Tasapainoilua kuilun reunalla

MESTIS / Ennakko
Kirkkonummella pelataan keskiviikkona tuiki tärkeistä sarjapisteistä. Kotijoukkue Salamat on vain pisteen edellä olevaa vierasjoukkue HeKiä perässä. Joukkueet erottaa tällä hetkellä karsintaviiva, jonka huonommalta puolelta Salamat löytyy.

HeKin pudotuspelijahti koki kovan kolauksen viime perjantaina Vantaalla. Kotijoukkue K-Vantaa oli niukasti parempi ja voitti ottelun 4-3 heinolalaisten hyvästä loppumylläköinnistä huolimatta. Ero pudotuspeliviivaan repsahti hävityn ottelun myötä jo 12 pisteeseen ja kaikenlisäksi K-Vantaa meni ohi sarjataulukossa.

HeKi on tällä kaudella onnistunut voittamaan kirkkonummelaiset kaikissa kolmessa kohtaamisessa. Kaikki ottelut ovat tosin olleet äärimmäisen tiukkoja ja päättyneet kaikki yhden maalin erolla HeKin voittoon.

Kirkkonummen kapea kaukalo ei heinolalaisjoukkueen pelityyliin sovi. Edellinen vierailu päättyi voittoisasti, mutta tuolloin voiton ratkaisi Pelicansin liigalaina Karo Koivunen, joka iski ottelun voittomaalin.

Itähämäläisten riveistä on viime peleissä noussut esiin yllättäen nelosketju. Tuomo Ropo - Petteri Laine – Tommi Koskela. Ketju värkkäsi Vantaalla yhden maalinkin. Kokeneen hyökkääjä Janne Sinkkosen toipumista on odoteltu. Sinkkonen ei ole pelannut viime viikon otteluissa flunssan vuoksi. Sinkkosten nuorempi veljen Olli onkin kantanut vastuun hyökkäyksen tehoista isoveljen poissa ollessa.

Maalivahtiratkaisua valmennusjohto pihtaa jälleen viimeiseen asti. Sekä Janne Kurikka, että Jan-Erik Kaisla ovat saaneet tasaisesti peliaikaa. Viimeksi maalilla pelasi Kaisla, joka ei kuitenkaan tällä kertaa täysin onnistunut. Täysin varmoja poissaolijoita on vain kipeäranteinen puolustaja Aki Piiroinen. Hyökkääjä Janne Sinkkosen pelaaminen on vielä epävarmaa.

Kaatuuko HeKi hyvällä huumorilla?

Kirkkonummen Salamat katkaisi pitkän tappioputkensa viime perjantain kotipelissä Jokipoikien kustannuksella. Ottelu päättyi rangaistuslaukausten jälkeen 2-1 isännille. Seuraavana päivänä pelattu vieraspeli Lempäälässä oli loukkaantumisista kärsineelle joukkueella liikaa ja voitto kirjattiin LeKille puhtaasti 4-0.

Jokipoikien valmentaja Jami Kauppi kertoi pienen kaukalon olleen ratkaisevassa asemassa perjantain pelissä. Isolla jäällä HeKin tapaan viihtyvä joensuulaisryhmä ei osannut pelata omaa peliään Kirkkonummen tulitikkulootassa.

Joukkueen pelaajatilanne on ollut erittäin vaikea. Lempäälässä oli mukana 13 tervettä ja kaksi puolirampaa kenttäpelaajaa. Siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – vanha vahvuus eli pelihuumori on löytynyt uudestaan. Ilme on hyvä ja kaukalossa taistellaan taas.

Materiaalin rajallisuus vaikeuttaa Salamoiden hyökkäyspeliä, mutta itseluottamus on säilynyt hämmästyttävän hyvin kiekollisessa pelissä. Kiekko uskalletaan pitää ja haastaa. Maalinteko sen sijaan tuottaa tuskaa.

Pelaajatilanne alkaa Kirkkonummella hiljalleen helpottaa. Runkohyökkääjät Iippo Suutarinen ja Ari Katavisto olivat jo viime viikolla kaukalossa puudutuspiikkien avulla. Tähän otteluun palannee myös tärkeä puolustaja Tommi Pelkonen kuumeen jäljiltä. Sairaslistalla olevien hyökkääjien Immo Suutarisen ja Heikki Laineen kunnosta ei ole tuoretta tietoa ole. Puolustaja Marko From on todennäköisesti vielä sivussa umpisuolen takia. Varmuudella puuttuvat hyökkääjä Sami Tervonen (ranne) ja maalivahti Juha Korhonen (aivotärähdys).

Pelaajistosta voi nostaa huoletta esille kaksi nimeä, joihin kirkkonummelaiset pitkälti nojaavat myös keskiviikkona. Maalivahti Simo Vehviläinen on yltynyt erinomaiseen vireeseen, ja hyökkäyksessä vanha tuttu sotaratsu Jarno Niinimäki tekee valtavasti töitä ja on kovassa vireessä.

Ottelu on todella tärkeä molemmille. Jos HeKi ottaa kolme pistettä, se karkaa Salamoilta luultavasti lopullisesti. Jos Salamat ottaa kolme pistettä, yhtäkkiä ovatkin Heinolan pojat viivan alla. Kun tähän lisää sen, että maalinteko on ollut molemmille vaikeaa, lienee edessä olevan vähämaalinen vääntö kullanarvoisista sarjapisteistä.

Salamoille tilanne on sikäli uusi, että takana ovat vaikeat ajat, jolloin joukkueelta ei ole juuri mitään odotettu. Nyt Salamat on kotiedun turvin pieni suosikki ja paineitakin on ottelun tärkeydestä johtuen.

» Lähetä palautetta toimitukselle