Kokkolassa klassikkokohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Kun Hermes ja Sport kohtaa, kyse ei ole vain yhdestä runkosarjaottelusta ja kahdesta sarjapisteestä. Ei, se on paljon enemmän. Kokkolassa kohtaa Mestiksen perinteikkäin taistelupari ja Mestiksen kovaäänisin yleisö.

Sportin ja Hermeksen kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Sportin kotivoittoon. Silloin Sport oli tulikuuma joukkue menestyksekkään harjoituskauden päätteeksi. Hermes haki vielä omaa tyyliään. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Sport pelasi kuusi voitotonta ottelua ja Hermes on nostanut osakkeitaan roimasti heikon alkukauden jälkeen. Selkeää suosikkia on mahdoton veikata.

Oman lisäsuolansa peliin tuo lukuisat vastajoukkueen paidassa pelanneet pelaajat. Hallbäck, Laine, Santanen, Backman, Mattila ja Hildén Sportin paidassa pelaavia ex-Hermes-pelaajia. Uski, Siren ja Jäske entisiä Sport-pelaajia ja nyt Hermes-paidassa.

Sportilla ankea jakso takana

Sport on ollut lokakuun ajan pahasti kohmeessa. Kuuden ottelun voitoton ja viiden ottelun tappioputki katkesi vasta lauantaina Forssassa. Ennakkosuosikin paineet niskassa Sportin peli ei tuntunut onnistuvan millään konstilla. Monessa liemessa keitetyn Patrik Westerbackin paluu saattoi avata monta solmua, mutta vielä joukkueella on tekemistä. Westerback toi jäälle kiekkovarmuutta, rohkeutta ja ratkaisuhalukkuutta. Yhdessä Hildénin ja Suonpään kanssa, Luotonen ja Allen pakkeina, ketju oli heti joukkueen selkeä syömähammas Forssassa. Fandul väläytti taas tulemistaan kolhujen jälkeen. Myllyahon siirto ykkösketjuun tasapainotti ykkösketjua hyvin. Fandulin toipuminen on tärkeää varsinkin Mika Suoraniemelle, joka on kärsinyt Fandulin vaisuudesta todella paljon.

Sportin maalinteko on ongelmallista. Forssan tehdyt maalit olivat niin varmoihin paikkoihin pedattuja, että niistä epäonnistuminen olisi ollut häpeällistä. Muuten vaan hyvistä maalintekopaikoista ei kiekot tunnu maalin perukoille tietään löytävän.

Tappioputken keskellä Sport pelasi KalPaa vastaan mallikkaan kotiottelun. Latautuessaan otteluun Sport pystyy pelaamaan hyvää jääkiekkoa. Hermes jos mikä sytyttää Sportin takuuvarmasti taisteluun. Ja kun kaksi bussillista Red Armyn kannattajia matkustaa Kokkolaan pitämään huolta kotikenttätunnelmasta, varmaa on että Sport hakee henkisesti tärkeää voittoa, henkisesti tärkeästä ottelusta.

Sport matkaa Kokkolaan hyvässä terveystilanteessa. Varmoja poissaolijoita on vain yksi. Polvileikkauksesta toipuva Markus Jämsä.

Hermes vaitonaisena hegemoniakamppailuun

Kokkolassa odotetaan illan ottelua kovalla innolla. Ottelulippuja on myyty jo nyt runsaasti ja varmaa on että halli tulee olemaan täynnä.

Hermes-leirissä varmaa on vain yksi asia: Kimmo Vesa jatkaa tolppien välissä.

- Kimmo on todistanut olevansa ammattimaalivahti. Ei ole näyttänyt väsymisen merkkejä. Pahaa lähteä vaihtamaan maalivahtia kun voittoja tulee koko ajan, Arvonen totesi viitaten Lahtosen ja Tarkin tilanteeseen.

Ketjuissa mielenkiintoa herätti Jani Uskin pelaaminen laidalla ja Miikka Jäskeen siirto keskelle. Kyseenalaiset pelaajat Pajula, Salmela ja Uski ovat illan pelissä mukana. Kokoonpano on siis paras mahdollinen kotijoukkueen leirissä.

- Jäähyaitiosta on pysyttävä pois. Sportilla on kaksi erittäin vaarallista YV-kenttää. Oma pään peli pitää toimia entistäkin paremmin. Sportista on vaikeaa löytää mitään heikkouksia. Itseluottamus ei kuitenkaan välttämättä ole paras mahdollinen. Avausmaalin merkitys korostuu entisestään, Arvonen totesi tulevasta vastuksesta.

Kolmikko Passi - Pajula - Kantelus pelannee Fandulin johtamaa ykkösketjua vastaan kun taas Jasik - Mannila - Joki-Erkkilä lienee työvuorossa kun Westerbackin kakkosketju liukuu jäälle.

Ketjukokoonpanoja tai taktiikkaa Arvonen ei paljastanut suuntaan tai toiseen.

Tunnelma varastaa shown?

Kävi ottelussa kuinka tahansa niin varmaa on se että hallissa heikoimmat tunkevat korvatulppia kuuloelintensä suojaksi. Sportin satapäinen kannattajajoukko on aina Kokkolassa ollut kotihallin kannustusta kovemmassa iskussa. Jopa Oulusta asti on junamatkustajia tulossa seuraamaan Sportin otteita. Hermeksen oma fanijoukko on ryhdistäytynyt kiitettävästi viimeisten muutaman vuoden aikana. Sportia vastaan joukkio on takuulla iskussa ja saa mukaansa kannatukseen hallin täydeltä paikallisia kiekkojännääjiä. Molemmissa päädyissä satakunta henkeä pitää meteliä, kumpainenkin omiensa puolta.

Jos Vaasassa pelattu ensimmäinen kohtaaminen oli Hermes-luotsi Pasi Arvosen hienoin kokemus jääkiekkokaukalossa... Tästä tulee toinen vähintään yhtä hieno.

» Lähetä palautetta toimitukselle