KooKoo haastaa Jukurit televisiokameroiden edessä

MESTIS / Ennakko
Mestiksen tv-ottelut avaa tuttu taistelupari, kun KooKoo saa vastaansa Jukurit. Joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia on hallinnut Jukurit, joka on viimeksi hävinnyt kouvolalaisille joulukuussa 2002. Joko tällä kerralla kouvolalaisia onnistaa?
tilastokatsaus

Toteutuuko kymmenen suora
[lue lisää]

Kauden ensimmäinen keskinäinen ottelu alkoi KooKoon kannalta lupaavasti, kun Kouvolan jäähallin yleisö sai juhlia johto-osumaa KooKoon hyvän alun jälkeen. Lopulta varamiehinen Jukurit oli parempi, karaten vielä kolmannessa erässä selvään 6-2 –voittoon. Myös torstain ottelua varjostavat loukkaantumiset.

Joko nyt?

KooKoon riveistä puuttuvat pitkäaikaispotilaat Jussi Onnela ja Janne Jaakkola. Lisäksi Matti Hietakankaan pelaaminen on epävarmaa. Turun ottelusta pelikiellon vuoksi

poissa ollut Teemu Somppi palaa kuvioihin. Polvivaivainen Niko Kantelinen puolestaan palasi tiistaina kentälle.

Jukurit on ollut KooKoolle Mestis-historian vaikein vastustaja. Sitten joulukuun 2002 eivät ole kouvolalaiset voittoa mikkeliläisistä saaneet. Kurinalaisen sarvipääryhmän yllättäminen vaatii sataprosenttista onnistumista jokaisella osa-alueella. Viime aikoina KooKoo on kuitenkin kärsinyt ongelmista vähän joka paikassa.

Maalivahtiosasto aiheutti jälleen harmaita hiuksia. Carl Grahnin kehno aloitus suisti KooKoon jo kolmen maalin tappioasemaan. Muutenkin 23-vuotiaan vahdin kausi on ollut pettymys, joten ehkäpä Esa-Tapio Palmu asettuu torstaina tolppien väliin.

Edellisessä kohtaamisessa KooKoon viisikkopelaaminen oli välillä pahasti kadoksissa. Varsinkin puolustusalueella oranssipaidat olivat hätää kärsimässä. Jukurit sai liikaa tilaa. Hyökkäyksessä vastaavasti KooKoon peliä on leimannut ajoittainen tehottomuus. Joukkueelle ei tuota vaikeuksia rakentaa maalipaikkoja, mutta viimeistely on ontunut. Lisäksi muutama hyökkäyspään hankinta ei ole vielä yltänyt odotetulle tasolle.

Jukuripuolustus tulessa

Jukureiden voitto tiistaina perustui vankkaan puolustuspeliin. Puolustuspelaaminen on ollut joukkueen vahvuus koko kauden ajan. Jukurit on viime kauden jälkeen onnistunut hankkimaan takalinjoilleen myös taitoa, sillä hyökkääjät ovat saaneet todella hyvin tukea. Juha Salmun nopeat avaukset ja Joni Tuomisen loistava kiekonkäsittely ihastuttivat jälleen mikkeliläiskatsojia.

Puolustuksen lisäksi Jukureiden on saatava hyökkäys- ja erityisesti ylivoimapelinsä toimimaan. Tasakentällisin pelatessaan Jukurit sai kyllä luoduksi paikkoja, mutta

ratkaisut olivat huolimattomia. Liian moni laukaus hyvästä paikasta meni päin maalivahtia. Ylivoimapelissä taas kiekko liikkui tehottomasti, silloin kun Jukurit yleensä sai pakkopelin aikaan.

Jukurileirissä poissaoloja on vähän, mutta ne keskittyvät valmiiksi kapeaan osastoon: keskushyökkääjiin. Iivo Hokkanen satutti tiistain Hermes-ottelussa olkapäänsä, eikä ole kokoonpanossa. Samoin Miro Laitisen pelaaminen on vielä epävarmaa, sillä tiistain peli jäi väliin. Jos molemmat ovat poissa rivistä, jää Jukureiden kolmannen ketjun sentterin vastuu Juha Silvanderille. Silvander on pelannut keskellä jo muutaman pelin, joten aivan vieraalle paikalle ei torniolainen joudu.

Toistaako historia itseään?

Kun ottelua lähestyy kuin mitä tahansa muutakin, pitäisi asetelman olla selkeä. Kotiyleisönsä edessä KooKoo on valmis yllättämään kapealla hyökkäysmateriaalilla pelaavan vierailijan. Varsinkin kahden sentterin puuttuessa Jukurit on haavoittuva. Toisaalta, juuri edellisellä Kouvolan reissulla mikkeliläiset pelasivat kolmella ketjulla.

Mutta: KooKoo saa vastaansa Jukurit. Joukkueen, jota se ei ole voittanut kohta kahteen vuoteen. Historian painolasti on joukkueen harteilla. Kaikki putket ovat kuitenkin tavanneet katketa ennemmin tai myöhemmin, sillä joutuihan suvereeni Aleksandr Karelinkin aikanaan antautumaan.

Jukureilla on joukkueessaan hieman enemmän taitoa, mutta kotihallinsa turvin KooKoo tasaa puntit. Avainkysymykseksi nouseekin se, miten kotijoukkue saa pakettinsa kestämään täydet 60 minuuttia. Jos vielä lisäksi ajoittain epävarma maalivahtipeli onnistuu, on KooKoolla hyvä mahdollisuus kääntää historian kulku.

Päivitys: KooKoolle raumalaislainoja

» Lähetä palautetta toimitukselle