tyhjäksi ja antanut vahvoja näyttöä pakkiosaston toimivuudesta. Ilari Filppulan, Steve Moseksen ja Erik Karlssonin johdolla on ylivoima alkanut toimia huomattavasti alkukautta paremmin.

Eero Kilpeläinen on kauden edetessä parantanut otteitaan ja onkin kivunnut jaetulle ykköstilalle nollapelien lukumäärässä. Hänen kanssaan ykköstilaa jakaa KalPan ykkösmaalivahti Mikko Koskinen. Myös voittotilastoissa molemmat ovat kahdellatoista voitollaan jaetulla kärkipaikalla. 

KalPan tiivis joukkuepelaaminen voittoputken takeena

Viimeiseen neljään otteluun kuopiolaisjoukkue on päästänyt ainoastaan neljä maalia. Koko KalPan joukkue on viimeisten viikkojen aikana hitsautunut hyvin yhteen pelaavaksi joukkueeksi. Erinomaisen maalivahti- sekä puolustuspelin ansiosta kilpirinnat kärkkyvät nyt liigan piikkipaikkaa.

Sakari Salmisen ansiosta myös hyökkäyksestä löytyy vaarallisuutta. Hänen kaltaisensa taiturit pystyvät yksin ratkomaan tiukkoja otteluita. Mikäli NHL-vahvistus Derek Stepan viimein herää kohmeestaan, on tämä kaksikko tulenarkaa materiaalia kiekon kanssa.

Kokoonpanot

Jokerit saattaa saada Nichlas Hardtin takaisin kokoonpanoon. Varmuudella poissa ovat kuitenkin Valtteri Filppula, Henri Heino, Ben Eaves ja Teemu Henritius.

Vierailija KalPalta poissa ovat Pauli Levokari ja Petri Lammassaari. Jukka Hentusen vamma alkaa olla jo parantunut, mutta keskiviikkona kokoonpanoon tuskin on vielä asiaa. Sami Kapanen ja Juuso Riikola saivat kolhuja JYP-ottelussa, eikä heidän pelaamisensa ole varmaa.

Seuraa Heitä

Erik Karlsson #65 | Pittsburgh

Puolustaja

Tekee välillä mitä haluaa, mutta on usein erittäin laiska puolustussuuntaan. Mikä on tähtipakin motivaatio kuopiolaisia vastaan?

Derek Stepan #21 |

Keskushyökkääjä

Tehnyt yhdeksään otteluun vain kolme tehopistettä, eikä ole täyttänyt työsulkuvahvistuksen kriteerejä.

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Jaksanut taistella koko kauden läpi. Vähitellen näyttäisi henkinen lukkokin helpottavan, kun tehoja on alkanut tulla.

Artturi Lehkonen #62 | Colorado

Laitahyökkääjä

Kaatoi viimeksi Jokerit kahdella maalillaan. Ratkaiseeko tämänkin ottelun?

» Lähetä palautetta toimitukselle