Tehokas HIFK nollasi Lukon

LIIGA / Raportti
Ottelun voittomaali merkittiin Lauri Taipaluksen nimiin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Rauman perjantai-illan kamppailu Lukon ja HIFK:n välillä päättyi selkeään vierasvoittoon. Saamaton Lukko ei onnistunut tekemään yhtään osumaa.

Lukolla oli edessään varsin tärkeä kamppailu ajatellen pääsyä kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa, kun joukkue kohtasi HIFK:n kotikaukalossaan. Oliko sitten lisäjännityksen syytä vai mikä raumalaisjoukkueella oli, mutta Lukon esitys oli aneeminen.

Näennäisesti kotijoukkue oli mukana ottelussa toisen erän alkuun asti, jolloin ottelussa nähtiin voiton kannalta ratkaiseva osuma vierasjoukkueen siirryttyä kahden maalin karkumatkalle.

"Eihän tuollaisia maaleja voi antaa"

Tehokas vierasjoukkue teki neljästä maalistaan kolme erikoistilanteiden aikana, joten niistä muodostui ottelun ratkaisu.

− Tilastollisesti kun katsotaan, niin tämä Rauma on vaikea paikka kenelle tahansa. Tosi tyytyväinen pitää olla näinkin selkeään vierasvoittoon. Maalivahti- ja ylivoimapeli olivat ne avainalueet, jotka ratkaisivat pelin meidän eduksemme, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen puki ottelun sanoiksi.

− Tasainen peli tämä oli, ja pitääkin kompata arvon virkaveljeä. Vierasjoukkue viimeisteli hyvin saamistaan paikoista, ja peli oli sillä selvä, mietiskeli illan koitosta kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Vierasjoukkue sai avauserän puolivälissä oivan paikan siirtyä johtoasemaan, kun hyökkääjä Nikolai Goldobinia rikottiin läpiajotilanteessa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Nuorukaisen yritys oli kuitenkin ponneton.

Erän lopulla kotijoukkueen hyökkääjä Janne Lahti sai kaksiminuuttisen varsin helposti, ja vierasjoukkue oli säälimätön. Pelikello ehti käydä vain neljä sekuntia, kun musta oli jo Lukko-vahti Ryan Zapolskin selän takana.

− Eihän tuollaisia maaleja voi antaa, se ei ollut edes kunnon paikka. Meni aivan liian helposti, Dufva harmitteli ottelun voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

Kun HIFK siirtyi toisen erän ensimmäisen minuutin jälkeen kahden maalin johtoon kovinkin helpolla maalilla, oli ottelu periaatteessa taputeltu.

Lukko vaihtoi maalille Oskari Setäsen ja yritti sen turvin herätellä joukkuetta taistelemaan vielä voitosta. Kiri jäi käytännössä kokonaan käynnistymättä, ja peli sujui vierasjoukkueen haluamalla tavalla.

Toisen ylivoimaosumansa HIFK teki erän lopulla, ja taas kiekko lyötiin verkkoon varsin helponlaisesti.

Kaatuminen hiljensi hallin

Erän loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, kun puhtaasta taklauksesta päin laitaa ajatunut HIFK-hyökkääjä Robert Leino makasi jäällä useita minuutteja täysin liikkumattomana. Hiljaisuus valtasi hallin kaikkien odotellessa mitä seuraavaksi tapahtuu. Erän päättyessä hyökkääjä oli jo kävelykunnossa, mutta päävalmentaja oli sanoissaan varovainen.

− Potilasturvalaki kieltää sanomasta näistä oikein mitään. Varmaan on pois otteluista jonkin aikaa, Törmänen muotoili.

Kolmas erä meni surffailuksi puolin ja toisin, eikä Lukon kiristä tullut yhtään mitään.

Lukko sai vielä pienen kavennusmahdollisuuden ylivoimapelin turvin, mutta vierasjoukkue iski loppulukemat tyhjään Lukko-maaliin. Kuvaavaa maalissa oli, että HIFK-puolustaja sai kiekon kaamean harhasyötön seurauksena.

− Voittamisen tahto oli nyt sillä tasolla kuin sen kuuluukin olla, Törmänen kehui omiensa suoritusta.

Lukon osalta sarja jatkuu heti nukutun yön jälkeen Tampereella Ilveksen vieraana. HIFK:n osalta sarja jatkuu tulevana tiistaina kotiottelulla Kärppiä vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle