Ponnetonta perjantaihöntsää Turkuhallissa

Porilaiset veivät pisteet Turusta.
Ennen ottelua arvuuteltiin kumpi joukkueista haluaa voittoa enemmän. Molempien joukkueiden pudotuspelimahdollisuudet ovat käytännössä menneet, ja ottelulla ei siten ollut pisteiden valossa kovin suurta merkitystä. Kummankaan joukkueen taisteluilme ei tässä ottelussa juurikaan sykähdyttänyt.

Ottelun alussa molempien joukkueiden pelaamista värittivät lukuisat harhasyötöt sekä huolimaton viimeistely. Molemmille siunaantui muutamia tekopaikkoja, josta maali olisi ollut syytä iskeä. Ässät pyrki heti ensimmäisestä erästä lähtien enimmäkseen hitailla lähdöillä järjestelmällisiin hyökkäyksiin.

TPS oli kuitenkin ottelun alussa selkeästi panostanut tiiviiseen puolustukseen, ja pystyi suhteellisen vaivattomasti siivoamaan oman maalinsa edustan. Avausmaalin ja ensimmäisen erän ainokaisen viimeistelijä oli Matias Sointu. Hän sai ylivoimakuvion päätteeksi siirtää Veli-Matti Vittasmäen oivallisen syötön verkkoon.

Kotijoukkue sai toiseen erään salama-alun, kun se heti erän ensimmäisellä minuutilla siirtyi Marko Virtalan osumalla 2-0-johtoon. Tämän osuman jälkeen Ässät lisäsi vauhtia tekemiseensä ja TPS passivoitui. Patapaidat pyörittivät kiekkoa pitkiä aikoja TPS:n alueella, ja kotijoukkue keskittyi lähinnä vastaiskuihin. Ässät onnistui kertaalleen maalinteossa, ja Eero Elolle tarjoutui paikka iskeä ottelu tasoihinkin rangaistuslaukauksesta. Tästä taistosta pidemmän korren veti kuitenkin TPS-maalivahti Ville Hostikka.

Kolmannessa erässä Ässät jatkoi siitä mihin se toisessa jäi. Patapakka loi pitkillä ja uuvuttavilla hyökkäyksillä painetta turkulaisten alueelle. TPS haki lähinnä läpiajoja sekä vastahyökkäyksiä. Palkintoa paineistuksesta ei Ässien kauan tarvinnut odottaa. Severi Sillanpään ohjaus painui heti kolmannen erän alkuminuuteilla Hostikan selän taakse.

Pitkään näytti siltä, että ottelu olisi venähtänyt jatkoajalle. Ässien Sami Lähteenmäki oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja tulitti loppuminuuteilla illan toisen osumansa. Lähteenmäen ylivoimamaali siivitti porilaiset 2-3 vierasvoittoon ja kolme pistettä matkasi tämän myötä Poriin.

- En siinä oikein ehtinyt kunnolla tähtäämään. Sattui menemään tänään hienosti ylänurkkaan. Varmaan oli TPS:n oma puolustajakin vähän maskissa, tuumi voittomaalin tehnyt Lähteenmäki.

Tunteet kuumenivat lopussa

TPS haki viimeiselle minuutille asti vimmatusti tasoitusta. Tunteet alkoivat kuumeta, kun ottelun tuomaristo ei loppuhetken aloituksessa heti pudottanut kiekkoa jäähän. Kun kiekko lopulta putosi jäähän, otti Jyri Marttinen TPS:n Marko Virtalasta kiinni kaksin käsin. Marttinen sai rangaistuksen kiinnipitämisestä, ja TPS pääsi yrittämään loppusekunneilla kuudella neljää vastaan tasoitusmaalia.

Tasoitusmaalia ei kuitenkaan syntynyt. Niclas Lucenius ampui kylläkin kiekon Ässämaaliin, mutta summeri oli jo pärähtänyt ottelun päättymisen merkiksi. Tästä suivaantuneet Ässäpelaajat järjestivät vielä pienimuotoisen torikokouksen, ja Lucenius sai tilanteen jälkimainingeissa käytösrangaistuksen. Tapahtumasarja oli ottelulle epätyypillinen, sillä tunnetaso oli kauttaaltaan ottelussa rauhallinen.

- Ei siinä nyt oikein mitään tapahtunut. Tuomari ei pudottanut kiekkoa, ja molemmat oli lähdössä vähän liian aikaisin. Se menee sitten helposti tuommoiseksi, arvuutteli Lähteenmäki loppuhetken tilanteesta.

Pelit jatkuvat molempien osalta heti huomenna. Ässät saa Porissa vieraita Espoosta, ja turkulaiset matkaavat Helsinkiin HIFK:n vieraaksi.