Äijämäinen ottelu tulossa?

MESTIS / Ennakko
Torstaina kotijoukkue koettaa voittaa kaksi vastustajaa - kuumeaallon ja vierasjoukkue TuTon.

Kiekko-Vantaan mahdollisuuksia ottelussa heikentää joukkuetta riivaava kuumeaalto. Matias Loppi, Janne Lehtinen, Tuomas Nikoskelainen ja Marko From ovat olleet alkuviikon treeneistä poissa kuumeen takia. Matti Luoma, Mikko Kainulainen, Kimmo Pikkarainen, Sebastian Schlegel ja Petri Pitkäjärvi ovat toipumassa kuumeesta ja pelannevat torstaina. Ymmärrettävää on, etteivät nämä miehet ole kuitenkaan aivan täydessä vedossa.

Vantaalta puuttuvat myös pitkäaikaispotilaat Teemu Kolehmainen ja Miikka Lindholm. KiVa saa kuitenkin täydennysmiehiä Suomen Manchesterista, kun Tapparan kirkasotsaiset nuorukaiset, hyökkääjät Ilpo Salmivirta ja Jarkko Pyymäki, vahvistavat vantaalaisten rivejä ainakin tämän ottelun ajan. He liittyvät joukkueen vahvuuteen keskiviikkona.

- TuTo on liikkuva ja hyökkäävä joukkue ja voi olla, että maaleja nähdään reilusti. Turkulaiset eivät ole niin heikkoja kun mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Uskon, että asenneongelmamme on saatu kuntoon, kyllä jätkien nyt pitäisi tajuta ettei ole varaa löysäillä yhtään kun tässä on menty piste per peli tahdilla, arvioi Jarmo Kauppi vieraitaan.

Kotijoukkueen maalissa pelaa ennakkotietojen mukaan Antti Niemi.

Ika: "Odotan tältä peliltä paljon"

TuTo otteet ovat vaihdelleet niin pelien välillä kuin ottelun sisälläkin. Takana on nyt torstainen kotivoitto Jokipojista ja niukka tappio sarjakärki KalPalle tiistaina.

TuTon valmentaja Ismo Lehkonen pitää Vantaata hyvänä ja mukavana vastustajana.

- Meillä oli hyvä peli Vantaata vastaan kauden alussa. Siinä molemmat körötteli oikein äijämäisesti melkein ovista ja ikkunoista läpi. Hyvä peli ja meille jatkoajalla voitto. Mä odotan tältä peliltä paljon. Paljon maaleja ja pieni kaukalo. Mä uskon, että kun me pystytään vielä tiivistämään tuota meidän pakettia - vaikka 58 minuutia kohti - niin sitten me ollaan lähempäni täyttä kuuttakymppiä, kertoi Lehkonen.

Onko mahdollista, että joukkueessa pelaa huomenna joku KalPa-pelin potilaista?

- En usko. Ketä siellä nyt olisi? Saunamäki, Saarinen. Voi olla, että Saarisen Jounilla on koko kausi pelattu. Hänelle tuli kolmas aivotärähdys. Laurila - hmm, en mä usko. Tässä nämä on ja näillä mennään.

TuTon maalissa pelannee TPS-laina Tuomo Karjalainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle