Tulikuuma HPK palaa kotiin

LIIGA / Ennakko
Kerholla pyyhkii lujaa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Hämeenlinnan Pallokerho viilettää loistavassa vireessä. Oranssisikermä ei ole jäänyt pisteittä yhdessätoista peräkkäisessä kamppailussaan. Perjantaina HPK tekee paluun kotiinsa kolmen vieraspelin jälkeen.

HPK on SM-liigan kuntopuntarin ykkösjoukkue. Kymmenen edellisen ottelun saldo on komeaa luettavaa: neljä varsinaisella peliajalla napattua voittoa, viisi jatkoaikavoittoa ja vain yksi jatkoaikatappio.

Vielä, kun huomioi sen, että Kerho voitti myös noita kymmentä matsia edeltäneen koitoksensa, niin saadaan todeta, ettei HPK ole jäänyt pisteittä yhdessätoista viime matsissaan.

Edelliset kolme koitostaan kanta-hämäläiset ovat mitelleet vierasareenoilla. Tiistaina Kerho kävi Jyväskylässä nujertamassa hallitsevan Suomen mestarin JYPin. Perjantaina HPK palaa takaisin Rinkelinmäelle ja isännöi Tapparaa.

Pallokerhon varakapteenina tällä kaudella toimiva Tuomas Vänttinen painottaa asennoitumisen merkitystä perjantain näytelmässä. Vaikka oranssisikermällä on pyyhkinyt viime aikoina loistavasti, niin mitään ei saa Tapparaakaan vastaan ilmaiseksi.   

– Sitä äkkiä tyydittäytyy siihen, että kyllä tämä tästä lähtee niin kuin on aiemminkin lähtenyt. Siinä on kuitenkin sellainen miina mihin ei kannata mennä. Pitää tehdä kaikki pikkuasiat yhtä hyvin kuin aina ennenkin, Vänttinen alleviivaa.

"Luotamme tyyliimme"

Yksi hämeenlinnalaisten vahvuuksista on tällä hetkellä joukkueesta huokuva itseluottamus.

– Se on tuottanut meille voittoja, että luotamme toisiimme ja tyyliimme. Tällä hetkellä on helppoa, kun on tullut voittoja. Meillä ei ole heikkoja lenkkejä, Vänttinen kommentoi.    

Muita Kerhon hyviä puolia ovat erinomaisesti viime peleissä onnistunut maalivahtipeli. Joukkueen torjujista sekä Mikko Tolvanen että Mika Järvinen ovat esiintyneet edellisissä pelaamissaan otteluissaan hienosti. Oranssipaidat puolustavat myös huolellisesti ja sumputtavat tiiviisti keskialueen.

Hyökkäyksiään sikermä puolestaan rakentelee suoraviivaisesti. Pallokerhon hyökkäysvitjoista Ville Viitaluoman johtama kärkikolmikko laidoillaan Eric Fehr ja Jere Sallinen loisti JYPiä vastaan. Ketju vastasi Kerhon viidestä tehtailemasta häkistä peräti neljästä. Sekä Viitaluoma että Fehr nakuttelivat komeat tehot 2+2.

Hurrikaaneja vastaan lisäksi Pallokerhon ylivoimapeli toimi komeasti, joukkue myllytti Jyväskylässä kolme ylivoimamaalia. Tehokas ylivoimapeli olikin isoimpia syitä JYPin kaatumiseen.

Mikään läpihuutojuttu Kerholla ei kuitenkaan ole perjantaina edessään Tapparan isäntinä. Kirvesrinnat ovat saamassa koneensa käyntiin murheellisen alkukauden jälkeen. Tällä hetkellä tamperelaiset ovat nousukiidossa, sillä seura ei ole hävinnyt varsinaisella peliajalla kahdeksassa peräkkäisessä taistossaan.

Selitteet Tapparan moottorin starttaamiseen ovat etenkin joukkueen henkisessä kasvussa ja maalivahti Juha Metsolassa.

– Luonteemme kasvu ja sitä kautta peliimme syntynyt jänne selittävät sen, miksi kestämme asioita huomattavasti eri tavalla nyt kuin alkukaudesta, Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi sanaili tiistain HIFK-tiimellyksen jälkeen.

– Maalivahtipelimme on myös selkeästi vaikuttanut. Metsola on pelannut yhtä peliään lukuun ottamatta todella hyvin.


Tappara on voinut luottaa Juha Metsolaan.

Tappara on liigan eniten maaleja paukutellut joukkue

Tappara on loistanut etenkin viimeistelyssä. Pirkanmaalaiset ovat löytäneet viime peleissään maalijyvän ja ovat tällä hetkellä liigan eniten häkkejä sivaltanut joukkue. Kirvesrintojen hyökkäyksen syömähampaita ovat Aleksander Barkov jr. ja Ville Nieminen.

Tamperelaisten kärkihyökkääjät Barkov jr. ja Nieminen miehittävät liigan pistepörssin tiloja viisi ja kuusi ja muodostavat Tapparan kakkosketjun. Vitjan kolmas lenkki on NHL-vahvistus Jannik Hansen.

Kirvesrintojen kannalta on lupaavaa, että myös tanskalainen osoitti heräämisen merkkejä tiistain voittoisassa HIFK-pelissä. Pirkanmaalaiset voittivat HIFK:n luvuin 3-2 ja Hansen latasi pistesaldon 1+1.  

Joukkueena Tappara taisteli erinomaisesti helsinkiläisiä vastaan ja puolusti tiiviisti. Tamperelaiset olivat HIFK-koitoksessa lisäksi aktiivisesti kiekossa kiinni.

Sitten loppuun vielä listaukset joukkueiden sairastupien miehityksistä. Kerhon rivistöstä uupuivat ainakin tiistain JYP-kamppailusta aivotärähdystä potenut puolustaja Aleksi Laakso ja toinen peräpään luutija Juha Alén. Hyökkääjistä HPK:n toipilasmajalla ovat olleet Jesse Saarinen, Arsi Piispanen, Juuso Honka ja Antti Miettinen.  

Tapparan materiaalista perjantain näytelmän varmuudella huilaa puolustaja Kurtis Foster. Foster kolhi itseään tiistain HIFK-pelissä, kanadalaisen solisluu murtui taklaustilanteessa ja pakki joutuu olemaan pitkään pois kaukaloista. 

Seuraa Heitä

Eric Fehr #21 |

Keskushyökkääjä

Loistava ulkomaalaisvärväys HPK:n hyökkäysosastolle. On edustanut Kerhoa yhdeksässä pelissä ja takonut niissä pisteitä kahta vaille jokaisessa. Kanukki on kiekollisesti taitava ja rohkea. Usein ilo seuraajansa silmille.

Jannik Hansen #36 |

Oikea laitahyökkääjä

Vancouver Canucsista Tapparaan NHL:n työsulun ajaksi siirtynyt tanskalainen esitti heräämisen merkkejä tiistaina. Hansen nakutteli silloin pisteet 1+1. Saako tehoilu jatkoa?

» Lähetä palautetta toimitukselle