Kasper Puutio odottaa Pelicansilta laadukkaampaa pelaamista voitosta huolimatta

LIIGA / Haastattelu
Puutio on noussut Pelicansin runkopuolustajaksi.
Pelicans avasi välierät voitokkaasti, kun se voitti Kärpät kotiyleisönsä edessä lukemin 2–1. Kasper Puutio oli tyytyväinen ylivoimapeliin, mutta penää tasaisempaa suorittamista tasakentällisin.

Pelicans ja Kärpät pelasivat kiekollisesti vaativaa peliä sarjan avausottelussaan. Kasvattajaseuraansa vastaan pelanneen Kasper Puution ei tarvinnut hakea latausta peliin erityisen syvältä.

– Liigan välierät, niin samapa se on vaikka siellä olisi kuka vaan vastassa, aina sytyttää. Mutta tietysti ekstralatinkia siinä on, kun Kärppiä vastaan on peli.

Vaikka voitto tuli, ei Puutio ollut täysin tyytyväinen siihen peliin, mitä Pelicans tänään esitti.

– Tänään olimme tehokkaampia noista paikoista mitä saimme. Teimme sen yhden maalin enemmän mitä kaveri. Ei ollut kyllä meiltä tänään paras peli, pelasimme reilut puoli tuntia hyvää kiekkoa, mutta oli siinä huonoakin.

Tiistaina päättynyt HIFK-sarja oli huomattavasti staattisempi sarja yleiseltä peli-ilmeeltään. Perjantai-ilta Kärppiä vastan tarjosi jo selvästi kiekollisempaa peliä.

– HIFK:ta vastaan varsinkin viimeisissä peleissä oli paljon kontrollilähtöjä, mutta nyt ei ollut niin paljoa. Vauhtia oli ja peli meni nopeasti ohi. Kiva, että huomenna jatkuu.

Ylivoima vastaan ylivoima -asetelma oli ennakkoon yksi isoimmista teemoista kyseiseen sarjaan lähdettäessä, eikä turhaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen ylivoimalla ja yksi tasakentällisin syntynyt maali ratkaisi tällä kertaa ottelun lahtelaisten hyväksi.

Ylivoimaonnistumisesta iloinnut Puutio oli vaitonainen mahdollisista pelillisistä muutoksista koskien turkoosinuttujen ylivoimapelaamista.

– En lähde paljastamaan mitään.

Král tuttu WHL:stä

Puution ja pakkiparina toimivan Filip Králin historia ulottuu kaudelle 2019–20, kun puolustajat pelasivat vastakkain WHL:ssä.

– Huikea veijari on kyllä. Pelasimme aikanaan jo Pohjois-Amerikassa junnusarjassa vastakkain, niin muistamme toisemme sieltä. Meillä on koppi täynnä huikeita äijiä ja Filip on yksi heistä. Kiva on ollut pelata hänen kanssaan. Hyvät sävelet löytyvät siinä ja kommunikointi on kohdillaan.

Täksi kaudeksi Pelicansiin siirtynyt 21-vuotias Puutio lähti hakemaan Lahdesta isoa roolia. Hänen peliaikansa lähentelee pudotuspeleissä 20 minuuttia ja vastuuta tulee myös ylivoimalla. Runkosarjassa 15 (6+9) tehopistettä iskenyt puolustaja ei kuitenkaan mieti sen enempää kulunutta kautta, vaan pitää katseensa tiukasti tulevassa.

– Tietysti aina haluaisi pelata mahdollisimman paljon. Olen tosi kiitollinen ja iloinen, että saan mahdollisuuksia ja koitan koko ajan olla niiden arvoinen. Matka on kuitenkin vielä keskeneräinen. Ei tässä vielä olla mihinkään tyytyväisiä. Pelin henki on kuitenkin se, että kaikki aikaisemmat pelit ovat ohi ja se on seuraava ottelu, joka määrittää tässä.

Seuraava ottelu tuleekin nopeasti, sillä joukkueet kohtaavat Oulussa heti lauantaina, kun kiekko putoaa jäähän 17.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle