Esileikkiä pudotuspeleihin

MESTIS / Ennakko
Hermes ja Sport kohtaavat Urheilukanavan lähetyksessä Kokkolassa. Sama pari tulee aloittamaan pudotuspelit tulevana lauantaina Vaasassa. Peli on sarjataulukkoa ajatellen merkityksetön, mutta tärkeä ennakkokoitos pudotuspelejä ajatellen.

Vaikka tänään ei ottelussa taistella sarjapisteistä tai kotiedusta, ottelulla on hyvin tärkeä henkinen panos. Tämän ottelun voittaja saa pudotuspeleihin henkistä yliotetta.

Hermes kova kotonaan

Kokkolan Hermes on yksi sarjan kovimmista kotijoukkuista. Yksi kotitaian salaisuuksista on pitkä matka, mutta tämä ei ainakaan Sportille koidu isoksi ongelmaksi. Hermes on kotonaan ottanut kuokkaan vain neljästi. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi jatkoajalla 3-2 kotivoittoon.

- Kaikki pitää olla valmista lauantaina kun pelit alkaa. Huomisessa pelissä haetaan jo asetelmia. Henkisesti tärkeä peli, Hermeksen vamentaja Arvonen kertoi.

Hermes pääsee otteluun varsin ehjällä kokoonpanolla. Varmuudella poissa ovat puolustaja Mikko Huhto hyökkääjät Ville Kiiskinen ja Turussa nilkkansa loukannut Jari Mannila.

Mikäli mitään ihmeitä ei tapahdu, Hermeksen maalilla aloittaa Kimmo Vesa.

Sport sairastuvalta kaukaloon

Illan ottelun ja alkavien pudotuspelien päälle laskeutunut musta viitta. Sportin joukkuetta on viimeaikoina rassannut sitkeä kuumetauti, joka on pahimmillaan vetänyt puolet joukkueesta lepoon. Alkuviikosta harjoituksissa oli pahimmillaan paikalla vain tusinan verran pelaajia. Tauti on hellittämässä, mutta poissa on taudin takia kentällinen avainpelaajia. Televisiosta peliä kotisohvalla seuraa Patrik Westerback, Pete Suonpää, Chris Allen, Pasi Kuusisto ja Kim Nabb. Vaikka Sportin rosteri on mittava, kookas junioripuolustaja Aleksander Baryshev nostetaan täyttämään miesvajetta. Varmuudella on poissa myös ainoa loukkaantunut, olkapäävaivainen Tuomas Luotonen.

Illan maalivahti lienee Håkan Danielsson. Mikään mahdoton ajatus ei ole nähdä maalilla Marko Härköstäkään.

Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan playoffseissa - toisiaan vastaan. Sarja alkaa lauantaina Vaasassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle