Nyrkkitalkoista ystävänpäivään

MESTIS / Ennakko
Viime kotipelissä tapeltiin ja maanantaina olisi määrä halia. Niin se maailma muuttuu, Eskoseni. Salamat isännöi Forssan Palloseuran, jolla on huomattavasti vähemmän nujakointipotentiaalia kuin edellisessä ottelussa hulinoineella Jokipojilla. Myös Salamoiden lihaosasto on vähentynyt pelikieltojen myötä, joten maanantai-illan tuoksinassa päähuomio keskittynee itse asiaan - eli jääkiekkoon.

Kirkkonummellakin vietetään maanantaina ystävänpäivää, sillä Salamoiden edellisessä kotiottelussa nujakoineet nyrkkisankarit Jarno Niinimäki ja Teemu Siren aloittavat kahden ottelun pelikieltonsa maanantaina. Suurempi pelillinen menetys on Niinimäki, joka on äitynyt hurjaan iskuun ja Jokipoikia vastaan mies venytti verkkoa ennen ulosajoaan peräti neljästi sekä alusti yhden osuman. Myös apuvalmentaja Ari "Allu" Lähteenmäki kärsii kahden ottelun pelikieltoaan.

Pelikieltojen lisäksi Salamoiden normaalit kentälliset sekoittuvat vielä Viktor Blinovinkin poissaolon myötä. Blinovilla on polvi remontissa, eikä mies ole vielä maanantaina pelikuntoinen.

- Blinov on tuossa jäällä pyörinyt, mutta sellaista raahaamista se meno on ollut, ettei pelaa maananataina. Toivotaan, että pääsee seuraavaan otteluun mukaan, Salamoiden Vesa Surenkin selventää Blinovin tilannetta.

Salamat on valmistautunut tauolta paluuseen huolellisesti, eikä Surenkin usko maajoukkuetauon näkyvän joukkueen otteissa laisinkaan. Kovaa on menty, mutta järjellä.

- Harjoiteltiin pari päivää kovaa ja haettiin ärsykettä kroppaan. Ei sillä lailla kuitenkaan, että sen pitäisi huomenna näkyä. Pitää kuitenkin jaksaa painaa ja pysyä kilvanjuoksussa nelospaikasta mukana.

Surenkin saa Lähteenmäen pelikiellon myötä vastuualueekseen myös puolustajien peluuttamisen. Puolustuksesta puuttuu Lasse Korhonen, joka on lunastanut paikkansa tärkeänä runkopuolustajana.

Kulonen ja Ronkainen sivussa

FPS piti tauolla pari välipäivää kiekosta ja palasi takaisin jäälle perjantaina. Joukkue valmistautui Varubodenin pieneen kaukaloon harjoittelemalla vanhan Kuplahallin tilalle rakennetussa harjoitushallissa, jonka kaukalon mitat ovat miltei Varubodenin kaltaiset. FPS:n kakkosvalmentaja Pasi Vuorela näkee pienemmän kaukalon olevan pienehkö haitta Palloseuralle.

- En usko pienemmän kaukalon olevan meille kovinkaan hyvä asia, sillä me olemme aika kevyt porukka.

Palloseuran vahvuudesta on maanantaina sivussa elintärkeät hyökkääjät Jouni Kulonen sekä Toni Ronkainen. Kuloselta poistettiin metallia leikatusta olkapäästä ja mies on ainakin vielä maanantaina sivussa. Ronkaisella on tullut tavaraa molemmista päistä jo pidemmän aikaa ja myös kuumeilu on kiusannut miehen taukoa. Muilta osin FPS:n miehistö on hyvässä iskussa, sillä Asko Rantanen palaa kokoonpanoon vanhalle paikalleen Jussi Kulmalan pariksi.

FPS:n paikka karsinnoissa on sinettiä vaille selvä, mutta löysäilemään joukkue ei viitsi Kirkkonummelle asti lähteä.

- Me valmistaudumme karsintoihin ihan selvästi sen kautta, että omaa peliä parannetaan ja haetaan voittojen kautta itseluottamusta. Kuten monesti on jo tullut sanottua, niin turhahan sinne on lähteä mikään muu kuin pisteet mielessä, Vuorela tähtää.

Ottelun lähtökohdat ovat päivänselvät, sillä Salamoiden kotisaldo on lähes virheetön ja FPS ei juuri matkapeleistään ole voittoja kerännyt. Kulosen ja Ronkaisen poissaolojen myötä FPS:lta katoaa aimo annos yllätyksellisyyttä, eikä kotijoukkueiden poissaolojen painoarvo ole läheskään yhtä suuri kuin vierailijoiden. Kupletin juoni on selvä, mutta on sitä suurempiakin yllätyksiä nähty.

» Lähetä palautetta toimitukselle