Selinin "peliliike" ei riittänyt

Viiksekkäät miehet tahtoivat painia tuomareiden sallimaa linjaa enemmän.
Rytinällä kolmanteen erään tullut HPK ei onnistunut nousemaan tasoihin sisukkaasti taistellutta Tapparaa vastaan. Pisteet matkasivat Tampereelle, vaikka kotijoukkueen valmentaja Ari-Pekka Selin haki kavennusta kuudella miehellä peräti kolmen minuutin ajan.

Reipasta syksyä pelaavan HPK:n kannattajat saivat tällä kertaa matkata pettyneinä koteihinsa, kun nousukuntoinen Tappara ryöväsi perjantai-illan pisteet itselleen sisukkaalla taistelulla. Hyvin paikkansa hyväksikäyttänyt vierasjoukkue katkaisi voitollaan Kerhon 11 ottelun pisteputken.

Ottelun herraksi nousi HPK:ssakin pari vuotta sitten pelannut maalivahti Juha Metsola. Eleettömästi torjunut nuorukainen rauhoitti joukkuettaan etenkin kolmannen erän tulituksessa, eikä joutunut antautumaan kuin kerran.

Kerhon kavennusmaali kolmannen erän alussa toi otteluun kaivattua sykettä, ja näytti että HPK onnistuisi kirimään ottelun tasoihin jatkuvan painostuksensa ansiosta. Toisin kävi. Seurasi ottelun dramaattisin tilanne, kun HPK:n Eric Fehr näytti tasoittavan ottelun noin kuusi minuuttia ennen loppua. Peli kuitenkin jatkui, ja Tapparan Jerry Ahtola livahti vastahyökkäyksestä pujauttamaan kiekon kolmannen kerran ohi Mika Järvisen. Fehrin laukaus tarkistettiin videolta, mutta tallenne kertoi maalin jääneen syntymättä.

3-1 Tapparalle jäi myös ottelun loppulukemiksi, eikä asiaa auttanut edes Ari-Pekka Selinin rohkea päätös hakea kavennusta ja tasoitusta ilman maalivahtia jo kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Rautakorpi tyytyväinen, Selin ei

Ottelun jälkeen Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi kiitteli joukkuettaan taistelusta ja onnesta.

- Kaksi ekaa erää olivat erittäin hyvää jääkiekkoa meiltä. Sitten tuli aloitusmaali kolmannen erän alkuun. Siitä tuli 1-2:een, Rautakorpi mietti.

Tappara-luotsi piti tärkeimpänä sitä, että voittamisen paine energisoisi pelaajia parempaan suoritukseen.

- Sitä työtä me enemmän ja enemmän tehdään. Opimme nauttimaan paineesta. Joskus kuukausi sitten se rupesi jännittämään, mutta tänään näkyi hyvin sitä. Oli kohtuullisesti energiaa peräpäässä. Tottakai, jossittelua on aina. Ylärimaa ja vastaiskua ja tehtiin siitä 3-1. Joskus se on näin. Joskus se on ollut toisinkin, mutta eikö ne tuurit mene hyvin yhteen, kun 60 peliä pelaamme.

Ari-Pekka Selin kehui sarkastisesti vastustajaansa tuomarien ihon alle pääsemisestä.

Vastustaja oli hyvä. Hieman kummastutti, kun vastustaja sai katkoilla mussuttaa ja pitkittää taukoja. Vei kuin litran mittaa, siitä Jukalle propsit. Onnittelut kokemuksesta. Emme saaneet minkäänlaista puheenvuoroa. Tuomari ei käynyt vaihtoaitiomme tykönä, vaikka pyysimme. Se ei ratkaissut tätä peliä, mutta jäi vain mieleen. Puhalletaan vähän ja yritetään löytää lääkkeitä ensi tiistaille.

Nokkapokkaa ja loukkaantuminen

Joukkueiden tunteen meinasivat kuumeta ottelussa useampaan otteeseen. Tuukka Mäntylä istui ensin kaksiminuuttista kiinnipitämisestä tilanteesta, jossa HPK:n Antti Aarnio sai kovan tällin ja joutui jättämään ottelun kesken. Energisesti pelannut Aarnio sai Selinin kertoman mukaan tilanteessa aivotärähdyksen. Tilanne viedään otteluvalvojan mukaan myös jatkotutkintaan.

Kerhon tasoitusyritys alivoimalla jäi lyhyeksi. Tapparan maalille syntyi painostustilanne, joka laukesi joukkorytäkkään. Markus Kankaanperä ja Johan Larsson ehtivät nahistella toisensa jäähylle ottelun puolivälin jälkeen, kun HPK:n ylivoima katkesi Larssonin saamaan 2+2-rangaistukseen väkivaltaisuudesta ja kyynärpäätaklauksesta.

Tapparan illan onnistujiin lukeutui Metsolan ohella Chris Connelly, joka syötti kaksi vieraiden maaleista. Myös Jesse Jyrkkiö herätti positiivista huomiota viileillä ratkaisuillaan. Kotijoukkueen ilonpilkahduksiin puolestaan lukeutui Borna Rendulic, joka pelasi jokaisen vaihtonsa sisukkaasti loppuun asti. Pelin kesken jättäneen Aarnion ohella HPK:n riveistä puuttui aamujäillä selkäkrampin saanut Juha Kiilholma.