Nuorille Leijonille karvas tappio MM-turnauksen avauskamppailusta

MAAJOUKKUE / Raportti
Aleksanteri Kaskimäki iski Suomen ensimmäisen ylivoimalla.
Nuorten Leijonien kisaurakka Göteborgin U20 MM-kisoissa alkoi tappiolla Kanadalle. Vaahterapaidat olivat tehokkaampia ja veivät lopulta kamppailun nimiinsä lukemin 5–2.

Ottelun avauserä alkoi vauhdikkaasti molemmissa päissä, mutta maaleja ei nähty, vaikka Suomi pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimallakin. Avauserän puolivälin jälkeen Matthew Poitras pääsi yrittämään maalintekoa paraatipaikalta, mutta Niklas Kokon huipputorjunta esti avausmaalin syntymisen.

Vain hetkeä myöhemmin Lenni Hämeenaho pääsi yrittämään maalintekoa huippupaikasta onnistumatta. Pelin käännyttyä toiseen päähän Kanadan Nate Danielson ohjasi kiekon sisään ja vei Kanadan johtoon. 1–0-lukemista siirryttiin myös erätauolle.

Toisen erän alkupuoliskolla Nuoret Leijonat pääsi pyörittämään toistamiseen ylivoimaa, kuitenkin tuloksetta.

Toisen erän puolivälin jälkeen Jordan Dumais pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta, mutta tolppa pelasti Suomen. Hetki Dumaisin tilanteen jälkeen Owen Allard pääsi puttaamaan kiekon maalin edestä sisään. 2–0-maaliin tarjoilun toimitti avausmaalin tehnyt Danielson.

Kolmas kerta sanoi toden Suomen ylivoimassa, kun Aleksanteri Kaskimäki ohjasi Arttu Kärjen laukauksen maalin kattoon.

Kolmannessa erässä Suomen takaa-ajo koki ison takaiskun, kun ensi kesän NHL varaustilaisuuden ykkösnimeksi povattu Macklin Celebrini kasvatti Kanadan johtoasemaksi 3–1.

Suomi pääsi kolmannessa erässä yrittämään ylivoimaa yhteensä kolme kertaa, mutta tuloksetta. Viimeisen ylivoiman loppupuolella Suomi pääsi yrittämään maalintekoa vielä ilman maalivahtia. Ylivoimapeli ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen. Loppuniitin kirille iski tyhjiin Boston Bruinsissa pelaava Poitras.

Suomen kapteeni Jere Lassila kaunisteli lukemia minuutti ennen loppua, kunnes Maverick Lamoureux pisti ottelun loppulukemiksi vielä tyhjään nuottaan 5–2.

Suomen pelit kisoissa jatkuvat huomenna keskiviikkona, kun vastaan asettuu avausottelunsa pelaava Saksa. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 15.30.