Häntäpään kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Perjantai-illan aloituksessa Kupittaalla kohtaavat paikallinen TuTo sekä sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi jumittunut Forssan Palloseura. Kummankaan joukkueen peli ei ole viime aikoina häikäissyt, joten eväitä vireen nostamiseen etsitään molemmissa joukkueissa.

Forssa on vahvistanut joukkuettaan Ilveksestä tulleella Ossi Pellisellä, joka aloittaa neljän ottelun lainapestinsä perjantaina. FPS kartoittaa myös muilta osin pelaajamarkkinoita, sillä materiaali ei ole tämän kauden Mestiksen tasoa, vaikka lähes vastaavalla materiaalilla taisteltiin viime kaudella pudotuspelipaikasta viimeisille kierroksille asti.

- Edelleen kartoitetaan markkinoita ja yritetään etsiä vahvistuksia. Useamman pelaajan taustoja tässä on tutkittu, mutta aika hidasta puuhaahan se on. Pellisen tulo kuitenkin vahvistaa meitä ja Pellinen pelaa Martin Lamichin ketjussa, FPS-luotsi Kai Rautio kertoi.

Joukkueen mukana on nyt myös puolustaja Toni Vähämäki, joka on pelannut alkukauden FoPS A:ssa ja nyt saa paikan näyttää edustuksessa, kun Teppo Tuomanen sai osuman olkapäähänsä ottelussa Sportia vastaan. Tuomasen huili kestää ainakin muutaman viikon.

Perjantaina FPS:n maalilla jatkaa Tommi Niemelä, joka koppasi vakuuttavasti edellisottelussa Sportia vastaan.

Ykköskenttä ratkaisee?

Vierasjoukkue FPS:n mallin vastaisesti TuTo on valinnut toisen strategian pelaajapolitiikassaan. TuTolle on tarjottu useita pelaajia, mutta turkulaiset haluavat pysyä omavaraisena ja "mennä näillä".

Turkulaiset saavat perjantaina jalkeille lähes parhaan mahdollisen kokoonpanon, kun Tomi Laurila palaa loukkaantumisensa jäljiltä takaisin turkulaisten kakkosvitjaan. TuTolta puuttuvat puolustaja Jouni Saarinen, joka kärsii aivotärähdyksestä, sekä tyräleikkauksessa tiistaina ollut Atte Saunamäki. Saunamäki joutuu olemaan sivussa noin kuusi viikkoa.

Kotijoukkueen maalia tilkitsee Ari Reunanen, joka sai edellisessä ottelussa tehdä tilaa Juho Santaselle. Renasen peli Kokkolassa ei mennyt täysin putkeen, mutta luottamusta riittää ja Reunanen palaa turkulaisten maalille.

Turkulaisten kovimpana kolmikkona on tuttuun tapaan häärinyt trio Markku Vuorisalo - Tero Forsell - Tuomas Jalava. Erityisesti FPS:aa vastaan kolmikolla on perinteisesti putki kulkenut, joten tänään Niemelällä riittää töitä turkulaistykistön torjumisessa. Vaikka kapellimestari Forsell ei vielä aivan täydessä tikissä olekaan, niin siitä huolimatta mies lukeutuu Mestiksen kovimpiin senttereihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle