Tunti turpaan jo yhdeksättä kertaa

Tomi Pekkala pääsi torstaina kotiyleisön eteen loukkaantumisen jälkeen ensimmäistä kertaa.
Kuva © Janita Onnelainen
Lahden Pelicansin ja Tampereen Tapparan kauden neljäs kohtaaminen päättyi pussinokkien kannalta murheellisiin lukemiin 1-4. Pelicans kyntää torstai-illan ottelun jälkeen yhdeksän pelin tappioputkessa.

Pelicans hätistelee tappioputkellaan jo ennätyslukemia. Nykyisellä pistelaskumenetelmällä pisin putki on kymmenen tappiota varsinaisella peliajalla ja sitä pitää hallussaan KalPa. Ennätysputken läheneminen on joukkueen itseluottamuksen lisäksi antanut kenkää myös hallin tunnelmalle, sillä kotijoukkueen räpellystä jaksoi torstai-iltana tulla seuraamaan vain hieman päälle 3500 katsojaa.

− Yritystä tuolla löytyy, mutta nyt se on vain kaikin puolin tahmeaa. Itseluottamus ei ehkä ole ihan tapissa ja se varmaan näkyy tuollaisena kiekkojen karkailuna. Muutenkin noita virheitä tulee nyt vähän liikaa, Pelicansin kapteeni Tommi Paakkolanvaara summasi ottelun jälkeen.

Lahtelaiset eivät pelillisesti olleet koko ottelua niin jaloissa kuin mitä kolmen maalin tappio antaa ymmärtää. Ensimmäisessä erässä Pelicans oli vielä hyvin mukana ja Ilkka Pikkarainen sai Pekka Saarenheimon aloitusvoitosta iskettyä pussinokkien ainokaisen maalinkin. Tappara oli kuitenkin kolme minuuttia aiemmin mennyt 1-0-johtoon, eikä Pelicans täten päässyt niskan päälle.

− Ensimmäinen erä oltiin jaloissa. Ei oikein oltu pelissä kiinni ja oltiin hyvin hajanainen joukkue ja tietyllä tasolla oli vaikea pelata, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kommentoi.

Toisessa erässä Tappara aloitti nousunsa siirtymällä 2-1-johtoon hieman ennen ottelun puoliväliä. Jere Myllyniemen sylistä verkon perukoille lipunut osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Erä koitui lopulta Pelicansin kohtaloksi, kun lahtelaiset hukkasivat jokaisen maalipaikkansa laukomalla ohi tai tekemällä virheitä.

− Kaksi erää pelattiin ihan tyylikästä kiekkoa, mutta ei sitten saatu maalia niistä paikoista mitä oli, kotijoukkueen päävalmentaja Hannu Aravirta harmitteli.

− Hyvin nousujohteinen peli meiltä. Kolmas erä oli erittäin hyvä, tasapainoinen ja pystyttiin hyökkäämään, Rautakorpi kertasi.

Kolmas erä oli lahtelaisittain synkkä. Olli Palola teki kaksi maalia, joista toinen syntyi erän toiseksi viimeisellä minuutilla Pelicansin konkaripakin Jan Latvalan kompuroitua kiekon kanssa puolustusalueella.

− Ihan paska makuhan tästä jäi suuhun, Aravirta totesi.

Viimeisen erän synkkyyttä lisäsi entisestään minuutti minuutilta tyhjentyvä halli. Yleisö sai tarpeekseen jo erän puolessa välissä Tapparan siirryttyä 3-1-johtoon. Tappioihin kyllästynyt kannattajakatsomo heitti ottelun viimeisillä minuuteilla ilmoille tämän hetken Pelicansia lähes täydellisesti kuvaavan kysymyksen: Missä on meidän joukkue?

− Kyllä se tuolla kopissa on, Paakkolanvaara vastasi.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavan ottelunsa lauantaina. Tappara kohtaa Ilveksen ulkoilmapelissä, kun Pelicans puolestaan lähtee katkaisemaan tappioputkeaan Jyväskylään.

− Voittamaan lähdetään. Ei ole helppo paikka mennä, mutta ladataan nyt kaikki siihen ja katsotaan mihin se riittää, Paakkolanvaara päätti.