Auringonpaistetta hakemassa

MESTIS / Ennakko
Torstain otteluun joukkueet starttaavat aivan eri lähtökohdista. Vierailija TuTo pyrkii pudotuspeleihin jo karsintoihin ajautuneen Forssan Palloseuran kustannuksella, jolla ottelussa ei ole panosta.

FPS tulee olemaan runkosarjan päättyessä pomminvarmasti sarjan viimeinen joukkue ja se joutuu kisaamaan sarjapaikastaan karsinnoissa. Jos positiivisia asioita elämässä koettaa hakea, niin ainakin FPS:n sairastupa ammottaa tyhjyyttään.

Henkinen tilanne sitten onkin ihan toinen juttu, sillä jumbosijalle jumiutuminen ja pitkä tappioputki ovat varmasti rasittaneet joukkueen psyykettä. Forssan pitkä kujanjuoksu sai hieman balsamia haavoituneisiin haavoihinsa, kun forssalaiset kukistivat tiistaina vieraspelissä toisen potentiaalisen karsijan Jokipojat Joensuussa.

Forssalla on ollut pienehkö maalivahtiongelma, kun sekä Tommi Kela, että Krister Antila ovat pelanneet alle odotusten. Viimeksi maalilla Joensuuta vastaan pelasi Antila, joka torjui 24 vetoa.

Forssalle pelillä ei ole mitään merkitystä ja joukkue hakee lähinnä hyvää virettä karsintoihin.

TuTo haluaa varmistaa pudotuspelipaikkansa

TuTon pelissä näkyi tiistaisessa kotipelissä Kiekko-Vantaata vastaan taas valon merkkejä ja suuri osa niistä valoilmiöistä oli Sami Heinosen vahvan pelin aikaansaamia. TuTon pelityylillä pelaava joukkue ei voittaa pelejä, ellei maalivahtipeli ole kunnossa. Jos Heinonen pelaa samalla tavalla kuin tiistaina, niin FPS on suurissa vaikeuksissa.

Kaksi kauden ensimmäistä peliä FPS oli kuin pahinkin mörkö TuTolle. Vasta joulukuussa TuTo sai ensimmäisen maalin tehtyä forssalaisten maaliin ja voittikin pelin selvästi. TuTon syntinä on mennä mukaan Fopsin kävelyvauhtiin, jolloin TuTon ennestäänkin ontuva viimeistely ontuu vieläkin pahemmin.

Periaatteessa TuTo on selvä ennakkosuosikki. Ainoa kysymysmerkki on miten nuori TuTo pystyy hanskaamaan painetilan. Pudotuspelipaikka on ihan näpeissä, mutta on mahdollista vielä että se tyritään. Häviö selvälle sarjajumbolle olisi juuri tuollainen tyriminen. Pelko moisesta on varmasti jokaisen turkulaisen takaraivossa. Jos FPS siirtyy alussa johtoon, voi tuska olla liian suuri.

- Meillä noita helppoja vastuksia ei oikein ole. Mä uskoisin, että tuo peli on entistä hermostuneempaa. Kokoonpanossa on kuitenkin kymmenisen junnua, joilla on hirveä himo päästä pudotuspeleihin. Mä en voi niiden puolesta tehdä maaleja, enkä tehdä muutakaan siellä kentällä, enkä helpottaa sitä painetilaa. Heidän täytyy itse selvittää se, että se auringonpaiste pelaamisessa tulisi takaisin. Tämä on hyvä mittari monelle kaverille, että pystyvätkö ne pelaamaan voittavaa jääkiekkoa kunnon painetilassa. Se on se todellinen testi. Kukapa ei pystyisi pelaamaan kiekkoa kun johdetaan viidellä maalilla tai peleissä ei ole panosta? Mikä siinä kurvaillessa

» Lähetä palautetta toimitukselle