Kotivahva ja vierasheikko

MESTIS / Ennakko
Kajaanin Hokki on ollut kaksi kautta Mestiksen suhteellisesti vahvin kotijoukkue, ja tänä syksynä kainuulaiset ovat juhlineet vähän joka puolella. Kotonaan voittamaton Salamat puolestaan on haalinut reissupeleistään toistaiseksi vain yhden ainokaisen pisteen, joten suosikkia ei ole vaikea arvata, kun pelipaikkana on Kajaani.

Hokille syksy on ollut menestys. Viiden tappiottoman ottelun putken myötä joukkue on sarjassa peräti toisena. Erinomaisen etelän vierailun jälkeen keskiviikkoinen Kiekko-Vantaan isännöinti (3-3) sujui ailahtevasti, mutta jäipähän parannettavaa torstaille. Menestys ei kilahda hattuun, kun pelaa välillä tasan.

Menestys syksy on ollut Salamoillekin, mutta ainoastaan kotona Kirkkonummella. Vierasotteluiden vastustajat Kiekko-Vantaa, KooKoo, Jukurit ja KalPa ovat olleet vaikeimmasta päästä, mutta vain viisi tehtyä maalia neljässä ottelussa kertoo hampaattomuudesta matkapeleissä. Yksi piste on sentään tilillä Kouvolan jatkoaikatappiosta.

Keskiviikkona KalPa antoi kirkkonummelaisille kuokkaan peräti 9-1, mutta Hokki poistui omalla vuorollaan samasta paikasta ainoastaan yhtä pienemmällä tappiomarginaalilla ja pelasi sen jälkeen vahvan ottelun Sportin vastaan, joten mitäpä sitä Salamatkaan murehtimaan. Päinvastoin, nöyryytys saattaa sytyttää Salamat näyttämään, että hemmetti, ei me näin huonoja olla!

Kausi vauhdissa – sairastuvissa vilskettä ja vipinää

Helppoa vieraspistetilin kartuttaminen ei Kajaanissa ole, sillä myötätuulessa purjehtiva Hokki on joukkueista hieman vahvempi kaikilla osa-alueilla. Tapparasta taas Kainuuseen suunnannut maalivahti Sasu Hovi on Mestiksen mittakaavassa todellinen tähti, puolustusmateriaali on kauttaaltaan astetta vahvempi kuin Salamoilla, ja nuorilla hyökkääjillä lienee kiekollista taitoa ja itseluottamusta hieman enemmän kuin duunaripitoisilla kirkkonummelaisilla, joiden taitavat laiturit Tomi Karlsson ja Karo Koivunen parantelevat aivotärähdystä ja kättään.

Maalivahtirintamalla pienen kysymysmerkin aiheuttaa tosin Hokin peluutusvalinta. Hovi haparoi Kiekko-Vantaata vastaan, ja kun loppuviikosta kainuulaiset kohtaavat vielä KooKoon, saattaa maalivahtivalinta osua Salamoita vastaan Tuomas Lohtanderiin.

Loukkaantumismurheilta jääkiekossa harvoin välttyy, ja vaivoja on myös Hokilla. Puolustajista Antti Halonen puuttuu riveistä loukkaantuneena, ja Petr Mocek väänsi polvensa keskiviikon ottelun loppuminuuteilla, eikä pelikunnosta ole tietoa. Juha Falin on lainassa Raahe-Kiekossa, josta kovan onnen poika Veli-Antti Leinonen on palannut.

Hyökkääjistä Kimmo Happo on toipunut polvivammastaan, mutta pelaaminen ratkeaa vastaa torstaiaamuna. Viimeistään viikonloppuna Hokki-kapteeni palaa kokoonpanoon.

- Pelaamme vain voitosta. Meidän on pelattava paremmin kuin Kiekko-Vantaata vastaan, Hokki-valmentaja Vladimir Kolek luonnehtii.

Salamoilla on uutena miehenä mukana Blues-pakki Janne Jalasvaara, joka selvisi Kuopion selkäsaunassa takaiskuitta, laukoi kolmesti ja istui tuplakakkosen.

» Lähetä palautetta toimitukselle