Onko Metsola jälleen stoppari?

LIIGA / Ennakko
Tappara-vahti Juha Metsola pysäytti Kerhon sikermien edellisessä kohtaamisessa reilut kaksi viikkoa sitten.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK isännöi lauantaina Tampereen Tapparaa. Joukkueet kohtasivat viimeksi reilut kaksi viikkoa sitten, silloin kirvesrinnat löivät Kerhon lukemin 3-1. Oranssipaidat pysäyttivät etenkin Tappara-vahti Juha Metsola.

Tappara saapuu Hämeenlinnaan mainiossa lennossa. Joukkue on voittanut viidestä edellisestä kamppailustaan kolme ja on kohonnut heikosti menneen syksyn jälkeen sarjataulukossa sijalle kuusi. Tamperelaisten miehistöstä on loistanut viime otteluissa muun muassa maalivahti Juha Metsola.

Perjantaina Tappara kohtasi kotihallissaan TPS:n. Turkulaisseuran kirvesrinnat päihittivät lukemin 3-1. Maalivahti Metsola torjui mittelössä peräti 40 kertaa ja oli iso tekijä tamperelaisten voiton taustalla.

Metsola säkenöi kirvesrintojen maalilla myös pari viikkoa sitten edellisessä HPK:n ja Tapparan välisessä koitoksessa. Tuolloin pirkanmaalaiset löivät Pallokerhon luvuin 3-1 ja Metsola seisoi kiekon edessä 30 kertaa.

Kerhon hyökkäyspeli reistaillut

Kerho puolestaan on tuskaillut viimeistelynsä kanssa edellisissä peleissään. Viikko sitten lauantaina HPK latoi kotonaan kiekon silloisen vastustajansa SaiPan verkon perukoille peräti kuudesti, mutta muuten maalinteko on ollut hankalampaa.

Edellisen kerran hämeenlinnalaiset luistelivat kaukalossa perjantaina. Silloin seura kohtasi Helsingissä IFK:n. Kanta-hämäläiset tykittivät HIFK-vahti Joni Ortiolle 29 torjuntaa, mutta HPK kykeni ohittamaan Ortion kuitenkin vain kahdesti. Tehottomampi viimeistely olikin yksi syy oranssipaitaisten IFK-tappioon.

Oranssijengin hyökkäyspeli jäi perjantain kamppailussa kauas parhaasta tasostaan.

- Vähän jäätiin juonesta. Ei ollut parasta tekemistä meiltä. Huolimattomuutta kiekon kanssa, minkä takia ei saatu hyökkäyspeliämme kulkemaan, Kerhon päävalmentaja Ari-Pekka Selin noitui HIFK-pelin jälkeen.

Mikäli kanta-hämäläiset jatkavat samalla tasolla hyökkäyspelissään Tapparaakin vastaan voi joukkueelle luonnollisesti tuottaa ongelmia ohittaa loistavaan vireeseen yltynyt kirvesrintavahti Metsola. Aivan niin kuin pari viikkoa sitten.

HPK on edellisissä koitoksissaan ollut maalinteossaan liikaa Ville Viitaluoman päälliköimän ykkösvitjan varassa, mutta perjantainen IFK-matsi antoi viitteitä muutoksesta.

Tosin ei välttämättä positiivisesta muutoksesta. Tuossa ottelussa Viitaluoman ketju, kun jäi pistemerkinnöittä ja esimerkiksi kolmikon kanadalaislaituri Eric Fehr tuhlasi ison tukun hyviä häkin nakuttelupaikkoja.

Tehoista vastasikin Helsingissä eri miehet, muun muassa Pallokerhoon täksi kaudeksi tulosvastuulliseen rooliin värvätty kakkosketjun mies Tuomas Santavuori heilutti maaliverkkoa pitkän tauon jälkeen.

Myös vitjassa viilettävä NHL:n työsulkuvahvistus Antti Miettinen merkautti pistetililleen saldon 0+2. Miettinen onkin hiljalleen vertymässä odotetun kaltaiseen pelivireeseen, sillä edellisessä Kerhon matsissa mies pamautti yhden häkin.

Tuloksellisesti HPK:n kurssin voi sanoa kääntyneen laskuun hienosti sujuneen syksyn jälkeen. Syksyllä hämeenlinnalaiset lensivät parhaimmillaan jopa yhdentoista peräkkäisen pisteellisen pelin putkessa, mutta tuon putken mentyä poikki ei joukkue ole voittanut kuin kerran.


Jukka Rautakorpi on luotsannut suojattinsa mukavaan vireeseen.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Tamperelaisten itseluottamus kohonnut

Tällä hetkellä HPK majailee sarjataulukossa piirun verran lauantaisen vastustajansa Tapparan alapuolella, seitsemäntenä. HPK ja Tappara vaihtoivat runkosarjan sijoituksissa paikkaa perjantain kierroksen jälkeen.  

Viimeksi oranssipaidat olivat jäällä perjantaina ja silloin sikermä nujertui Helsingissä IFK:lle tuloksella 4-2. Tehottoman hyökkäyspelin lisäksi Kerho hävisi stadilaisille ensisijaisesti myös heikon alivoimapelinsä vuoksi. HIFK, kun latoi HPK:n verkkoon kiekon ylivoimillaan peräti kolme kertaa.  

Tappara saapuu Rinkelinmäelle lauantaina vahvassa sykkeessä. Kirvesrinnatkaan eivät maaliverkkoja ole viime peleissään heilutellut rivakalla tahdilla, mutta joukkue on pystynyt kääntämään voitoikseen tasaiset ja vähämaaliset kamppailut.

Viidessä edellisessä pirkanmaalaisten matsissa pelin voittaja on tarvinnut voittaakseen vain kolme tehtyä maalia. Näistä koitoksista Tappara on vienyt nimiinsä kolme. Tiukat voitot ovat kasvattaneet tamperelaisten itseluottamusta.    

Tämän ennakon lopuksi voimme kurkata vielä joukkueiden sairastuville. Pallokerhon toipilasmajalla ovat viime päivinä makailleet puolustajat Juha Alén ja Aleksi Laakso sekä hyökkääjät Juuso Honka ja Jesse Saarinen.  

Tapparalta puolestaan ovat uupuneet puolustaja Kurtis Foster ja hyökkääjät Jan-Mikael Järvinen, Jussi Makkonen ja Niclas Lucenius

Seuraa Heitä

Antti Miettinen #100 |

Hyökkääjä

Olisiko HPK:n ainoa NHL:n työsulkuvahvistus löytämässä virettään? Ainakin kahden edellisen pelin yhteistehot 1+2 puhuisivat sen puolesta.

Juha Metsola #32 | Tappara

Maalivahti

Tappara-vahti Juha Metsola on viime aikoina torjunut huikealla tasolla. Nöyryyttääkö Metsola lauantaina jälleen entistä seuraansa HPK:ta?

» Lähetä palautetta toimitukselle