Ville Nieminen joukkoineen johti kirvesrinnat voittoon

Tappara kellisti tänään vauhdikkaassa ottelussa HPK:n.
Kuva © Miikka Jääskeläinen miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Hakametsän lauantai-illassa iskivät yhteen Tappara ja HPK. Paikalle oli saapunut 7261-päinen katsojajoukko, joka pitikin kiitettävää meteliä koko pelin ajan. Viihdyttävän ja vauhdikkaan ottelun loppulukemat olivat 3-2 (2-0, 1-2, 0-0) ja kotijoukkueen voittoputki venyi jo seitsemään peliin.

Tappara pohjusti voittonsa jo ensimmäisessä erässä iskemällä kaksi maalia 10 minuutin välein. Ensin iski Jeff Ulmer Ville Niemisen ja Aleksander Barkov juniorin syötöistä reilun neljän minuutin jälkeen. 15 minuutin pelin jälkeen asialla olivat samat miehet. Tällä kertaa Nieminen ohjasi Ulmerin vedon sisään Barkov juniorin syöttäessä.

Huolimatta toisen erän kahdesta maalistaan ei HPK tästä enää pystynyt nousemaan. Tappara puolusti hyvin ja iski vielä kolmannenkin maalin. Kolmannen erän fiksu puolustusesitys oli hyvä kruunu illalle ja voittoa voidaan pitää ansaittuna.

Kerho aloittaa hurjasti, mutta karahtaa kiville

Vieraat tulivat todella hyvällä liikkeellä ensimmäiseen erään. HPK sai luotua pari hyvää maalipaikkaa heti alussa, mutta kylmä suihku tuli niskaan hyvin pian. Ulmerin maali neljännellä minuutilla vei parhaan terän painostukselta ja kotijoukkue sai puhtia purjeisiinsa.

Erä eteni vauhdikkaan pelin saattelemana ja kumpikin joukkue esitti hyvää peliä höystettynä muutamalla maukkaalla maalipaikalla. Peli säilyi myös siistinä, eivätkä hyvin viheltäneet tuomaritkaan joutuneet jakamaan koko ottelussa kuin yhteensä seitsemän kakkosta. Lisäksi vieraiden Ville Viitaluoma mussutti käytöskympin itselleen pelin jo loputtua.

Kotijoukkue rankaisi vielä kerran erän loppupuolella Niemisen toimesta, joten tauko koitti lukemissa 2-0 tasaisesta erästä huolimatta.

- Ensimmäinen 10 minuuttia oli meille vaikea, mutta saimme luotua maalipaikkoja ja kaksi maalia, totesi Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

HPK yrittää tosissaan rinnalle

Tappara aloitti toisen erän vahvasti ja jo ajassa 23.09 verkko pölisi. Olli Palola pääsi lyömään tolpasta kimmonneen irtokiekon sisään Chris Connollyn ja Tuukka Mäntylän syöttäessä. Vieraat eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan jatkoivat hyvällä liikkeellä, joka loi kirvesrinnoille vaikeuksia varsinkin toisessa erässä.

Yritys palkittiin ajassa 28.00, kun Juha Kiilholma päätti läpiajonsa maaliin. Syötöt menivät Ossi-Petteri Grönholmille ja Johan Larssonille. Erä jatkui Kerhon hallinnassa, mutta ylivoimakaan ei tuottanut lisämaaleja tässä vaiheessa.

Erän loppupuolella Tapparakin sai taas peliään paremmin uomiinsa, mutta hämeenlinnalaiset sanoivat vielä viimeisen sanan. Kirvesrintojen puolustus löysäili rännikiekon Kiilholmalle, joka toimitti sen Tuomas Vänttisen avustuksella Antti Aarniolle ja täten lukemat olivat 3-2.

Enempää maaleja ei nähty erässä ja kolmannesta erästä oli odotettavissa jännittävä.

- HPK paransi lähtöjemme lukua toiseen erään ja tämä tuotti meille vaikeuksia, totesi Rautakorpi.

Tappara pelaa fiksusti

Kolmas erä oli kaiken kaikkiaan hyvin tasapäistä kiekkoilua. Tappara keskittyi tarkkaan pelaamiseen, eikä tehnyt suuria virheitä. HPK yritti sinnikkäästi nousta rinnalle, mutta kotimaalivahti Juha Metsola piti maalinsa puhtaana erässä.

Laadukkaita maalipaikkoja luotiin kumpaankin päähän hyvä määrä. Ruuti oli kuitenkin kostunut erätauolla niin, ettei kiekko tahtonut löytää millään perille. Ylivoimakaan ei auttanut vieraita tavoitteessaan, ja viimeiset mahdollisuudet menetettiin viimeistään juuri ennen loppua. Tilanteessa Kiilholma huitoi Metsolaa jäähyn arvoisesti ja aloitus vietiin vieraiden päätyyn.

Tästä kimpaantuneena vieraiden kultakypärä Viitaluoma mussutti itselleen käytöskympin pelin loputtua, mutta lopputulos näkyi taululla: 3-2. Tappara ansaitsi voittonsa ja venytti voittoputkensa seitsemään peliin.

- Tämä peli oli selkeästi viikon pahin meille. HPK luisteli hyvin. Henkinen kanttimme on kuitenkin parantunut ja kestämme vaikeuksia paremmin. Asioita pitää kuitenkin vielä petrata, summasi Tapparan päävalmentaja Rautakorpi ottelun lopuksi.

Koeajalla olevan Ulmerin tilanteesta Rautakorpi ei osannut vielä sanoa.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Seliniä ei onnistuttu tavoittamaan haastattelua varten ottelun jälkeen.