Jokipojilla heti näytön paikka

MESTIS / Ennakko
Jokipojille avautuu heti mahdollisuus tasonsa mittaukseen, kun Mestiksen suurin ennakkosuosikki KalPa vierailee Joensuussa.

Paperilla KalPan ryhmä on ylivertainen isäntiinsä nähden. Nähtäväksi jää, mikä on taisteluhengen, kotiyleisön ja erikoistilannepelaamisen voima, sillä nämä ovat aseet, joilla Jokipojilla on mahdollisuus KalPa kaataa.

Jokipoikien ykkösnyrkkiin on koottu Suomi-sarjan tehomiehet Sami Puruskainen ja Mikko Vanninen, jotka saavat keskushyökkääjäkseen ansiokkaan kauden TuTossa pelanneen Topi Riutan. Tämä ketju on paljon vartijana, kun kiekkoa pudotellaan jäähän Joensuussa.

Puolustuksen liiderinä jatkaa iso mörssäri Arttu Käyhkö, jonka ruutu vain suurenee, jos mahdollista. Sen sijaan liigakokemustakin omanneen hyökkääjä Mikko Kinnusen lopettamispäätöksen todellinen vaikutus joensuulaisten kiekolliseen peliin nähdään vasta nyt.

Jokipojat pelasi kelpo harjoituspelisesongin pannen liiganippu JyPinkin tiukoille. Jostain syystä se ei saanut vanhaan viholliseensa KalPaan minkäänlaista otetta häviten tälle kaikki kolme kohtaamista.

Jokipojat joutuu vielä petraamaan harjoituspelien aikaisesta pelillisestä kunnostaan, myös liikettä on saatava lisää, jos mielii pysyä liukkaiden KalPa-hyökkääjien kintereillä. Tämä on toki mahdollista, sillä viikon herkistely on voinut saada ihmeitä aikaan, ja niin kuin jo todettua, latinki on kova.

KalPassa ketjut uusiksi

Vierailija Kuopion KalPa näyttäisi päässeen kelpo iskuun ensimmäisten harjoituspelien osin takertelevienkin esitysten jälkeen.

Toiseksi viimeisessä harjoituspelissä kuopiolaisten valmennusjohto rukkasi kentälliset täysin uuteen uskoon, ja nyt on nähtävissä, että oikeat roolitukset ovat löytymässä.

KalPan ykkösketjuksi muokkaantui kolmikko Kasper Kenig – Ville Hämäläinen – Marko Ahosilta. Kolmikko pani verkot pöllyämään heti yhteen päästyään.

Kasperin velipoika Max johtaa vierasjoukkueen kakkosketjua laidoillaan uudet KalPa-miehet Tomi Mustonen ja Sami Kaartinen.

KalPan kokoonpanossa on huomiota herättävää se, että alustavien kuopiolaisleiristä tihkuneiden tietojen mukaan A-junioreista nostetuista pelaajista ei kukaan ole mahtumassa avauspelin kokoonpanoon. Varsinkin laitahyökkääjä Timo Kuuluvaisen olisi peliesityksiinsä nähden luullut paikan kokoonpanossa ansaitsevan: hän taisteli harjoituspeleissä antamatta tuumaakaan periksi ja iski pari maaliakin.

Sen sijaan try-outille tulleet puolustaja Kalevi Aitio ja hyökkääjä Tuomo Litmanen ovat vakuuttaneet KalPa-valmennuksen. Molemmista tuli sopimuspelaajat, ja he aloittanevat myös jäällä Joensuussa: Litmanen nelosketjun sentterinä ja Aitio 7:ntenä puolustajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle