Ilves vyöryi KalPan yli runsasmaalisella auroraliigakierroksella

Auroraliiga / Artikkeli
Ilves möyhensi KalPan.
Kuva © Timo Savela
Ilves vei peliä kotiavauksessaan KalPaa vastaan liki mielin määrin, eikä antanut vastustajalleen juurikaan mahdollisuuksia taistella toisissaan sarjapisteistä. Myös muilla Auroraliigan paikkakunnilla iskettiin maaleja.,

Ilves ei antanut KalPalle kotiavauksessaan juurikaan voittosaumoja, vaan rallatteli 7−1-voittoon.

Jo ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta vastustajan kannalta luulot pois -lätkää. Etenkin toisessa maalissa Emma Ekoluoman namusiirto Noora Myllärille kuvasti tupsukorvien mielentilaa. KalPa oli jatkuvasti potkun tai kaksi jäljessä ja joutui myös sen myötä rikkomaan. Maalikarkelot aloittanut Matilda Nilsson, Mylläri sekä Helen Puputti veivät Ilveksen kolmen maalin johdossa erätauolle.

Toisessa erässä Ilves ei ollut enää niin tehokas, vaikka kenttätapahtumia hallitsikin. Kuopiolaisetkin saivat muutamia kelvollisia maalipaikkoja, mutta tupsukorvien maalia vartioinut Neea Pohjamo teki tyhjiksi aikeet toisensa perään − muun muassa Johanna Juutilainen ja Runasa Sano joutuivat vuorotellen pettymään lähietäisyydeltä lyhyen ajan sisään.

Kotijohto oli kasvaa neljään maaliin, mutta päätuomari Kaisa Ketonen ei päästänyt korkealla mailalla tehtyä kihausta tulostaululle videotarkistuksen jälkeen. Ottelun oikeudenjakaja oli tiukkana myös hetkeä myöhemmin, kun hän tuomitsi KalPan tähtipelaaja Tilli Keräselle 2+2 minuutin jäähyn kampituksesta sekä epäurheilijamaisesta käytöksestä. Tamperelaiset eivät jättäneet tilaisuutta käyttämättä ja Nilsson täräytti pikkumustan Aino Laitisen selän taakse.

Myös päätöserä kului emäntien komennossa, kun Ilves tukki taitavasti keskialueen eikä päästänyt KalPaa juurikaan kiekollisena hyökkäyspäätyyn. Omilla hyökkäysvuoroillaan tupsukorvat loivat tavalliseen tapaan uhkaa Laitisen veräjälle hyvällä liikkeellä ja yksilötaidolla. Fredrica Sundman ja Julia Kuusisto kasvattivat kotijohdon jo kuuteen maaliin.

Sundmanin ja Kuusiston osumien välissä KalPan paras tilaisuus maalihanojen avaaiseen tuli, kun japanilaishyökkääjä Sano hankki rangaistuslaukauksen. Itse yritys jäi kuitenkin laukomaan asettuneelta Keräseltä piippuun. 

Ottelun loppuhetkillä KalPa laittoi vielä Pohjamon nollapelin todelliseen testiin, ja Johanna Juutilainen onnistuikin rikkomaan kuparisen seitsemän minuuttia ennen loppusummeria. Viimeiseksi maaliksi jäi kuitenkin Emma Ekoluoman tekemä Ilveksen seitsemäs nyytti.

Kierroksen muissa otteluissa Kiekko-Espoo nitisti paikallisvastustajansa HIFK:n 6−3, HPK löylytti Kärppiä maalein 10−0 ja Kuortane otti selvän voiton RoKista 5−1-lukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle