Tuokkola: ”Vannon puhtaalla sydämellä, että Asplund ei tehnyt sitä tahallaan”

LIIGA / Raportti
Ässien puolustuksen selkänoja saattoi murentua.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Tampereen Ilves osoitti Liigan olevan edelleen luistelupainotteinen sarja. Vierasjoukkueen liike ja kolme tekemällä tehtyä maalia riittivät tärkeään voittoon.

Porin Ässien kausi kohtasi kenties sen pahimman mahdollisen takaiskun ajassa 59.37. Juuso Riksman oli menossa vaihtoaitioon, jotta kotijoukkue saisi 5−4-ylivoiman, ja Ilveksen Turo Asplund ajautui samoille raiteille.

Tämän jälkeen Riksmania talutettiin pukusuojaan fysioterapeutti Hero Malin avustuksella.

Ottelun lehdistötilaisuudessa tähän tilanteeseen ei tarvinnut erikseen palata, valmentajat hoitivat sen puolen ihan oma-aloitteisesti.

− Olen tuntenut Asplundin C-junioreista asti. Voin puhtaalla sydämellä vakuuttaa, että siinä lopussa ei ollut mitään tarkoituksellisuutta. Se oli todella harmittava tilanne, kertasi Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

− On hän vielä hengissä, kuittasi puolestaan Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kyselyt ässävahdin voinnista.

Ottelu alkoi juhlallisuuksilla. Nimellä Karhut pelannut porilaisjoukkue kunnioitti vuoden 1965 mestarijoukkuetta kauniilla seremonialla.

− Avauserässä kunnioitimme juhlavieraita hyvällä pelaamisellamme, analysoi Rautakallio.

− Toisessa erässä henkilökohtaiset virheet kostautuivat. Kolmannessa erässä taas yritys oli kohdallaan, mutta tuloksenteko raskasta ja vaikeaa.

Ilves lähti toiseen erään maalin tappioasemassa, mutta loi Ässiä paremman liikkeensä ansiosta tarpeellisen määrän maalipaikkoja.

Tasoitus nähtiin hieman yli puolen minuutin jälkeen, ja Tapio Laakso pääsi iskemään tamperelaiset johtoon välittömästi Riksmanille tuomitun kampitusjäähyn jälkeen.

Loistavan ottelun pelannut Joonas Korpisalo ei antautunut maalivahtien jäähypörssin voittotaistelussakaan. Ottelun lopussa otettu kymmenminuuttinen piti Ilves-vahdin nipin napin Riksmanin edellä.

Avauskiekon tiputtaneen Jari Korpisalon poika oli myös ratkaisevan tärkeässä roolissa pelin voiton kannalta. Loistava torjunta poikittaisliikkeessä Eero Elon vetoon jätti Padan takaa-ajoasemaan.

Riksmanin loukkaantumisen tuntumassa Ässien peli sekosi jo lopullisesti jäähyihin, joten Esa Lindellin hieno veto yläkulmaan jäi laihaksi lohduksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle