Joko nyt, TuTo?

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura saapuu Turun Kupittaalle toista kertaa tällä kaudella. TuTo yrittää yhteensä kolmatta kertaa tällä kaudella rikkoa FPS:n nollaa, sillä vielä se ei ole pystynyt Palloseuran vahteja ohittamaan. Tehtävä on kuitenkin ennalta aiempaa helpompi, sillä Turkuun saapuu loukkaantumisista kärsivä ryhmä.

Pahasti alisuorittaneen TuTon käyrä on lopulta lähtenyt nousun marraskuun lopulla, kun se on hankkinut neljästä ottelusta viisi pistettä. Viimeisimpänä kaatui vieraissa Kiekko-Vantaa suvereenisti lukemin 6-2.

Kuumin turkulaiskysymys on lauantaina maalivahtipeli. TuTo sai Ässiltä kolmen ottelun lainapestille Tuomas Nissisen, joka on jäänyt vähälle peliajalle patapakassa Scott Langkow'n hallitessa ykköstorjujan pestiä. Omista miehistä Ossi Ojanen on torjunut viime otteluissa varsin kelvollisesti, mutta Ojasen aika ykkösmaalivahtina on kuitenkin tullut päätökseensä hyvin suurella todennäköisyydellä. Joulutaukoon asti TuTon maalia vahtii Nissinen, ja hänen palatessa emäseuraansa Timo Kinnunen tekee paluun TuTon maalille ja todennäköisesti miehelle on luvassa vankkumaton ykkösvahdin luottamus.

TuTon ongelma ei viime peleissä ole kuitenkaan ole ollut omassa päässä, vaan maalinteko on tökkinyt joukkueella urakalla. Oli kyse ylivoimasta tai tasakentällisin vääntämisestä, yhden maalin eteen joukkue joutuu tekemään valtavan määrän töitä. Maalintekemistä lauantaina ei yhtään helpota se, että vielä tällä kaudella FPS-vahti on ollut tutolaisille ohittamaton este

Lamich sivussa, Tappara-avut mukana

FPS:lla on takanaan yhdeksän voittoman ottelun putki, eikä loppua ole näköpiirissä. Palloseuran tilanne vetää vakavaksi niin sairastuvalla kuin pelillisestikin, sillä loukkaantumisia ei ole pystytty paikkaamaan ja pelaaminen ilman ykkös- ja kakkossentteriä näkyy väkisinkin pistesarakkeessa. Tänään Jouni Kulonen, Kimmo Vähä-Ruohola, Heikki Saarinen, Toni Vähämäki ja Janne Juppo miehittävät sairaslistaa. Jupon paperit siirtyivät reilu kuukausi sitten HPK:sta FPS:lle, ja miehen polven odotetaan kuntoutuvan pelikuntoon lähiaikoina.

Myös torstain Hermes-ottelu toi joukkueelle jobinpostia, kun Martin Lamich väänsi polvensa ja Marko Ronkainen sai kiekon nilkkaansa. Lamich joutuu jättämään lauantain ottelun väliin, mutta Ronkainen pystyy pelaamaan puudutuksella.

- Tietysti meillä on nyt paha tilanne, vielä kun Martin joutui sivuun. Martinin loukkaantuminen nyt on sellainen, että ei pitäisi olla mitään pahempaa. Heti pääsee kehiin, kun vaan kipu antaa myöden, kakkosvalmentaja Pasi Vuorela selvitti.

Lauantaiksi myös pieni kysymysmerkki oli Asko Rantasen pelaaminen, kun mies ajeli Kimmo Vesan Hermes-ottelussa ja hänet ajettiin ulos. Rantasen kolttoset tutkitaan Jääkiekkoliitossa kuitenkin vasta tiistaina, joten hän saa pelata vielä lauantain ottelun. Takalinjoja vahvistaa Tapparasta tullut Mikko Pukka, joka ottaa Anssi Rantasen paikan pakistossa. Rantasella on lauantaina ohjelmassa hieman tärkeämpää ohjelmaa kuin marraskuinen runkosarjaottelu, kun mies menee naimisiin ja näin missaa Kupittaan visiitin. FPS saa myös hyökkäykseensä vahvistuksen, kun Ilpo Salmivirta niin ikään kirvesrinnoista hakee peliaikaa Forssasta. Molempien lainapesti kestää yhden ottelun.

Palloseuran maalissa jatkaa Mikael Vuorio, joka onnistui debyytissään Hermestä vastaan. Vuoriolla onkin tehtävää, mikäli mies aikoo päästä kahdesti tällä kaudella TuTon nollanneen Tommi Niemelän tasolla turkulaisten nöyryytyksessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle